Search found 811 matches

Return

by Adi
Wed Apr 10, 2019 11:57 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Труд и творчество

Конкурс за есе на тема „Откровено за съдебната власт” за ученици от VIII до XII клас Тема: „Откровено за съдебната власт” Краен срок: 20.05.2019 г., включително Резултати: 07.06.2019 г. Възраст: ученици от VIII до XII клас Вид творба: есе Изисквания: Всеки участник има право да участва с едно есе. К ...
by Кал
Wed May 08, 2019 11:38 am
Jump to forum
Jump to topic

Национален конкурс за детска рисунка на тема „Дивите божури“ Тема: Дивите божури Краен срок: 20 май 2019 г. Резултати: 22 май 2019 г. Възраст: между 4 и 16 години, разделени в следните категории: · За деца от 4 до 7 години · За ученици от 8 до 12 години · За ученици от 13 до 16 години Вид творба: ри ...
by Dess
Sun Apr 21, 2019 9:18 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс "Спирка за разкази" Тема : избор от три: „Отново на път" (София), "А сега накъде?"(Варна), "В капана на времето" (Пловдив) Краен срок : 10.05.2019 г. Резултати : - Възраст : няма ограничения Вид творба : разказ Изисквания : Дължина до 250 думи. Разказите се качват на сайта на организатора, к ...
by Adi
Thu May 09, 2019 1:24 pm
Jump to forum
Jump to topic

Национален конкурс за поезия „В полите на Витоша” Тема: - Краен срок: 24 май 2019 г. Резултати: ? Възраст: автори на възраст над 18 години Вид творба: стихотворение Изисквания: Всеки автор може да участва с не повече от три не ...
by Dess
Mon May 27, 2019 4:42 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Трудът краси човека

Да се похваля и истински вече, макар че знам ли дали му е тук мястото: от днес до неделя може да прочетете моето разказче "Без изход" на спирка "Явор" във Варна :), като част от инициативата "Спирка за разкази". Първи пробив на родна почва! https://www.facebook.com/844137478972910/posts/2166189560101 ...
by Кал
Mon Jun 17, 2019 11:17 pm
Jump to forum
Jump to topic

Докато всички са заети да зяпат в други посоки, потайничко да споделя:
Spoiler
Нев (negesta) преди известно време спечели награда от френскоезичен конкурс за поезия.
:mrgreen:
Spoiler
То и тя си го беше споделила – аз само пренасям в тази тема.
by Dess
Thu Jul 04, 2019 11:12 pm
Jump to forum
Jump to topic

Иии... вече съм официално публикуван автор. :) В сборника с номинирани творби от конкурса "С море в сърцето" 2019. Редом с още трийсетина души, една от които също наш човек. ;) Търсете в съдържани ...
by Dess
Sat Feb 22, 2020 12:45 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Конкурс „Изгревът на следващото“

Лееекичко постфактум, ето и обявлението за награждаването на 21.02.

И събитието във ФБ.

И бонус – пълен звукозапис. :)

Очаквайте и снимки и видео скоро!
by Dess
Sat Mar 21, 2020 11:03 am
Jump to forum
Jump to topic

И пак съм аз! Първа парична награда от конкурс, та съм особено горда. :) По-точно – трето място в конкурса на изд. Руди Букс в памет на Симеон Христов. Забавното е, че пратих 3 разказа, единият писан специално за конкурса, но спечели един от старите, който зае трето място и в читателската класация на ...
by Sephiroth
Thu May 28, 2020 10:20 am
Jump to forum
Jump to topic

Хорър конкурс за младежи

Здравейте! Отдавна не съм писал тук, но мисля, че този конкурс може би ще представлява интерес за някои от вас при положение, че тук има доста млади хора, пишещи. Ние от клуб LAZARUS търсим бъдещите родни таланти в литературата на ужаса. Защото не е достатъчно един автор да се развива, да градира и д ...
by Кал
Tue Mar 15, 2022 10:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Български номинации за Еврокон 2021

Нее-чан, ти веднага излакомя за "голямата картина". Уважавам. :D (И ако настояваш, ще ти пратя истинските числа, ...
by Кал
Wed Jul 01, 2020 1:16 pm
Jump to forum
Jump to topic

По казуса имаме ли познати/приятели сред участниците в конкурса: а аз какво да правя, като познавам – пряко или задочно – над половината от българите, пишещи фантастика? :D (И с Дес лично сме поканили около 250 от тях да се включат?) П.П. Сега по-сериозно: Понякога се стряскам, когато мога да позная ...
by радина666
Tue Jul 21, 2020 8:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

Международен конкурс “ Иван Бързаков“, 2020 Тема: “ Страданието и изгнанието – както в чужбина, така и в собствената родина“ Краен срок: 01.10.2020 Резултати: Точната дата ще бъде съобщена на фейсбук страницата на Сдружението до 20 ноември. Възраст: всякаква Вид творба: разказ, стихотворение, есе или ...
by Кал
Mon Mar 22, 2021 6:07 pm
Jump to forum
Jump to topic

Списание „Й кратко“ търси разкази Тема: - Краен срок: 15 май 2021 г. за брой 1 Резултати: до 6 седмици от пращането на разказа Възраст: - Вид творба: разказ Изисквания: до 5000 думи / до 1000 думи (категория „микро-разказ“); „Пращайте разказите си на адрес hello -в- ikratko.net със заглавието на раз ...
by радина666
Thu May 20, 2021 5:03 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс ИВАН БЪРЗАКОВ 2021 Тема: “ Страданието и изгнанието – както в чужбина, така и в собствената родина“ Краен срок: 01.11.2021 Резултати: Наградите и отличията се обявяват до средата на месец ДЕКЕМВРИ. Възраст: всякаква Ви ...
by радина666
Thu May 20, 2021 5:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс "Граждански будилник" 2021 Тема: Правата и свободите във виртуалния свят Краен срок: 01.06.2021 Резултати: На 26 август 2021 г. на Фестивал на Гражданския будилник в София ще наградим отличените автори, а техните ...
by радина666
Thu May 20, 2021 5:36 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс "АЛБЕНА" 2021 Тема: разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства. Краен срок: 10.06.2021 Резултати: първата седмица на месец юли, 2021 година на електронните сайтове на Кметство Врабево, на Фондация Българска Памет, както и в други литературни издания. Възраст: над 18 г ...
by радина666
Thu May 20, 2021 5:44 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс ГОСТИ НА ДРАКУЛА 2021 Тема: ГОСТИ НА ДРАКУЛА разказ, вдъхновен от Брам Стокър и класическия му роман „Дракула“. Краен срок: 31 август 2021 г. Резултати: - Възраст: всякаква Вид творба: разказ Формат: Авторите могат да участват с по едно произведение до 5000 думи (Файлове .doc .docx шрифт Time ...
by радина666
Thu May 20, 2021 5:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс ДИВОТО 2021 Тема: сюжет от лова и риболова, природата и взаимодействието на човека с природата, дивите животни и птици, риби и др. Краен срок: 30.06.2021 г. Резултати: В печатните и електронни средства за информация, информационни агенции, както и постоянно във вестник ...
by frog
Sun May 23, 2021 1:22 pm
Jump to forum
Jump to topic

Български номинации за Еврокон 2021

Срок за номиниране: 30 май. https://fandombg.org/eurocon Моите засега: - литературно произведение: The Celestial Way – Drake Vato https://choveshkata.net/blog/?page_id=8444 https://choveshkata.net/forum/viewtopic.php?p=31403#p31403[quote]Роман с епичен размах, завидни космически достижения в ...
by Кал
Tue Jul 20, 2021 11:09 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Български номинации за Еврокон 2021

И резултатите :): Уважаеми колеги, Вчера бе официалното закриване на фестивала Еврокон 2021 във Фиуджи, Италия. На срещата на ESFS, която се проведе във виртуални условия, българските делегати представиха различни предложения з ...
by брръм
Wed Sep 29, 2021 9:20 am
Jump to forum
Jump to topic

Анонс от Културни Новини
Анонс от Youthhub (може би от такива места идват кандидатите на 15 до 19 години?)
Анонс от Urban Mag
Анонс от konkurs-bg
Анонс от блога на Вальо :Д
Също и ФБ страницата на Тера Фантазия ни е отбелязала, нз дали да я линквам
by Dess
Thu Oct 14, 2021 12:53 pm
Jump to forum
Jump to topic

Пак съм аз :) Първо отличие от конкурс тази година, този път на ОДК Пловдив за детска приказка . И по случай че отличените ще се отпечатват във вестник „Марица“, това е и първият ми пробив в периодичния печат :)) П.П. Има ли форумци от Пловдив да издирят правилния брой и да ми вземат 1-2 екземпляра? ...
by радина666
Mon Oct 25, 2021 4:00 pm
Jump to forum
Jump to topic

Пуснах анонс за Изгрева и тук, става и за бъдещи конкурси. Имат ограничение за обема на текста и иска регистрация. Анонс в Arthub Очаквам одобрение от администратор на анонса до 24 часа. Конкурс за романи „Изгревът на следващото“ Какво е решението на задачата, наречена „Кризисно съвремие“? Какво е ре ...
by AllyVRK
Wed Jan 23, 2013 12:09 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

Изпуснала съм - Adjustment Bureau, What Dreams May Come и Limitless при мен това ...
by Кал
Sun Jan 27, 2013 8:42 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Любимите компютърни игри

Зимна Таласъмия, 26.01.2013: беседа за играенето и сериозността - водещ Стефан Караманов (Вонамарак)

(включва и... ха! :mrgreen: )
by Кал
Sun Dec 30, 2012 2:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

Молба: ако видите недомислици, неясноти или дупки в долния превод - пишете! Да го стягаме, докле е време. Уачовски: Как „Атлас на облаците“ изключва зрителите от Матрицата Интервю на A.V. Club с Лана и Анди Уачовски (избрани откъси; пълният текст на английски език е тук: m#41; Превод: Илка Чечова Ре ...