Search found 540 matches

Return

by радина666
Mon May 25, 2020 4:45 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Основи на Човешката библиотека

Интервю за "Книжен кът" ЗАПОЗНАЙ СЕ С... ЧоБи – Човешката библиотека – място за отмора и книжни удоволствия 24.05.2020 Привет, книжни читатели. С огромно удоволствие днес ще ви представя новата рубрика в б ...
by Кал
Sat Aug 24, 2013 7:46 pm
Jump to forum
Jump to topic

„Пясъци“ – Красимир Крумов

Отзивът ми за романа в Goodreads: С този роман има ...
by Кал
Thu Jan 07, 2016 10:10 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Светлоглед

Разгласих „Светлоглед“ на местата, на които бях обявявал Копнежа за човечни книги : Честита и четяща 2016-а! От името на Човешката библиотека ви поздравявам с откъси от „Светлоглед“ , един от сборниците, които отличихме в Копнежа за човечни книги през 2015-а. Да светлогледаме, Кал) (Остана да го пусн ...
by Кал
Wed Jan 06, 2016 11:01 am
Jump to forum
Jump to topic

Светлоглед

Тема за сборника на Миа Сердарева: любими откъси, размисли, просветления...

В горния линк събрах фрагменти от по-дълги текстове; а тук ви предлагам да поговорите с Миа в нейната цялост. ;)

„Обятия“
„Любов“ (озаглавено „Човешко“ в самия сборник)
by Kpackama
Mon Jan 16, 2012 1:04 pm
Jump to forum
Jump to topic

Срещи

Уха! Сладкодумец номер две! :) Краси – бива ли да препубликуваш долния разказ и във форума на ЧоБи... Следва съответния долен разказ Срещата на 15.01 (събитията: накратко разказани от Краската) Бележка: Ако сте били вчера, недейте да четете, че ще се отегчите. Ак ...
by divna3
Sun Mar 03, 2013 7:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Развитие на Човешката библиотека

Това ми е ясно, а и звучи много по-добре и много по-приемливо от моите методи :mrgreen: Работа е там, че не дава отговор как да продължи Чоби - а ...
by Кал
Mon Mar 04, 2013 9:47 am
Jump to forum
Jump to topic

Този отговор е основно към въпроса на Валя, но е обърнат към всички ни. Все повече си давам сметка, че: 1. Човешката библиотека е не толкова организация, колкото инструмент . Средство в ...
by Кал
Sat Apr 27, 2013 9:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Помежду ни (чат-тема)

Подготовката за отпуската ми върви смайващо гладко. Особено като се има предвид, че този Фестивал на образованието по стара традиция съвпадна с поне 4 лични кризи. (Вселената ми вика: „Забравил си на какво си способен? Яаааа да ти напомня...“)

Гушам ви. :)
by Кал
Sun May 12, 2013 1:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Общуването и откритостта

Напомнено от скорошна „престрелка“:
На 09.05.2013 Кал wrote:Едно (отдавнашно) време бях предложил във Фантазия да проведа за
желаещите курс по общуване и трансформация на конфликти. Често ми се
случва да съжалявам, че не бях по-настоятелен тогава.

Но ще си помисля дали мога пак. (Хей! Иде лято, иде!)
by Кал
Fri May 31, 2013 4:38 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Кал и ЧоБи: май – октомври 2013

Баси почивката, баси нещото... :/

Няма пък. От утре наистина почвам да почивам.
by Кал
Fri Oct 11, 2013 9:24 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Особености на чобитския настрой за забавление чрез работ

Как да направите работата на Кал в ЧоБи забавление: Пиша това заради едно писмо, които получих в личната си поща (само до мен) – и ме вбеси. Но долното важи за всички ни. Няма никакво значение кой и с какво го е предизвикал; приемете го като моя молба към всички Чобити. След днешните осем ( 8 ) имей ...
by Кал
Thu Oct 31, 2013 4:40 pm
Jump to forum
Jump to topic

Точно то е. Пичелиш въз-галване. :D Съгласен съм и със съгла ...
by Кал
Thu Oct 31, 2013 8:40 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Кал и ЧоБи: май – октомври 2013

... Еми... отпуската свърши.

*разкършвам се*

Утре, казват, бил ден на будителите...
by negesta
Sat Nov 09, 2013 11:07 am
Jump to forum
Jump to topic

Предполагам, че и при другите е подобно: дори няколко дни да пропусна пощата/форума, загубвам "нишката" и ми е трудно да наваксам. Затрупва ме лавина от 10-15 писма и нагоре. Мисля, че периодично при нас става претоварване с информация, при което бягаш от активното търсене на но ...
by divna3
Sat Nov 09, 2013 8:48 am
Jump to forum
Jump to topic

Не съм си задавала въпроса - защо не ми обръщате внимание, защото ако ми трябва нечие внимание или помощ, директно се обръщам към човека. Прося си и внимание и помощ, демек! :mrgreen: Иначе, моята дейност е основно с клуба. Повечето от вас знаят, пишем Аурелион 3 в момента, книгата на малките, за сла ...
by Кал
Mon Nov 25, 2013 7:20 pm
Jump to forum
Jump to topic

Една моя особеност, която сигурно я има в списъка горе , но преди малко излезе наяве отново: Не обичам да се припирам. Или да ме припират. Понякога ще ме чуете да мрънкам против/да се подсмихвам накриво на течението „бърза литература“. (Например: в предговора на предстоящата ни антология. :D) Ще ме ч ...
by Кал
Sun Feb 16, 2014 12:08 am
Jump to forum
Jump to topic

По повод на едно мно-го труд-но пис-мо от Roheryn: (...) Имам обаче една молба к ...
by Кал
Thu Apr 24, 2014 9:59 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Упражнения по мислене

Патерици:

1. Конкретни конструктивни алтернативи. Примерно: как ти си представяш да стане текстът (и заглавието) на http://choveshkata.net/blog/?p=3107.

2. Имейл до всички Чобити с линк към тази дискусия. За да я видят.
by Кал
Sat May 16, 2015 8:21 pm
Jump to forum
Jump to topic

Каня ви на: 16.05, Деверт ...
by Кал
Wed Jan 06, 2016 9:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

Какви ценни неща пази нашата поща... :D Понеже преди малко се чухме ...