Моят любим читател

Here be unicorns. И музика и филми, вдъхновени от човешките ни книги. И всичко, дето ви е на сърце, ама не може да се побере в ^такива^ тесни теми...
Post Reply
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Моят любим читател

Post by Кал »

Вдъхновено от Лора Шумкова във форума на Голямото четене.

metropolis wrote:Драги писатели, които посещавате нашия форум, тук ви молим да споделите как си представяте идеалния читател на вашите книги или да ни разкажете за реален ваш читател, който силно ви е развълнувал.

kalein wrote:Любимият ми читател си пуска компютъра, когато отвътре му е толкова празно, че ще имплодира, ако не влее някакво чувство отвън - сега, в този момент!

Намира онова късче, преливащо с нужното чувство. Чете го, първия път произнасяйки всяка дума в главата си, докато не бликнат сълзи / докато не се упои. Чете го, по два пъти всеки ред, след като веднъж е стигнал до края. Говори си с него.

Един ден сяда и продължава разговора пишейки.

Друг ден ми намира имейла, намира мен, продължава разговора на живо.

Скоро след това го губя като читател, печеля като съратник.

...ех, че се размечтах...

Я сега се разкрийте, прикрити писатели... :D
divna3
Светлинка
Has thanked: 113 times
Been thanked: 69 times

Re: Моят любим читател

Post by divna3 »

Да открива нещо за себе си, в написаното от мен :mrgreen:
Поне аз като чета, най-обичам авторите, които ме карат да намеря себе си в текста. :)
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Re: Моят любим читател

Post by Кал »

В „Гора“ Кал wrote:– Моят слушател не те прекъсва, не ти ръкопляска, не те хвали и не те критикува. Той изчаква да свършиш, а после на свой ред споделя само каквото е важно за него. Без преструвки и раболепничене, без завист и заядливост – само същностите, само това, което не можеш да премълчиш.
– Моят слушател вплита собствения си глас в моя, тогава, когато дуетът е по-красив и по-пълен от сам-сама пеенето. Тя ръкопляска за ритъм, хвалѝ сняг и критикува, тактувайки, като тиква от Крит. Моят слушател се друса в апоплектично пого, когато наистина се вживея, а когато се уморя, ме изхвърля от сцената с шут и сама става такъв, докато се съвзема. Даже си носи, винаги, за такива случаи, шапка с рога и звънчета. Тя отстъпва сцената без кютек – или я донаписва така, че да се облещя и аз. Ех, моят слушател...

Криволича сред дънерите и слушам.
Post Reply

Return to “... и Вселената”