Search found 540 matches

Return

by eli
Wed May 15, 2013 8:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Културни събития

Благотворителна акция за болни и изоставени деца „Книги спасяват живот“ е мотото на благотворителната кампания за набиране на средства в подкрепа на болни деца от дома в село Студен кладенец (Старозагорско), ngobg.info. Инициативата е на Къщата за четящи хлапета „Приказка без край“ и сдружение „Един ...
by frog
Tue Apr 09, 2013 12:28 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Не-културни събития :)

Всеки път не мога да не се възмутя на тази тема, защото за мен всичко е културни събития.

12-13. април - Био форумът - http://forthenature.org/swissprogramme/7

21. април - предаване на пластмаса - http://www.credobonum.bg/bg/news/699/KN ... METE-KNIGA
by Кал
Thu Jun 20, 2013 10:46 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Образованието

Някои от вас знаят за участието ми в образователния проект за гражданско общество и устойчиво развитие „Място за бъдеще“. (Имаме линк към тях в блога ни – забелязвали ли сте го? :)) Дори може да сте ме чували да мърморя заплашително разни работи... :D Докато ме няма - и когато ви дойде музата – разгл ...
by отсъстващ
Tue Jul 09, 2013 4:58 pm
Jump to forum
Jump to topic

инфорамционно разтоварване

Първо, веднага ме напира да ви споделя линкове към книги стара моя болест, която пак се проявява. За това ви давам линк към портален сайт към хостнати поне на 6 места всяка книга - http://libgen.org/ . Има МНОГО книги. Относно универсалността на културните приципи книгата - Software of the mind на Хо ...
by Кал
Fri Jul 26, 2013 9:35 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Изследвания за мисленето: универсални?

Сетих, се за още една книга. Увлекателна е. За разликата между западното и източното мислене. The Geography of Thought: How Asians and Westerners Think Differently...and Why http://www.amazon.com/dp/0743255356 Сърдечно благодаря за тази препоръка. Вчера довърших книгата – ето отзива ми: For much of ...
by frog
Mon Aug 26, 2013 11:35 am
Jump to forum
Jump to topic

Пък това е последната седмица, в която в СГХГ може да се гледа Златю Бояджиев! Препоръчвам да се обърне внимание на картината "Montmartre"!
by Кал
Thu Sep 12, 2013 12:03 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Ще ти я донеса уикенда, значи.

За сканирането не бързаме. (Но мисля, че конвертирането в текст от снимки ще е трудно – особено такава книга-„ветеран“. ;) Най-сигурно си е скенер.)
by Radiant Dragon
Wed Oct 09, 2013 8:42 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Образованието

Приятели, днес на път за тренировка случайно се засякох със преподавателката си по БЕЛ от старото ми училище. (55-СОУ, което е до ТУ) Споделям тази информация тук, в тази тема, по две причини: 1. Успях да я насоча към сайта на Човешката и се надявам в бъдеще да успеем да осъществим взаимни инициативи ...
by Кал
Thu Oct 10, 2013 8:39 am
Jump to forum
Jump to topic

От пресцентъра на организаторите: Избираме победителите в конкурса „Дърво с корен 2013” До 2 ноември всички съмишленици и радетели за съхраняване на природното ни и историческо наследство могат да гласуват и изберат победителите в конкурса „Дърво с корен 2013”, който се провежда за четвърта поредна ...
by Кал
Wed Oct 16, 2013 2:11 pm
Jump to forum
Jump to topic

Студентски куизове Организирани от „ Промяна за студентите “. Първият ще е на 15 октомври, вторник. Ако сте студенти – може да се регистрирате кат ...
by Кал
Mon Oct 21, 2013 11:56 am
Jump to forum
Jump to topic

Юбилейна вечер по италиански През октомври се навършват 90 години от рождението на световния писател Итало Калвино. По този повод Дружеството на българските фантасти „Тера Фантазия“ и Италианският културен институт в София Ви канят на юбилейна литературна вечер – на 17 октомври от 17 часа в Заседате ...
by отсъстващ
Wed Oct 30, 2013 10:45 am
Jump to forum
Jump to topic

Ако някой не знае какво е споделено потребление или иска да е подготвен за събитието.
Въведение в темата за споделеното потребление е следващата ТЕД лекция:
Rachel Botsman: The case for collaborative consumption
http://youtu.be/AQa3kUJPEko
by Кал
Wed Oct 30, 2013 7:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

Ето ги: всички записи от клуб „Ефремов“ от пролетта на 2007-а до сега

(тези, които съдържат Efremov в заглавието си; не са много, защото вече не ходя често)

Стават за тази тема, понеже в повечето случаи се обсъждат книги и автори. ;)
by negesta
Tue Nov 05, 2013 8:26 pm
Jump to forum
Jump to topic

Международна конференция
ОБРАЗ И СЪВРЕМИЕ / IMAGE AND CONTEMPORANEITY
с участието на проф. Ханс Белтинг и куратора Андреа Будензиг
(7 – 8 ноември, в Гьоте-институт)

Повече: http://culturecenter-su.org/?p=2117
by Кал
Mon Nov 11, 2013 12:03 am
Jump to forum
Jump to topic

Заповядайте в четвъртък от 19 часа в Дома на киното на софийската премиера на един игрално-документален филм, в който ще видите а) познати лица; б) идеи, които си заслужава да познавате:

„България, тази вечна ерес“
by frog
Mon Nov 11, 2013 12:42 am
Jump to forum
Jump to topic

Парти на Animal Rescue тази с ...
by Кал
Thu Nov 14, 2013 12:25 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Общополезности

МЕГАобщополезност:

Let me Google that for you
by frog
Fri Nov 22, 2013 4:39 am
Jump to forum
Jump to topic

В 2:20 (след 7 часа рекорден кибик) се върнах вкъщи; само с 3 авокади. Само с цветя съм допринесла за 44 лв. без дуото на Лч.
От предните пъти се опитах да обобщя за колко съм допринесла. С неизвестно колебание мога да кажа, че е било общо 87,50...
by Кал
Mon Nov 25, 2013 7:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

„6 на екс” представя: Коледен базар в The egg bar, ул. Лом 1 30 ноември, от 11 до 18 часа Здравейте, приятели! С удоволствие ви кан ...
by Кал
Sat Nov 30, 2013 9:55 pm
Jump to forum
Jump to topic

Весела Фламбурари в Книголюбие

Понеже нямаме тема за „Мина и магиите“, временно слагам тук.
by frog
Thu Dec 05, 2013 11:03 pm
Jump to forum
Jump to topic

Старите GSM-и за Animal Recue Sofia!

Благотворителна изложба на снимки.

Ще се поболея вече... Да идва 8. декември, че давам фира...
Ор.кът и приютът много ми се събират...
by Кал
Fri Dec 06, 2013 12:13 am
Jump to forum
Jump to topic

Тия пичове от Reusum ме заинтригуваха. Едно, че звучат все едно Ал им е писал FAQ -а. Две, че ме зачовърка любопитство какво се случва с телефоните после: Не, ние не рециклираме устройствата, които събираме. Почти 100% от устройствата могат да бъдат повторно използвани в други държави след обновяване ...
by Кал
Fri Dec 06, 2013 5:43 pm
Jump to forum
Jump to topic

Скъпи приятели на Зеленото кино, И тази година Международен фестивал „Зелена вълна – 21 век“ Ви кани на поредното издание на Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София от 9 до 12 декември на ул. "Раковски" 124. По време на превърналата се в традиция инициатива ще бъдат показани наградените ф ...