Search found 540 matches
- Thu Oct 25, 2018 12:29 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Конкурс „Изгревът на следващото“
Каним ви на: Награждаване на „Изгревът на следващото“ и разговор за бъдещето, 02.11.2018, София Приятели на фантастичното... или въобще на бъдещето ;): Сърдечно ви каня на 2 ноември – да си направим един всеобщ празник. Това навярно ще е най-голямото ни събитие тази година. Моята лична радост да се ...
- Mon May 27, 2019 4:42 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Трудът краси човека
Да се похваля и истински вече, макар че знам ли дали му е тук мястото: от днес до неделя може да прочетете моето разказче "Без изход" на спирка "Явор" във Варна :), като част от инициативата "Спирка за разкази". Първи пробив на родна почва! https://www.facebook.com/844137478972910/posts/2166189560101 ...
- Sat Feb 22, 2020 12:45 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Лееекичко постфактум, ето и обявлението за награждаването на 21.02.
И събитието във ФБ.
И бонус – пълен звукозапис.
Очаквайте и снимки и видео скоро!
И събитието във ФБ.
И бонус – пълен звукозапис.

Очаквайте и снимки и видео скоро!
- Fri Apr 01, 2022 10:40 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Трудът краси човека
Малко ми е нереално още, но от онзи ден вече имам още едно стихотворение, минало финал и спечелило наградата на литературното жури (в линка моето е първото най-вляво от общо три, излъчени от екипа на издателството): https://short-edition.com/fr/palmares/grand-prix-hiver-2022-poemes?edition=grand-prix ...
- Mon Oct 05, 2020 8:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
„Изгревът на следващото“ 2020: резултати
А догодина, както обещах в един от коментарите под записа, регламентът ще претърпи преображение...
А догодина, както обещах в един от коментарите под записа, регламентът ще претърпи преображение...

- Wed Jul 01, 2020 1:16 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
По казуса имаме ли познати/приятели сред участниците в конкурса: а аз какво да правя, като познавам – пряко или задочно – над половината от българите, пишещи фантастика? :D (И с Дес лично сме поканили около 250 от тях да се включат?) П.П. Сега по-сериозно: Понякога се стряскам, когато мога да позная ...
- Wed Jul 01, 2020 12:54 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Всъщност имам, да. А дали съм безпристрастна могат да кажат останалите 10 (!) членове на журито, които четат абсолютно анонимно.
Мда... За жалост ще е трудно да избутам „моите“ хора на призови места, но ще се постарая, естествено!
Мда... За жалост ще е трудно да избутам „моите“ хора на призови места, но ще се постарая, естествено!

- Wed Nov 03, 2021 11:11 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Копнеж за растящо творчество
Даживей дистанционното обуЖение! Вчерашният имейл, който пратих до учебните заведения, резултира в 246 уникални посещения на анонса в блога. :o :o :o Включително от платформи като classroom.google.com. (А най-странното е, че имаме 14 referrals от https://www.ngobg.info/ - но не мога да открия на сайт ...
- Sun Nov 21, 2021 8:33 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Отзив в Културни новини Отзив в Цитаделата Отзив в конкурс-бг (изглежда няма как да посоча директно към отзива) Отзив от БНР Стара Загора Отзив в urban-mag Отзив в arthub Отзив в medianews Отзив в scifi.bg Отзив в zarata.info Отзив в Читанката, и тук няма как да линк-на самия отзив Прави ми приятно ...
- Tue Nov 16, 2021 11:15 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Копнеж за растящо творчество „Книгите, които ме промениха“ 2021 Фондация „Човешката библиотека“, творчески клуб „Светлини сред сенките“, Ателие за българска детска литература „Горната земя“ и Фентъзи ЛАРП Център канят всички читатели на възраст до 27 години да участват в десетия ежегоден Копнеж за р ...
- Mon Nov 28, 2011 2:51 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
Любимото ми стихотворение от Виолета Христова :mrgreen: "Блажен е, който не очаква, защото вси ...
- Wed Jan 11, 2012 4:41 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu Jan 12, 2012 10:18 am
- Jump to forum
- Jump to topic
А понякога, понякога си мисля, че вървя по път без изход и без бъдеще...
Георги Малинов: Как спрях да чета
Йордан Янков: Краят на словото
... И ме обхваща страх, понякога. Друг път се смея.
Георги Малинов: Как спрях да чета
Йордан Янков: Краят на словото
... И ме обхваща страх, понякога. Друг път се смея.

- Fri Jan 13, 2012 9:58 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Помежду ни
Любе – знам, че днес вече ми минаха 100 товарни влака през главата. ...
- Sat Jan 14, 2012 12:30 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Помежду ни
Сега те разбрах.
Младежът пише фантастика, явно. Ненаучна.
Айде на живо другото...
Младежът пише фантастика, явно. Ненаучна.

Айде на живо другото...
- Tue Dec 11, 2012 2:34 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За Филмите и Хората...
(и „Бялото лъвче Кимба“, хаха ;) Ааа, обожавах Кимба!! Имаше и едно за Делфи и неговите приятели. За един делфин. и разбира се Тайнствените Златни градове. и Чопи и Принцесата - винаги забравям за Чопи. И Старла и сияйните ездачи къде съм я изтървала тая тема.. Да не забравяме Spirit: The stallion o ...
- Sun Jan 22, 2012 11:25 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Хммм, малко филми са ми грабвали окото, и имам навикът да забравям имена, но бих казал следните, които сега ми хрумват: - V for Vendettа - Fight Club (част от детството ми) - Garden State - Мементо - The Green Mile - Firefly - един от любимите ми scifi сериали, наред с Farscape. От източните: Howl's ...
- Fri Dec 07, 2012 1:24 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Хм, я и аз да се включа. 8-) Постът ми ще си го градя в движение, така че BEWARE! Edit abound ahead. :D Филми, които аз лично харесвам: (с коментар в ско ...
- Sun Jan 20, 2013 3:28 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Културни събития
Гледах, където и колкото прецених, и не видях тема за културни събития, различни от школи, конкурси, ...съмии (summon), activistic ones, Живи срещи & the like. Продължавам да държа на Къртичето в Чешкия център = до 31.01.2013 , четвъртък. http://sofia.czechcentres.cz/program/travel-events/benka/ - д ...
- Tue Jan 29, 2013 3:45 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културни събития
Благодарявам за препоръката :} Всяка сряда от 19:30 до 21:20 по програма " Христо Ботев " на БНР (на БНР като цяло сайтът им яко куца) - предаване "Контрапункт" за съвременна музика, старинна и jazz. Старинната линия я води един хубав глас ;} . Не че и на съвременната не е хубав, ама не е като на ст ...
- Tue Mar 05, 2013 12:19 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Да няма някоя грешка тука? За „Костите“ не помня да съм споделял впечатление... Но така и така ми се е отдала възжмоност – с Илче му направихме списък по точки :D: невероятно красив: всеки цвят, всяка картина – не само „райските“, но и съвсем земните – буквално преливат от красота прекрасна ...
- Sat Mar 16, 2013 11:52 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Благотворителна изложба „…от един дневник” в подкрепа на “ Училище сред природата ” – дарителска кампания за реконструкция и модернизация на обучителен център в с. Гудевица, Родопи Откриване, което ще Ви пренесе за една вечер в Родопите 19 март/вторник/, 19:00ч. Културен център „20:19” http://i0.wp. ...
- Thu Jul 17, 2014 8:04 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Отзив в Goodreads за Memories of Ice, трета ...
- Tue Apr 23, 2013 11:56 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Време е за споделено използване на книги Кога, къде, как: 25 април от 19 ч. в клуб betahaus (ул. Крум Попов 56-58) Тази седмица ще се проведе второто събитие на „споделящата общност” на UseTogether – посветено на споделеното използване на книги. Затова то е под надслов „За книгите с любов”. В рамкит ...
- Mon Mar 25, 2013 4:47 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Любе, понеже не видях да си го слагала тук, а пък мен по някакъв хипнотичен начин ме докосна, споделям BARAKA. Пре-слушвайки/глеждайки плейлиста си, отново успях да се отнеса някъде и за около половин час да съм в полу-дрямка под звуците и картините от тоя филм.
(Ев, добре че ме изкара от унеса:)
(Ев, добре че ме изкара от унеса:)
- Tue May 14, 2013 11:51 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Едно наближаващо събитие, което поместваме тук по молба на нашите приятели от "Диви самодиви":) ДВАТА ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО, 4 дневен курс ‘Рисуване с дясното полукълбо’, 23-26 май 2013 Рисуването е магически процес. Оказва се, че да се научим да рисуваме, всъщност не означава буквално „да се научим да ...