Search found 540 matches
- Tue May 14, 2019 9:39 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културни събития
По-добре късно, отколкото никога: този четвъртък (16.05.) играем отново импро театър с моята група "Направо ШиЗастър". https://www.facebook.com/events/1027357314321576/ 20 ч, Шизи Импро Клуб на ул. Г. Раковски 127 Отново ще обединим вдъхновението си, ще слеем отчуждението си, ще смесим странностите с ...
- Sat May 25, 2019 9:07 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
Мислих си доста по темата. Едни от най-важните произведения за мен са "Сините пеперуди" на Вежинов и "Голото слънце" на Азимов. Пеперудите ме вдъхнови да напиша първата си история. Не помня какво беше, надали я пазя даже, не съм била повече от 6 клас. Тогава учителката ми по БЕЛ я прочете, много я ха ...
- Fri May 24, 2019 9:49 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat May 25, 2019 10:43 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Прочела съм много книги, които съм обикнала и които означават много за мен, така че в никакъв случай не мога да посоча само една и да кажа: "This is THE book for me" Което е хубаво, защото всяка година ще мога да излизам с нова препоръка. :) Сега, като за първи път, избирам "A Room of One's Own" на В ...
- Tue May 28, 2019 8:35 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Образованието
... тази седмица децата са във ваканция и аз си взех един ден отпуска в понеделник и ходихме до Франкфурт. Преди малко се върнахме. Цялата неделя прекарахме в Experiminta - това е интерактивен образователен музей. На лапетата не им се излизаше, страхотно е направено, всичко е организирано като и ...
- Wed Jun 12, 2019 1:14 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Копирам една покана, получена в пощата ни - може да представлява интерес за някого. :) Скъпи колеги и приятели, Имаме удоволствието да Ви поканим на първия по рода си форум "Кино в училище" , който ще се състои на 21, 22 и 23.06 в зала "Славейков" на Френски институт в България. Като част от фестивал ...
- Sat Dec 16, 2023 3:51 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Thank you sincerely! My Bulgarian is certainly too poor to read poetry. My Polish is much better. But I believe (sad experience, besides other things) poetry should only be read in the source language. Truth be told, I don`t really like poetry, or, more precisely, I`m rather picky and choosy about ...
- Fri Dec 15, 2023 9:16 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Thanks for the review and Thanks for the kind words about the translation! My Bulgarian is still very poor, but, as far as I understand from the review, this particular translation is beautiful. It`s very nice and encouraging to know that beautiful translations still happen. Because the general ...
- Mon Jul 08, 2019 2:13 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Не-културни събития
Дарете Bat World Bulgaria Приятели грижовници (: Мнозина от вас познават Вяра Крушкова (или Рох ;) – къде лично, къде покрай истории за спасяване на прилепи в социалните мрежи или по медиите. Отскоро Bat World Bulgaria създаде спасителен център – и нужда от дарения за ремонта и обзавеждането му, так ...
- Wed Jul 24, 2019 6:40 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Не знам дали тук има фенове на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, но аз съм им МНОГО голяма фенка и не пропускам концерт де що има в София... та на 28 август от 19 часа в лятното кино на НДК Кабана имат концерт. Билетите на предварителна продажба от ивентим са по 20 лева, аз вече се сдобих с ...
- Mon Jan 08, 2018 2:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Покана: Уважаема госпожо, Уважаеми господине, По повод Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Френски институт в България Френски институт в Париж Европейската програма CINED и сдружение „Седем“ - България Имат удоволствието да Ви поканят на кръгла маса КИНОТО И АРТИСТИЧНОТО ОБРАЗО ...
- Fri Sep 20, 2019 1:30 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Отзив в Goodreads за Political Philosophy: Fact, Fiction and Vision : A truly enriching experience, as my reading notes testify: ~ Not even more recent social thinkers, such as John Stuart Mill, Karl Marx, Emile Durkheim, Max Weber, Vilfredo Pareto, John Dewey, Joseph Schumpeter, Harold Laski, Karl P ...
- Wed Nov 13, 2019 1:07 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Калин Николов, един от нашите Рисуватели, ни кани на организирана от него изложба „Жената в творчеството на европейски графици от XIX и XX век“ (до 5 януари): https://xn--b1agjhxg2e.com/post/188121806201/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%B6%D0%B ...
- Mon Jun 27, 2022 12:00 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За руските книги
Being the merge-itchy moderator here, I'll honor your request. Thank you! I know where I would like you to start: by telling us about Russian books that 1) are new--written in the past 10 or at most 20 years; 2) have won your heart and mind. I`d dearly like to start with a Russian writer that could ...
- Mon Jun 27, 2022 3:14 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Cold shower and cold beer, and I can continue. Макс Фрай most translated is the Echo series. "Лабиринты Эхо", written together with Игорь Стёпин (at the beginning the pen-name covered both writers; now it`s Светлана Мартынчик by herself) is available in EN, too; the EN title is "The Strangers Magic", ...
- Thu Jun 30, 2022 5:41 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Another Russian writer I`d like to recommend is Святослав Логинов. He`s a SF writer, first and foremost, and his SF is OK (some outstanding things, too, like, say, "Свет в окошке" https://readaholicme.weebly.com/lit-little-window.html ), but it`s not his SF that I absolutely love. I do love his "Kitc ...
- Thu Jun 30, 2022 6:52 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
But the question I really need answered is this: Do Bulgarian people also try to oust everything Russian, books included? It was one of the reasons that made me start this thread. Could/would anybody here enlighten me on that? Thanks! As far as I'm aware, there has been no widespread "witch hunt ...
- Sun Jun 26, 2022 5:00 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
За руските книги
I simply must have this discussed, because there are lots of outstanding Russian books undeservedly forgotten, but mostly because the damn war in Ukraine is also a war on books. Don`t know about Bulgaria, but in Lithuania, and quite a few other countries, hating Putin has evoked hate towards ...
- Fri Nov 22, 2019 12:38 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За Филмите и Хората...
Лелееее... Ле-ле!!! Току-що приключихме с филма Swiss Army Man (2016) / "Мъртвецът, най-добрият ми при ...
- Sat Jul 02, 2022 11:21 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За Филмите и Хората...
До 15.07.: Събирам желаещи да гледаме Everything Everywhere All at Once Мили (: Вълнува ли ви темата за отношенията родители – деца? ... Знам, знам. Въпросът е реторичен. :D И служи само за да отведе към топлата ми препоръка за филма Everything Everywhere All at Once. От години не мога да се впечатл ...
- Mon Jan 06, 2020 7:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
И едно събитие, за което (покрай очния преглед на децата!) се надявам да се вредим :) Ако още някой ще идва, дайте знак, моля! :) Уважаеми колеги, Излезе от печат първото “хартиено” издание на най-голямото българско онлайн списание за фантастика ShadowDance – фензин с над 20-годишна история, хиляди ж ...
- Sun Jan 12, 2020 6:19 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Оле, много як филм! Много го харесвам и с носталгия ми напомня за ънскулърските ни години.
Още повече ми харесва как боцка яко "правоверните" фенове на стандартното образование.
Още повече ми харесва как боцка яко "правоверните" фенове на стандартното образование.
- Fri Jan 24, 2020 2:42 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Не-културни събития
Каня ви на едно красиво и полезно събитие, от което ще бъда част - Вълшебството на живота (среща-разговор и концерт, посветени на пренаталния период) Екипът на ЦЗО „Едикта“ работи по инициативи, свързани с пренаталния период повече от 10 години. Статии, лекции и семинари, музикален диск и книга са са ...
- Sat Feb 15, 2020 7:36 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Бетовен на 250 г. - Първи концерт 19.02.2020, сряда 19-21 ч., Организирано от Silhouettes Chamber Ensemble и City Mark Art Center - Сити Марк Център за Изкуство (София, бул. "Янко Сакъзов" 30) https://www.facebook.com/events/443097726645718/ Камерен ансамбъл "Силуети" ще се присъедини към европейскит ...
- Sat Feb 29, 2020 3:08 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Всеки четвъртък от 18 ч в аулата на НБУ има безплатна филмова прожекция. Добре сте дошли! :) РЕПЕРТОАРЕН ПЛАН НА КИНОКЛУБ НБУ ЗА МЕСЕЦ МАРТ, 2020 г. 05-и МАРТ (ЧЕТВЪРТЪК), 2020 г. – 18.00 ЧАСА ОСЪДЕНИ ДУШИ Държава: България Година: 1975 Времетраене: 141 минути Сценарист: Въло Радев Режисьор: Въло Рад ...