В случай, че още не сте разбрали – точно в 4:15 на 14 декември 2019 приключих голямото пренаписване на “Обетът” известно с кодовото име втора първа чернова.
Наградих се с половин бутилка Бейлис и кутия сладолед. Не можах да заспя часове наред. Освен вълнението че приключих, последните глави бяха много интензивни откъм действие и емоции, та на практика три дни поред бях надрусана с адреналин. Карах го на по 2-3 часа сън. Забравях да ям, с часове не ставах от лаптопа дори да отида до тоалетната, ядосвах се на всяко нещо, което ме отвличаше от писането.
И ето ме сега с една съвсем прекрасна чернова на първата част от историята за Люба Добрева. Сто и тринадесет хиляди думи! Уау! Само преди година и половина, ако някой ми беше казал, че ще го направя, щях да го помисля за луд. Никога не съм се имала за толкова мотивиран и отдаден човек. Явно просто не съм се отдавала на правилните неща.
Сюрреалистично ми е.
Не е като да не вярвам, че се е случило. Необичайно за мен – но не се съмнявах, че ще стигна до тук, въпреки моментните съмнения и дупките, в които пропадах. Изпитвам една тиха лъчезарна радост от постижението.
Обещала съм си до 24 декември включително да не докосвам ръкописа. Ще ми се и да не мислех за него, но е невъзможно, та си трупам идеите/бележките в един файл. На 25-ти се връщам да редактирам поне първите четири-пет глави с идеята да изпълня едно обещание и да изпратя откъса на издателство.
Сега страдам от тежка писателска абстиненция. От вчера насам съм в стил: „ъъъъ… и сега какво… а, да, десет дни без писане…“ И трябва да си го напомням всеки път, щом тръгна да включвам лаптопа за да пиша… което е на всеки пет минути някъде. Планирам да я излекувам с много четене, наваксване със сериалките и видео игрите.
Рапорт даден!
Люба Добрева: Обетът (част 1) // Нощната пеперуда (част 2)
- mitseva
- Global Moderator
- Has thanked: 257 times
- Been thanked: 172 times
Re: Люба Добрева: Обетът (част 1) // Нощната пеперуда (част
Не съм ъпдейтвала тук от два месеца. Но новините са чудесни.
"As I walk through frozen sands
Through the flames of burning lands
My feet are torn, they're torn to strands
I will not thirst
As I cross the raging sea
Waves are crashing over me
They drag me down, they drag me down
I will not drown"
I will not thirst
I will not drown"
- Radiant Dragon
- Global Moderator
- Has thanked: 367 times
- Been thanked: 626 times
УРАААААА!!!
Аз да си го кажа дежурно и тук, па' макар и с половин седмица закъснение. Баси, да се чуди човек колко работа може да му се струпа точно преди празници.
Also, professional courtesy and all that blabberjack.
Още веднъж, честито, Яна!
Аз да си го кажа дежурно и тук, па' макар и с половин седмица закъснение. Баси, да се чуди човек колко работа може да му се струпа точно преди празници.
Also, professional courtesy and all that blabberjack.
Още веднъж, честито, Яна!
IN ORDER TO RISE AGAINST THE TIDE, FIRST ONE MUST BE BELOW IT.
Аз съм графист, а не кечист.
(Ама вече разбирам и от кеч, ако трябва)
Аз съм. Това ми стига.
And now, I step fully into the Light, complete and replete. The way to Ascension is open.
-- some Dude, circa 2022
Аз съм. Това ми стига.
'Tis I, master of the first floor, aspirant to the last, the Radiant Dragon.
Accepting reality since 2017
And loving it since 2021
And now, I step fully into the Light, complete and replete. The way to Ascension is open.
-- some Dude, circa 2022
- mitseva
- Global Moderator
Свърших нещо много важно и полезно - прочетох си романа от до както си му е реда. Ами доволна съм! Много самовлюбено искам да кажа, че съм написала хубава книга. Въпреки, че я знам почти наизуст четох много увлечено и си зарязах другите две книги, дето четях (и не съм чела никога преди).
Доволна съм от цялостната картинка. И преди да решите, че съвсем съм изтрещяла - чака ме още работа. Забелязах си доста неща, които имат нужда от оправяне (предимно стилистични), под въпрос са ми някои сцени дали да останат (но това вече ще кажат бета читателите), на няколко места имам чуденка как да представя нещата, та пак ще разчитам на външен поглед. Притеснението, че в един момент много забавям действието и може да е досадно отпадна. То възникна, защото съответните две-три глави ми отнеха около месец да ги напиша и имах чувството, че е ега ти скуката. Но се оказа, че всъщност доста стегнато съм минала от там и не съм нарушила динамиката.
Утре се връщам към редакциите. Дала съм си срок до 8ми февруари да приключа третия тур.
Доволна съм от цялостната картинка. И преди да решите, че съвсем съм изтрещяла - чака ме още работа. Забелязах си доста неща, които имат нужда от оправяне (предимно стилистични), под въпрос са ми някои сцени дали да останат (но това вече ще кажат бета читателите), на няколко места имам чуденка как да представя нещата, та пак ще разчитам на външен поглед. Притеснението, че в един момент много забавям действието и може да е досадно отпадна. То възникна, защото съответните две-три глави ми отнеха около месец да ги напиша и имах чувството, че е ега ти скуката. Но се оказа, че всъщност доста стегнато съм минала от там и не съм нарушила динамиката.
Утре се връщам към редакциите. Дала съм си срок до 8ми февруари да приключа третия тур.
I will not thirst
I will not drown"
I will not thirst
I will not drown"
- mitseva
- Global Moderator
Отдавна не съм ъпдейтвала тук.
Завърших си редакцията, която планирах. В момента съм дала романа за бета четене, а аз не спирам да си откривам грешки, които хем ме разочароват и ме дърпат надолу, хем ме нахъсват да запретна ръкави и да оправя всичко. На моменти имам съмнения дали ще се справя, но е по-скоро неоправдано.
Доста голяма каша съм забъркала с образа на Люба. В опит да не бъде някаква Мери Сю, както беше в първоначалната версия, сега бая съм я "окастрила" и въобще не ми харесва това, което се е получило.
Почивам до края на април и се заемам отново.
Завърших си редакцията, която планирах. В момента съм дала романа за бета четене, а аз не спирам да си откривам грешки, които хем ме разочароват и ме дърпат надолу, хем ме нахъсват да запретна ръкави и да оправя всичко. На моменти имам съмнения дали ще се справя, но е по-скоро неоправдано.
Доста голяма каша съм забъркала с образа на Люба. В опит да не бъде някаква Мери Сю, както беше в първоначалната версия, сега бая съм я "окастрила" и въобще не ми харесва това, което се е получило.
Почивам до края на април и се заемам отново.
I will not thirst
I will not drown"
I will not thirst