Search found 59 matches

Return

by брръм
Mon Oct 11, 2021 8:08 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Преводачески питания

Бих искал да видя превод на английски на следните две.. крилати фрази

"Алкохолът в малки дози е полезен във всякакви количества"
"Човекът е човек, когато е човек на голям човек"

:mrgreen:
by брръм
Mon Mar 19, 2018 3:03 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Да пробудиш драконче

Прочетох и аз дракончето. Понеже проклетия форум time-out-на и ми изяде не много дългия пост, слагам само TLDR този път - много сочни и хубави сравнения и метафори - много опростена история, макар и закотвена в 90те на миналия век. Грабващи герои - та кой не си е мечтал, за екзотично гадже, само него ...
by брръм
Thu May 10, 2018 11:21 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Зелени разкази (ама _наистина_)

Прочетох и аз тези Наистина Зелени разкази най-сетне. Първите 2-3 ми се сториха назидателни, сякаш някой ми размахва пръст да правя повече. Малко ми стана забавно, че четях разказа в който дървата са буквално очовечени, от плът и кръв, а това което няма и 24 часа по-късно правих, бе да режа окастрени ...
by брръм
Mon Oct 22, 2018 12:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ортодокс

Отразявам новия откъс от „Ортодокс“ в блога и тук:

В подготовка за „Ортодокс“: Малкото четене
by брръм
Wed Nov 14, 2018 1:01 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Коренуване: Невидена река

https://myromorr.wordpress.com/2018/11/13/%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d1%81-%d0%b4%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-4g/ Спектакълът 'Коренуване' ставал на 4 години :О Ще се отпразнува на : 13 декември, 20.00 ч ...
by брръм
Tue May 14, 2019 11:44 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Дивна

И аз започнах да чета Дивна. Още не съм я и преполовил, и е рано да оставям мнение, оценка, коментар, ала-бала, но един уж дребен детайл в анотацията, и в началото на историята, ме потресе с абсурдизма си. "Питър, 10-годишният гений.. - тук лицето ми бе като този емотикон :roll: , но нейсе, да допусн ...
by брръм
Thu May 16, 2019 12:54 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Дивна

Колкото и да е умен тоз гений, съмнява ме да има ресурсите необходими за инсценировката. И не, историята с войната на световете пак е форма на pranking, макар и неволен, и не се брои според мен, защото нищо не е инсценирано, не е имало актьори в костюми на марсианц ...
by брръм
Wed Oct 16, 2019 8:53 am
Jump to forum
Jump to topic

Харт: Космическа мисия Вирон

Тема за дебютната фантастична повест на Момчил Даскалов.

Публикация в блогът

Image
by брръм
Wed Oct 07, 2020 9:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Аз, грешният Иван

(Но не зная защо романът има толкова пренебрежително отношение към цар Петър, който не води никакви войни и дава 40 години покой на народа да се възстанови.) Оо, нека да опитам да дам отговор тук! Горе-долу ...
by брръм
Wed Jul 10, 2019 12:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Цитатите, които ни създадоха

Не съм сигурен дали е за тук, но.. Из Study Warns Carbon-Saturated Oceans Headed Toward Tipping Point That Could Unleash Mass Extinction Event Chaos is opportunity, and the reality is there will always be a way to live your life for as long as you're alive. Be fucking awesome. Become a leader in thes ...
by брръм
Tue Mar 15, 2022 6:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Български номинации за Еврокон 2021

Може би би било добре да се дава повече тежест на първото място, отколкото на второто. Ако се приеме такава система автор А печели, понеже има 6 първи места, срещу 4 първи, и две втори за автор Б. Въпрос на аритметика, и дискусия между журито е, колко втори места биха били равносилни на 6 първи.. Тов ...
by брръм
Wed Sep 29, 2021 9:20 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Конкурс „Изгревът на следващото“

Анонс от Културни Новини
Анонс от Youthhub (може би от такива места идват кандидатите на 15 до 19 години?)
Анонс от Urban Mag
Анонс от konkurs-bg
Анонс от блога на Вальо :Д
Също и ФБ страницата на Тера Фантазия ни е отбелязала, нз дали да я линквам
by брръм
Sun Nov 21, 2021 8:33 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Копнеж за растящо творчество

Отзив в Културни новини Отзив в Цитаделата Отзив в конкурс-бг (изглежда няма как да посоча директно към отзива) Отзив от БНР Стара Загора Отзив в urban-mag Отзив в arthub Отзив в medianews Отзив в scifi.bg Отзив в zarata.info Отзив в Читанката, и тук няма как да линк-на самия отзив Прави ми приятно ...
by брръм
Mon Mar 12, 2018 1:43 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Любимите компютърни игри

Първо, да окна, че предното видео бе мно-ого добро, особено моментите с ледените подхлъзвания. Второ, да кажа, че много ми хареса поста посветен на Neverwinter Nights, преди около две години от Broken Dragon (хехе) И накрая, за момента си запазвам мястото тук, в този пост. Не защото някой ще го откра ...
by брръм
Tue Mar 27, 2018 10:17 am
Jump to forum
Jump to topic

Giants at the end of the world (Finnish Weird)

След като това беше, вероятно втория продукт, след една бордова игра, на име Time Stories, със силно запомнящо се художествено оформление на опаковката/корицата си, а не ме впечатли така силно със съдържанието си, исках да запиша впечатленията си от Finnish weird, докато са още пресни. Какво е Finnis ...
by брръм
Mon Apr 02, 2018 11:36 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Горната игра - ако тръгва на Win 10, сигурно ще тръгне и на 7/8. Аз съм все още с осмица на домашното к ...
by брръм
Wed Apr 11, 2018 4:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

https://www.youtube.com/watch?v=__q_Nx9WbgY&list=PLI1L9JVl6TFdwfvKUuebNp_zOAL5XXDT5 Серия видео клипове, изследващи lore-a на Drakengard/Nier/Nier Automata. Игрите са правени от много хора, но зад по-голямата част от историята и сюжета стои един човек - Йоко Таро, и са слабо свързани откъм setting. П ...
by брръм
Tue May 01, 2018 5:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Макар този пост да е закъснял с няколко дни, за мен е голямо удоволствие да видя линк към блога на Shamus Young тук. Следя почти неотклонно всякаквите му постове от 7-8 години насам. Благодаря, Вик! :) Сега, за да не ми е празен поста, слагам няколко описания на игри, които може да ви заин ...
by брръм
Tue May 08, 2018 1:15 pm
Jump to forum
Jump to topic

Имам я в Стийм. Сигурно може някакъв мултиплейър да уредим някой път :) Между другото, имате ли мнение по въпроса за новината от преди седмица-две, че GoG също добавят профили? Една съществена част от GoG потребителите са самоописващи се troglodytes / old gaming farts, и като цяло реакцията към тези ...
by брръм
Mon Jul 23, 2018 11:53 am
Jump to forum
Jump to topic

Ех, де да имаше начин да се играе Undertale без да се минаваше през неприятната й, и неясна "бойна" система.. :(

Някой ден ще се пробвам пак, и ако пак не се получи, ще гледам Let's play
by брръм
Sat Sep 15, 2018 1:13 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Тъкмо дочетох днес 'Песента на Ханджията' - ще оставя отзив за нея в темата й - и почнах да чета Ghost in the Shell - Stand Alone Complex - The Lost Memory. Една от първите книги, които си бях купил в магазинчето на Славейков, издадена през 2006-а, тя е от Ghost in the Shell вселената. В тази вселена ...