http://prerazkazi.blogspot.com/
Toва е един стар мой проект, който в момента е замразен.
Към 2003-та започнах да си водя читателски дневник, който постпенно стана все по-подробен. ЗА момента в няколкото му тома има към 400 подобни анотации, преразкази и т.п. Идеята ми беше да ги препиша всичките на компютър и да ги пусна в блога, но ми се обърна внимание, че така развалям удоволствието от четенето на книгата.
Алтернативен вариант на блога беше SpoilerReviews
Aко уменията, с които съм създал този блог могат да влязат в употреба на ЧоБи... нека.
Преразкази
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
Re: Преразкази
Уау...
(Съвсем ще ме лишите от сън, ей. )
Аз надникнах само в преразказа ти на „Малки богове“ (която също ми е от любимите, на Пратчет и изобщо). Достатъчно ми беше, за да видя какъв труд си хвърлил.
А понеже мразим да оставяме труд да виси просто така – тия ден-два ще помисля как да го направим най-полезен за най-много хора. Съфорумници наши, предлагайте и вие...
(Съвсем ще ме лишите от сън, ей. )
Аз надникнах само в преразказа ти на „Малки богове“ (която също ми е от любимите, на Пратчет и изобщо). Достатъчно ми беше, за да видя какъв труд си хвърлил.
А понеже мразим да оставяме труд да виси просто така – тия ден-два ще помисля как да го направим най-полезен за най-много хора. Съфорумници наши, предлагайте и вие...
Не съм чак такъв литературен океан, че да те лиша от сън. Просто сега ми е останало свободно време да се занимая по-подробно с нашата организация - препрочитам стари постове, прегледах блога до 2009-та.
- Кал
- Първопроходец
Васко, ето какво ме подсети проектът ти:
Виждал ли си списъка с наши Посестрими книги? Идеята на Посестримяването е да представяме издания на други издателства, които самите ние бихме включили в поредица „Човешката библиотека“. А моята идея в случая е: Да публикуваш представянията на онези книги, за които си писал и които самият ти препоръчваш за Посестрими, в блога ни.
Няма шаблон, по който да правим Посестримяванията. Единствените препоръчителни елементи са:
а) в началото:
- Представя: <име на автора на представянето>
б) в края:
- линк към тема във форум „Посестримите“, посветена на представяната книга.
- Книгата е подходяща за читатели на: <възрастов диапазон на читателите, други съображения>
- Препоръчват ви я и: <имена на други Чобити, които са лудо влюбени в книгата> (те сами ще си кажат кои са )
- Може да си поръчате <име на книгата> от <къде>, на цена X. (Ако е от директно от нас, се стараем да предлагаме максимална възможна отстъпка - понякога до 30 процента от кор. цена.)
За съдържанието на представянията: Струва ми се, че е хубаво да изчистиш по-солидните spoilers от секциите с преразказите. Ако се чудиш за това, може да се допитаме до всички останали Чобити – колко от нас реално се дразнят от предварителното издаване на сюжетни тънкости.
Ако идеята ти харесва, може:
а) да ти създадем авторски акаунт в блога ни – тогава ти самият ще публикуваш представянията, оформени по твой вкус.
(Аз предпочитам този вариант. При него обаче трябва да се съгласуваме предварително кога пускаш Посестримяванията – да не съвпаднат с нещо друго. Стараем се да не публикуваме повече от два поста на седмица.)
б) да пращаш представянията на poslednorog@gmail и някой друг да ги пуска от твое име.
(Резервен, неустойчив вариант.)
Какво ще кажеш?
Аз да си кажа, че „Малки богове“ би било едно чудесно начало...
Виждал ли си списъка с наши Посестрими книги? Идеята на Посестримяването е да представяме издания на други издателства, които самите ние бихме включили в поредица „Човешката библиотека“. А моята идея в случая е: Да публикуваш представянията на онези книги, за които си писал и които самият ти препоръчваш за Посестрими, в блога ни.
Няма шаблон, по който да правим Посестримяванията. Единствените препоръчителни елементи са:
а) в началото:
- Представя: <име на автора на представянето>
б) в края:
- линк към тема във форум „Посестримите“, посветена на представяната книга.
- Книгата е подходяща за читатели на: <възрастов диапазон на читателите, други съображения>
- Препоръчват ви я и: <имена на други Чобити, които са лудо влюбени в книгата> (те сами ще си кажат кои са )
- Може да си поръчате <име на книгата> от <къде>, на цена X. (Ако е от директно от нас, се стараем да предлагаме максимална възможна отстъпка - понякога до 30 процента от кор. цена.)
За съдържанието на представянията: Струва ми се, че е хубаво да изчистиш по-солидните spoilers от секциите с преразказите. Ако се чудиш за това, може да се допитаме до всички останали Чобити – колко от нас реално се дразнят от предварителното издаване на сюжетни тънкости.
Ако идеята ти харесва, може:
а) да ти създадем авторски акаунт в блога ни – тогава ти самият ще публикуваш представянията, оформени по твой вкус.
(Аз предпочитам този вариант. При него обаче трябва да се съгласуваме предварително кога пускаш Посестримяванията – да не съвпаднат с нещо друго. Стараем се да не публикуваме повече от два поста на седмица.)
б) да пращаш представянията на poslednorog@gmail и някой друг да ги пуска от твое име.
(Резервен, неустойчив вариант.)
Какво ще кажеш?
Аз да си кажа, че „Малки богове“ би било едно чудесно начало...
- Кал
- Първопроходец
И то не следва да е проблем – сега-засега няма да имаме място (slot) за повече от едно Посестримяване на две седмици.
(Да, пак се оказахме фрашкани със събития и milestones... ура! )
(Да, пак се оказахме фрашкани със събития и milestones... ура! )