Search found more than 1769 matches

Return

by Кал
Tue Nov 08, 2011 2:03 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Фантастивал (17–22.10.2011)

Качихме всички снимки, с които разполагаме засега, тук:

http://fantastivalbg.com/Gallery.html

Ако някой има други – моля да пише!

И... почваме да се готвим за следващите фестивали! ;)
by Кал
Sat Mar 31, 2012 10:21 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Живи срещи

Там ще съм, значи. :)
by Кал
Tue Jan 15, 2013 8:33 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Преглед на книжарниците

15.01.2013: Обиколка на книжарниците с Хриси – ВАЖНИ инструкции към всички Куриери на ЧоБи:
част 1
част 2
by Кал
Mon Apr 01, 2013 11:21 am
Jump to forum
Jump to topic

Април 2013-а: месец на живите срещи Приятели (: Ако искате да се запознаете с ЧоБи и нейните Чобити – или да ни видите пак – април е месецЪТ. Започваме тази неделя - а кулминацията ще бъде по време на Фестивала на българското образование , 25-27 април, когато ще представим отличените пишещи в Копнеж ...
by Кал
Sun Apr 21, 2013 7:24 pm
Jump to forum
Jump to topic

Третата ни – и последна – жива среща е тази неделя, 21 април, от 15 до 17 часа, в лятното кино зад паметника при НДК . Вход – свободен! :) Този път имаме тема-фокус: Бъдещото образование – световни прогнози до 2030-а и отвъд В подготовка за кулминационно събитие на април: Фестивала на българското об ...
by Кал
Fri Dec 13, 2013 11:29 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Собствен онлайн магазин

Тя е част от една много по-обхватна парадигма – за нуждата да очовечим икономическите си взаимодействия... но ми трябва още време, за да я избистря.
by Кал
Wed Mar 05, 2014 12:55 pm
Jump to forum
Jump to topic

От 1-ви март във Велико Търново на улица "Калоян" № 18 (срещу входа на Интерхотела) отвори вр ...
by Кал
Tue Dec 09, 2014 2:26 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Е-книгите

Или като просто ги обявим в читателските среди? ;) Ето един пресен пример – в G+ общностите „ Аз обичам книгите “ и „ Електронни книги “ пус ...
by Кал
Sun Feb 15, 2015 11:37 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Преглед на книжарниците

Любе, отцепи нова тема. Тази: 1) се ползва само за книжарници, в които ВЕЧЕ има наши книги; 2) е публично видима. Ако толкова държите да взимаме всичките си реше ...
by Кал
Thu Nov 27, 2008 6:34 pm
Jump to forum
Jump to topic

Пазаирът на книгата: защо НЯМА да си купя книги от него

Гледам, че се побояхте да пуснете пост номер 666 - така че аз ще го пусна :twisted: ВАЖНО предварително уточнение : Това, което ще проч ...
by Кал
Sun Apr 05, 2020 6:20 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Пазаирът на книгата: защо НЯМА да си купя книги от него

Абе баш по темата си е, Любе... :D

А темата е „Не купувайте книги от Пазаира на книгата, защото...“. С едно corollary: „Купувайте директно от издателството, понеже...“

(Хрис познава форума отлично, колкото и да ми скромничи някой път. ;) )
by Кал
Tue May 26, 2020 3:50 pm
Jump to forum
Jump to topic

БДЖ: Кампанията „Чети във влака” с много нови издания Кампанията на БДЖ „Чети във влака“ набира все повече популярност. (...) Най-новият партньор на инициативата „Чети във влака” е фондация „Човешката библиотека”, които предоставиха 35 нови заглавия за нашите читатели. “Човешката библиотека е отворен ...
by Кал
Mon Jun 22, 2020 10:19 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Пазаирът на книгата: защо НЯМА да си купя книги от него

П.П. Ако се колебаете дали да харчите книжния си бюджет на Пролетния базар на книгата или за независими издания като горното, ще цитирам част от бюлетина, който пратихме до другарчета тази сутрин: ... при нас панаир на книгата (че и на суетата) има целогодишно! Заповядайте да си изберете: https://ch ...
by Кал
Mon Nov 02, 2020 7:33 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: ЧоБи изяви (и издънки): 2019+

Shadowdance: Всичко за Еврокон 2020 (...) Meet the Human Library and Terra Fantasia (Kalin M. Nenov) Building bridges across the world and to the future: the transformative power of speculative fiction (Kalin M. Nenov) Човешката биб ...
by Кал
Wed Dec 09, 2020 10:32 am
Jump to forum
Jump to topic

И версията, която слагам като general update в Goodreads: Дойде декември, приближават празници, чака ни търсене на подаръци... Ако и вие се изприщвате при мисълта за тридневнo обикаляне на онлайн магазини; и – по-важното – ако търсите подаръци, които да не изтощават общия ни дом, Земята, а дор ...
by Кал
Wed Dec 30, 2020 7:45 pm
Jump to forum
Jump to topic

Урожаят от „Чети във влака“ : От април до началото на декември всяко наше заглавие е свалено между 267 („Разкажи ми приказка“) и 15 пъти („ФантАstika 2009“). Съвсем на око медианата на свалянията е ок. 70, а общият брой – ок. 2800, което дава средно 80 сваляния на всяко заглавие. Сега очакваме и пър ...
by Кал
Tue Nov 03, 2020 11:51 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: ЧоБи изяви (и издънки): 2019+

Верно ли съм забравил да кача тоя запис във форума... *челопляс*

7 август: звукозапис с впечатленията ми за Уърлдкона
by Кал
Sat Dec 04, 2021 12:05 pm
Jump to forum
Jump to topic

Урожаят от „Чети във влака“ : До началото на декември тази година всяко наше заглавие е свалено между 336 („Разкажи ми приказка“) и 14 пъти („ФантАstika 2007“). Съвсем на око медианата на свалянията е ок. 80, а общият брой – ок. 2300, което дава средно 65 сваляния на всяко заглавие. Все така чакаме ...
by Кал
Sat Dec 17, 2011 1:17 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Конкурс за фентъзи разказ „Зимата идва“

По „До ръба на Ател“ ще имам да мисля още.

Мамка му... какво се случи с ония простички истории, върху които можеше да се отпуснем и да се унесем с усмивка? За къде бързате? Някои от нас не са пораснали толкова, не искат, не могат, няма да порастат...
by Кал
Sat Dec 17, 2011 12:50 am
Jump to forum
Jump to topic

„Земя като решето“ на Васил се е засилила да се превърне в единия ми фаворит, като някой не неопят, ами трижди възпят караконджул...
by Кал
Sat Dec 17, 2011 12:04 am
Jump to forum
Jump to topic

... и Йордан ме бухва обратно в тежката зима. Зимата на нашите депресии.

Ааа! Младежи! Ще взема и аз да се депресирам. И вместо сепваща Приказка, да напиша Приказка сепуку... :D
by Кал
Fri Dec 16, 2011 11:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

За сметка на което разказът на Станислава е изненадващо топъл. И ме кара да се чувствам, сякаш пак съм попаднал в „Песента на ханджията“.

Хм... Нататък!
by Кал
Fri Dec 16, 2011 11:37 pm
Jump to forum
Jump to topic

Брррр... какво студено, студено начало...

Разказите на Дияна Овчарова и Камен Христов ме хванаха за гърлото. Специално този на Камен навява студ на преспи... Добре, че моята кръв в тия зимни месеци ври и кипи. :)

Питам се какво ви е вътре, като създавате такива истории, братчета и сестрици...
by Кал
Tue Jan 17, 2012 5:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Труд и творчество

90. Конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян Тема: всичко, включващо фантастични елементи — научна фантастика, фентъзи, ужаси, психологическа фантастика и т.н. Краен срок: 26.02.2012 Резултати: 10.03.2012 Възраст: --- Вид творба: неиздавани разкази до 10 ...