Гласуване на номинации за Еврокон 2014

Човешката расте, Копнеейки
eli
Global Moderator
Has thanked: 3 times
Been thanked: 25 times

Re: Гласуване на номинации за Еврокон 2014

Post by eli »

Аз къде съм написала, че се съмнявам в манипулации. Не. Просто така е прието и така е редно, за да няма никакви съмнения. Естествено, че не могат да се намерят съвсем безпристрастни и странични хора, но поне да не са директно от номинираните. Не искам да навлизам в конкретики, за да не става мазало. Ама мога и по-конкретна да бъда. Една от номинациите е силно преувеличена и според мен не й е мястото там. Обаче се досещам как е попаднала там и как е събрала толкова гласове. Не обичам да си мълча. Ей това ми е големият проблем.
Cliff_Burton
Дзен-лунатик
Has thanked: 72 times
Been thanked: 76 times

Post by Cliff_Burton »

Напротив! Мисля, че точно конкретика ни трябва в момента :) А под номинация имаш предвид спечелила такава?

Сега по моите въпроси:
1. Не си отговорила пряко, но както го разбирам, те притеснява факта, че имаме организатор на конкурс, който се самономинира и това е предпоставка за проблеми. - Така ли е?
2. Ако към sci-fi участват и хора от ЧоБи, Иван Ефремов, книги-игри, Цитаделата, Шедоуденс и т.н... това би ли го приела като решение или ще предпочетеш да няма никакви номинации на хора от тези среди?

За мен варианта максимален брой хора от различни общности да участват в тези номинации е много добър. Първо по този начин ще има засилен интерес вътре в самата общност и второ съмненията за манипулации ще бъдат сведени до минимум. Като не виждам причина тази бройка да е ограничена по някакъв начин :)
PEACE & LOVE
eli
Global Moderator

Post by eli »

Не, вие ще ме довършите... Не виждате значи нищо странно да се даде грамота на сайфай и отдолу да пише - организатор сайфай?! Или Чоби?!?! Алооо, Хюстън, имате проблем :lol: Калине, не те ли чукна нещо като трябваше да определяш колко са валидните гласове за теб и за Цитаделата?! Не ти ли се стори странно някак, нередно? НЕ ТВЪРДЯ, ЧЕ СТЕ ЗЛОУПОТРЕБИЛИ. Ама затова си има правила, за да е играта чиста. Иначе наистина излиза "Събрали се едни хора да си раздадат награди". Считам, че определянето на това дали един глас се зачита не трябва в никакъв случай да става лично от хора, участващи в номинациите. Не знам, чувствам се странно, че трябва да обяснявам подобни неща. Все едно да не е странно един от журито да стане, да изпее една песен и после да седне и да гласува как я е изпял. Не може да няма номинации на хора от тези среди, но контролът не трябва да е от хора, ръководещи тези среди или лично номинирани. Мога да бъда и още по-конкретна и да започна да питам КОЙ? номинира Х? И още един факт - как така най-голяма разлика между валидни и невалидни гласове имат точно водещите номинирани? Как за някои номинирани разликата е от около 20 гласа, а при други - 1? И не ви ги разправям тези неща, щото имам много свободно време и го запълвам със заяждания. Искам да си видите кривиците и следващия път да е по-добре направено всичко.
Darth_Sparhawk
Has thanked: 22 times
Been thanked: 34 times

Post by Darth_Sparhawk »

eli wrote:Не, вие ще ме довършите... Не виждате значи нищо странно да се даде грамота на сайфай и отдолу да пише - организатор сайфай?! Или Чоби?!?! Алооо, Хюстън, имате проблем :lol: Калине, не те ли чукна нещо като трябваше да определяш колко са валидните гласове за теб и за Цитаделата?! Не ти ли се стори странно някак, нередно? НЕ ТВЪРДЯ, ЧЕ СТЕ ЗЛОУПОТРЕБИЛИ. Ама затова си има правила, за да е играта чиста. Иначе наистина излиза "Събрали се едни хора да си раздадат награди". Считам, че определянето на това дали един глас се зачита не трябва в никакъв случай да става лично от хора, участващи в номинациите. Не знам, чувствам се странно, че трябва да обяснявам подобни неща. Все едно да не е странно един от журито да стане, да изпее една песен и после да седне и да гласува как я е изпял. Не може да няма номинации на хора от тези среди, но контролът не трябва да е от хора, ръководещи тези среди или лично номинирани. Мога да бъда и още по-конкретна и да започна да питам КОЙ? номинира Х? И още един факт - как така най-голяма разлика между валидни и невалидни гласове имат точно водещите номинирани? Как за някои номинирани разликата е от около 20 гласа, а при други - 1? И не ви ги разправям тези неща, щото имам много свободно време и го запълвам със заяждания. Искам да си видите кривиците и следващия път да е по-добре направено всичко.

Не, няма проблем. Точно това казваме тези, които не сме в журито и са ни броили гласовете. Че няма проблем. А жури няма. Има само преброители. Що се отнася до разликата между зачетени и незачетени гласове, нормално е при повече подадени гласове да има и повече невалидни :)
А за следващата година съм убеден, че ще бъдат и по-добре направени нещата, но на мен не ми харесва в момента да се вторачваме в негативното, при положение, че то определено е по-малко от положителното. :|
eli
Global Moderator

Post by eli »

Да вземете да говорите от свое име, предлагам. Кои сте вие?! Кой ви делегира мнението си?!
Cliff_Burton
Дзен-лунатик
Has thanked: 72 times
Been thanked: 76 times

Post by Cliff_Burton »

Така нещата вече станаха доста по-ясни, благодаря за поясненията Ели. Обаче пак ще защитя организаторите. Имаше ясни критерии (поне така си мисля) кой глас е валиден и кой не. Съответно всички гласували са изнесени във файл, видим за желаещите да упражнят някаква форма на контрол и срещу всеки профил, който не е валиден е обяснено защо не е валиден. За мен лично няма никакво значение кои са преброителите, при условие, че този файл.

И накрая - допускам, че когато Калин е предложил помощ не е знаел с абсолютна сигурност (макар и вероятно е предполагал), че ще бъде номиниран. Въпросът ми е следния - какво правим, когато всички желаещи да организират едно подобно събитие се оказват номинирани в една или друга категория?
PEACE & LOVE
Darth_Sparhawk
Has thanked: 22 times
Been thanked: 34 times

Post by Darth_Sparhawk »

eli wrote:Да вземете да говорите от свое име, предлагам. Кои сте вие?! Кой ви делегира мнението си?!

Права си - мога да говоря единствено като представител на "Цитаделата", които се състезавахме със SciFi.BG. Моите впечатления все пак са, че нямаше оплаквания и от останалите колеги. Затова и мнението ми е, че участието на организатора не опорочава процедурата и не оказва влияние на резултата. :?
eli
Global Moderator

Post by eli »

Ами, явно си раздаваме сами награди. Не знам колко по-ясно да го кажа. Сайт на годината Сайфай. Организатор - Сайфай. А ако Калин беше излязъл популяризатор? А? Не ги наричайте преброители. Те изказват мнение за валидност на сайт, форум, профил. Както стана ясно аз не мога да гласувам като собственик на принтбук. Някой го ПРЕЦЕНЯВА така. Моля ви, осъзнайте се... Никой не бил се съгласил. Кого питахте, колко питахте, как питахте?
Post Reply

Return to “Копнежите”