Християн Трифонов

Християн Трифонов е дете на дивото. На онази природа, в която човек е просто един от срещащите се видове. Броди из гората с лък и трима верни другари – кане корсо, чехословашки вълчак и немска овчарка. Като чуе ръмжене в храстите в тъмното, се връща, за да провери дали не е мечка.
За приятели, които като него обичат дивото (чакали, вълци, мечки, диви свине) – гостоприема сърдечно: „има къде и да се спи, и да се ходи“.

Познаваме Християн от нашия ежегоден Копнеж за ученическо, впоследствие растящо творчество. През пролетта на далечната 🙂 ’12 година той беше на толкова години. Участва три поредни „лета“.

През 2014 г. другарят Хрис се прояви като смелия илюстратор на нашата електронна антология „За спасяването на света“.

През 2015/2016 г. електронно/книжно издадохме друга наша антология, „Зелени разкази (ама наистина)“, в която той участва с разказа „Единакът“.

През 2015 г. обявихме новия Копнеж за растящо творчество, за първи път с тема – „Как спасяваме света“ – и то по три рисунки именно на Християн.

Тази година, 2016-а, издадохме електронно самата антология „Как спасяваме света“  и помогнахме на Християн да издаде своята повест „Черният куфар“.

Всичко това е мънинка част от неговите постижения.

(Не)търпеливо очакваме да продължава да ни вдъхновява 🙂

Към началото