Патрул за ада: 2 в 1

От "Огнена пустиня" до "Пустинен огън"; от Blood Sword до Lone Wolf; от "Асасините на Персия" до... а да видим докъде. :D
Post Reply
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Патрул за ада: 2 в 1

Post by Кал »

Самоцитат от Goodreads:

Винаги се подсмихвам, като видя едноредовите „мухоловки“ на предна корица, а ла „Най-смешната книга в жанра“. Точно тук обаче не смогнах. Бях твърде улисан да се смея...

„Патрул за ада“, в новото си амплоа, Е най-смешната книга-игра, която съм чел. Като се почне с класическата процедура „добро ченге – лошо ченге“ („Така ли?“ „Така!“ „Така ли?!“ „Така!!“), мине се през всичките подигравки на авторите с читателя („Сега всичко зависи от теб. Мини на X.“ Минаваме на Х. „Нищо не зависи от теб, естествено. Нали не си мислиш наистина, че ще ти позволим да провалиш хубавия грандиозен финал?! Върви на У и не се обяснявай.“) и се стигне до някои презадълбочени метанаблюдения върху естеството на жанра:

„Сред читателите на книги-игри е широко разпространена заблудата, че всичко зависи от техния избор. Истината е, че в книгите-игри всичко зависи от АВТОРА. Ако не ти се вярва, може би следната малка демонстрация ще те убеди: върни се на еди-къде-си и провери какво се случва и в двата изходни епизода.“

(Следва убедителна демонстрация.)

„Патрул за ада“ е пораснала книга-игра, за пак такива читатели.

Scratch that. „Патрул за ада“ е за читатели, които обичат да се смеят. Включително – и на себе си.

П.П. А забавлението да я превеждам на английски беше двуяко: с всите игри на думи, културни препратки и родни навици, дето просто ги няма отвъд океана (като плюенето в пазвата). Не двуяко, значи, ами... многояко. :D

П.П.П. Това НЕ Е книга-игра за начинаещи. Освен ако не са маниакални състезатели, гризкащи умопомрачения като „Звездолета скитник“ на закуска...
Last edited by Кал on Mon May 04, 2020 8:57 am, edited 1 time in total.
Reason: махам външен линк
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Re: Патрул за ада: 2 в 1

Post by Кал »

Да кажа и тук – имам няколко бройки от „Патрула“, на приятелска цена 8 лв. (при корична 11).
Post Reply

Return to “Книгите”