„Аурелион – вечният баланс“: две хартиени издания

На вашето внимание две обновени книги на Светлини сред сенките, които може да участват във форум за родителството, понеже дълбоко засягат тази тема 🙂 То коя ли тяхна книга не го прави, след като са младежи.

„Монетата“ е първа част от трилогията „Аурелион – вечният баланс“. Появи се през 2007 година, а наново – в края на 2015 година. В този роман ставаме свидетели как хем изведнъж, хем постепенно се ражда един родител. И още приятели, защото не може да се игнорира „щрих от един по-добър свят“ (стр. 28).

Обърна се назад и погледна към свитото на кълбо елфче, което се бе смълчало и най-вероятно спеше. (стр. 52) Една запетайка хлапенце е! (стр. 54)

Беше толкова мъничко, че едва го усещаше, докато го носеше, и все пак бе оцеляло на улицата. (стр. 51)  –  Т.е. малко, колкото изпосталяло прилепченце ;),  ама здравичко и без паразити.

Книгите на Светлинките замаскирано засягат всякакви проблеми, които ги/ни вълнуват.

Не е тайна, че политиците ни контролират. Корупцията е нещо обичайно. Не само в Солнрихт, тук е претъпкано с престъпни паладини [служители на реда], но по цял Аурелион е така. Хората са най­-алчни за власт… Вроден талант им е да я търсят. (стр. 170)

Оказа се, че двамата имат сходни съдби. Бяха загубили родителите си в най-­голямата катастрофа на летището на Солнрихт, предизвикана от атентатор. (стр. 122)

Малко школари приемаха образованието си сериозно. Повечето учеха по задължение или за да си намерят причина да останат безгрижни още някоя и друга година. (стр. 174)

Кой от тях знае защо изчезва магията? Не мислят, че скоро Солнрихт няма да намира място, където да изхвърля боклуците си. Невъзможно е да се унищожи толкова боклук без първокласна магия. (стр. 42) – Този откъс намеква и за мотото на новите издания на трилогията: „Къде ще бъдеш, когато магията изчезне?“.

На стр. 38 откриваме ключа към смесения жанр на „Монетата“ (и на „Аурелион“ като цяло): Но сега към труда на древния маг се бяха присъединили технологичните чудеса на новото време, които някъде прикриваха, а другаде усилваха магическата мощ.

От сайта на Светлинките можете да разгледате трейлъра към книгата и първите два епизода от минисериала, който създадоха, за да разгласят своето творчество:

трейлър

еп. 1

еп. 2

Заповядайте няколко замислящи/забавни откъса, открехващи определени детайли в не особено хронологичен ред.

Тук можете да се гмурнете в по-задълбочени представяния, вдъхновени от първото издание на книгата.

Наскоро втората част на трилогията, „Храмът“, също излезе в ново издание. Разполагаме и с нея 🙂

Откъси от първото ѝ издание (2011) ще намерите тук.

Третата част се очаква есента. Можете да надникнете в пророчеството.

Междувременно събрахме екип, с чийто труд на бял свят се появи демото на Aurelion: the Visual Novel. Тази чудесия е тясно свързана с книгите-игри. Нещо ново за разцъкване и ограмотяване по английски :}

И не, трилогията не е предназначена за изцяло детска аудитория 🙂
Нито преди, когато авторите са били „малки“, нито сега, когато я обновяват и дописват с опризмен поглед към реалността.

~

Ако някой от вас желае да представи настоящите две книги, включете се, за да сглобим пъзела 🙂
Също така средствата от продажбите на първите две части ще се използват за издаването на третата.

Предлагаме „Монетата“ за 8,50 лв., а „Храмът“ – за 9,50 лв.

Можете да ги поръчате както сме посочили тук.

PS: На 2 септември 2016 г. Светлинките стават на… ТРИНАЙСЕТ (13) години! Това е една достолепна творческа възраст, а броят дружно написани и илюстрирани книги на клуба, включително очакваната трета част на „Аурелион“ 🙂 + съвместни издания (не с нас 😉 ), като пътеводител на Казанлък и изцяло детския екологичен алманах „Зелено лято“, достига 15.
По този повод относно отминалия 31 юли очакваме Джоан Роулинг и особено Хари Потър да не се ослушват, а да почерпят 😉 с по една шоколадова жаба! Едната ще бъде изядена, а другата ще бъде внимателно наблюдавана как вятърът я отвява от прозореца на Hogwarts Express 5972.

Един коментар за “„Аурелион – вечният баланс“: две хартиени издания

  1. От името на всички „светлинки“, благодарим за свежия, но и задълбочен поглед върху романа. Радостта да те разберат, когато си пуснал творбата си на свобода и неописуемо щастие :))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото