Може би не му е тук мястото, но ще си задам вълнуващите ме въпроси... Понеже съм (както нееднократно подчертавам) дете-буквалистче и малко не вдявам.
1. What is the meaning of Life?
В смисъл, защо се организира този Копнеж и какво цели? Да помага за реклама и разпространяване на някаква книга-победител две години след излизането й?
(издадена 2013 - приключил Копнеж декември 2014... значи 2015 ще се рекламира)
Смисълът на копнежа, както е описан, е хубав, но реалността... така де.
2. Ъъъъ... ми не, то 1 изчерпва въпросите.
Понеже... за която и да е книга ще е късно, принципно. Ако е хубава и направила впечатление, може да е постигнала и успех; ако не е направила впечатление, две години по-късно... еми да, ще има тираж за продаване, да.
Освен това и условията са... така де, ориентирани предимно към издатели, които
явно нямат желание да представят пред ЧоБи нещата си.
Мен лично малко (да не кажа много) ме спряха да предлагам каквото и да е.
Пример (ето предложения):
- "Момчешки живот" на МакКамън - беше първият ми порив като прочетох за копнежа. Отговаря на условията. Харесвана книга е, а и подозирам, че ако я бях чела в ранна възраст, щеше да ми завърти главата. Дори така ме изкефи доста, макар че за последните 20 години е загубила страшно много от очарованието си и се е превърнала в историческа книга за близкото минало. Не съм я предложила по няколко причини, включително и защото "И-З" сами могат да решат трябва ли им реклама от ЧоБи или не.
- "Морелси" на Миевил - вторият ми порив. Отговаря на условията. Разкошна книга е, а ако я бях чела в ранна възраст (ако
съществуваше в ранната ми възраст), щях да съм... поразена. Смазана. Месеци наред да бълнувам само за нея. Не съм я предложила по няколко причини, включително по-горната.
- "Голямото приключение на малкото таласъмче" от Н.Райков. Ами... малко за доста млада публика е, но някой ще спори ли, че е разкошна? Че е оставила следа... и т.н.? Само дето дали й трябва рекламата на ЧоБи, мм? Или ще е по-ценна за нещо друго?
- "Призвание Герой" - сборникът с "нови" книги-игри. Логично очаквах да я предложи... ми някой. Така де.
От ход мога да изброя още няколко кандидатури, с чието оформление
нито ми се занимава, нито имам време и намерение да се занимавам. Силно вероятно е да не съм единствена.
Та... май все пак 1. не изчерпва всичко и стигаме до:
2. Към кого е насочен Копнежът и защо изисква там странички-мранички и прочие подробности? Защо се обявява по форуми в този вид и тази форма?
И т.н.
Сори, дете-буквалистче. Та си питам.