Ха, доста хора сме

Дано да не затрудним Кал прекалено много

Та, ето моето "кратко" представяне:
А. Защо се записахте в работилницата? Какво очаквате от нея?Защото имам амбиция някой ден да стана писател. Ама ми се ще да съм от онези, които ги издават в цял свят в многомилионен тираж и правят филми по тях, а те по цял ден се размотават по басейни и коктейли и току напишат 2-3 реда ако се вдъхновят

Редакционните ми умения в момента стигат колкото да редактирам статиите в SciFi.bg, но за писане на разкази и романи ми трябва малко повече. Със сигурност ще ми е от голяма полза ако първо поредактирам чужди текстове.
Б. От кои автори и книги се възхищавате/вдъхновявате най-силно?
Интересуват ме най-вече конкретни имена.Бернар Вербер, Робърт Шекли, Кристофър Прийст, Питър Уотс, Тери Пратчет, сигурно и други, за които не се сещам в момента. Но вдъхновения за сюжети, истории, герои и т.н. получавам предимно от сериали. Истината е, че преди да се захвана със SciFi.bg четох много, много малко. И ако не беше сайтът сигурно още щях да карам само на сериали и Тери Пратчет.
В. Самите вие пишете ли? Какво? Откога?Пиша. Първият ми по-голям опит (недовършен) беше в годината преди първи клас (прабаба ми ме научи да чета, пиша и смятам на 4). Тогава имаше едно детско "Конан Варварина" и се бях вдъхновил да напиша книга-игра по-него. Стигнах донякъде, но я зарязах

Втори клас пък се захванах да пиша продължение на "Билбо Бегинс", в което драконът Смог и Билбо бяха някъде замразени, но в наши дни ги размразяваха и се събуждаха

Изписах 2 тетрадки и бях започнал трета, но майка ми ги изхвърли всичките, защото погледнала, видяла, че са изписани, и решила, че са някакви глупости.
Това за известно време ме отблъсна от писането, но през 2005 година любимият ми сериал "Лекс" толкова ми влезе под кожата, че му написах
фенфик - продължение. Писах много бавно, до 2008 написах 10 епизода, след което почти написах 11-ти и, аха да го публикувам, компютърът ми гръмна и епизодът си замина. Така и не го написах отново и фенфикът беше прекратен (но поне вече знаех как искам да завърши - бях планирал 5-ти сезон до края, после 6-ти и накрая един кратък 7-ми, който да е последен

). Фенфикът като цяло не е кой знае какво, но си личи как почва несигурно и дезориентирано и постепенно придобива повече увереност, смисъл и мисъл

2010 участвах в един
конкурс на шадоуденс с разказ, който тотално го разкостиха

Аз тогава се мислех за голямата работа и не виждах какво чак толкова му има, но сега даже нямам нерви да си го изчета докрай

Чак наскоро написах
нов разказ за конкурс, по покана на организаторите, за него може и да знаете. Интересното е, че в петък имах по-малко от 30 гласа, сега изведнъж са почти 80

Или ме е набарала някоя тайна фен-група, или е станала някаква шашма, но така или иначе не съм се гласил да го печеля този конкурс, просто го използвах като упражнение (то и за да спечеля ще ми трябва доста по-сериозна шашма

).
В други конкурси не съм участвал, защото мразя да пиша (и чета) разкази. Според мен една хубава идея трябва да се развие най-малкото в роман

Съзнавам обаче, че са необходима стъпка, през която трябва да мина.
Имам и един доста интересен проект, който съм го написал, но още не съм го публикувал - планирам да го сложа в SciFi.bg, но първо трябва да си оправим доста неща по функционалността на сайта, да намеря кой да ми направи техническата част и да измисля какво ще правим с илюстрациите, тъй като аз ИЗОБЩО не мога да рисувам

Отделно съм започнал 2 романа, единият го замразих някъде на 50-та страница просто защото осъзнах, че още ми е твърде рано да развивам толкова амбициозна идея. Там имам доста герои и доста интересни хрумки, но ми е малко сложно да ги използвам както трябва. След него реших да си развия друга идея, в която главният герой е само 1 (така хем е по-лесно, защото не се разпиляваш, хем е по-трудно, защото предполага по-задълбочен образ). Завършил съм го може би на 80%, но отсега съзнавам, че и той си има наивности и слабости, а също и че ми трябва повече работа върху въпросния главен герой. Явно ми е проблем, че героите ми все се получават твърде пасивни и схематични (отчасти защото самият аз не съм толкова емоционален, отчасти и защото съм свикнал героите да ги гледам на сериал, а не да ги чета). Та, следващото, което ще завърша, ще бъде този роман, но не и преди да изкарам редактилницата

ПС: Малко се олях с отговора на третия въпрос, надявам се да не съм досадил