Мая Бочева – Уики

Човеците, които ни подкрепят: вие :D
Споделете се, нека се запознаем... започваме да се събираме.
Post Reply
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Мая Бочева – Уики

Post by Кал »

Художничката и сърцето на „Туй-Онуй“.

Всичката нейна красота за деца е събрана при ТАТ Криейтив.

Отзивче за „Пътешествието на Уики“:

Първите две четения ми бяха като редакоректор... но най-новото сега – като сурогатен татко. ;) И, вече от дистанцията на годините месеците, се възрадвах и изумих:

- колко пъстро и пивко е поднесен възпитателният материал: за хвърлянето на боклуци, гъченето на сладкиши, миенето на зъбки, недомислените желания и още, още, още...

- колко скрити закачки-лафчета пускат разните геройчета – обикновено в ъгълчето на панела, та да ги забележим само ако истински внимаваме. Понеже ако не внимаваме истински, така или иначе няма да ги схванем. ;) А някои от тях са си метазакачки и шутове по „четвъртата стена“ в най-чист вид... (Правилно ли допускам, че тук пръст има Круси? :))

Сега моля някой да ми обясни защо таз превъзходна книжка има само две оценки в ГР. *почесващо се смайли*

Добавка от 19.05.: Последната страница на комикса е оставена за „читателско творчество“. Днес нашата се запълни. :mrgreen:
Last edited by Кал on Tue May 19, 2020 11:39 am, edited 2 times in total.
Reason: +
Кал
Първопроходец

Re: Мая Бочева – Уики

Post by Кал »

Отзивче за „Как се казва тази книга?“„Кой светна Луната?“):

Заедно с „Добросъците“ историите от света на Туй-Онуй са най-красивите, пъстри и фантазьорски детски книжки, на които попадам от много време насам. Опознаването на азбуката и циферблата или замислянето какво би станало със Земята, ако има прекалено много слънце (или слънца), или даже идеята, че сегиз-тогиз може да си подреждаме стаята :P, стават по любимия ми начин - на игра. А мобилното приложение „Кой светна Луната?“ (на английски и български) ми секна дъха с анимациите и музиката си.

Изключителна радост ми е, че имам (мъъъничко ;) редакторско) пръстче в случването на тези книжки. Радост като за празници, радост като на дете... :) :) :)
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Отзивче за „Колко е часът?“:
Казват, че Времето тече...

Когато Любка сутрин закъснява за училище, времето се превръща в буйна река!

Когато ти е отпуснато и спокойно, времето сякаш е ЗАСТИНАЛО!

(в балонче отдолу) Ама да не е НАСТИНАЛО?
Да се говори за книжка като тази, само ще ни препъва в думите. Картинките, картинките ви я разказват. :)

Аз само си споделям радостта, че имах шанса – след „Кой светна Луната?“ и „Как се казва тази книга?“ – да съпроводя Любка в пъстрите ѝ пътешествия. Най-красивите, които ми се случиха през 2017-а. Понаучителни дори (да не се бърка с „поучителни“ ;)) – чрез тях ще понаучим как да ползваме и познаваме часовника. И как да печем пица, да.

Ммм... кой пръст да си оближеш първо? :D
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Отзивче за „Защо медът е толкова сладък?“:

С порастването на Любка, и въпросите, които тя си/ни задава, започват да порастват. „Защо медът е толкова сладък?“ как да е... ала защо си тръгнаха пчеличките?

Някой може ли да ни каже?
wicky
Global Moderator
Been thanked: 1 time

Post by wicky »

Ехааа! Страхотно съм изненадана и трогната!!! Калин, така се радвам, че точно ти си човекът, който редактира и коригира текстовете на книгите! Още от първият момент бях спокойна, че книгите ми са в добри ръце :) Безкрайно ти благодаря за всички добри думи и за труда ти! И най-вече затова, че понесе всички странности покрай тях, несъществуващи думички и какви ли не правописни грешки с които бяха отрупани, но ти геройски се справи с тях! Благодаря! :P
Post Reply

Return to “Приятелите”