Search found 540 matches

Return

by negesta
Fri Jul 20, 2018 11:58 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Цитатите, които ни промиха

Люба ми напомни за тези литературни анализи на съвременна поезия (любима рубрика, която е колкото забавна, толкова и тъжна). http://peatnekoga.com/issue-021/lam-barut21/ http://peatnekoga.com/issue-017/lam-barut17/ За всичките броеве: тук. Малко подбрани оттук-оттам откъси: " валентинката на празника ...
by Кал
Tue Mar 22, 2022 12:22 pm
Jump to forum
Jump to topic

In [i]If I Am God[/i], David Zindell wrote:“What did the mystic say to the hot dog vendor?”

Sophia’s eyebrows pulled together. “I don’t know, Isaiah, what did the mystic say?”

“Make me one with everything.”
by Кал
Tue Mar 22, 2022 1:09 pm
Jump to forum
Jump to topic

ibid. wrote:“Money is just money.”

“I agree. In fact, it’s pure shit.”

“It is—but I’m surprised to hear you [a billionaire] say that.”

“And like shit, it fertilizes everything it touches and makes it grow.”
by Кал
Sat Mar 26, 2022 12:16 pm
Jump to forum
Jump to topic

ibid. wrote:And God promised men that good and obedient wives would be found in all corners of the world. Then He made the earth round and laughed.

Source unknown
by deni
Mon Sep 12, 2011 10:41 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: ЧоБи на On! Fest! (17-18.09.2011)

Аз както казах вече 2-3 пъти в пощата :) е почти 99% сигурно, че ще дойда. (хихи, ще ми дадат покана едни други приятели :)) За говорене от моя страна - хъм :roll: ... Иначе за слушане, усмихване и раздаване на материали, ако има такива, имам някакъв опит и може да разчи ...
by Кал
Mon Apr 01, 2013 11:21 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Живи срещи

Април 2013-а: месец на живите срещи Приятели (: Ако искате да се запознаете с ЧоБи и нейните Чобити – или да ни видите пак – април е месецЪТ. Започваме тази неделя - а кулминацията ще бъде по време на Фестивала на българското образование , 25-27 април, когато ще представим отличените пишещи в Копнеж ...
by отсъстващ
Thu Dec 12, 2013 8:31 am
Jump to forum
Jump to topic

Аз се заявявам като присъстващ на срещата. Подробностите са без значение и без това се чудя как да се чупя по празниците, че става бая изнервящо.

Ще присъствам на Коледа, ама във времето около нея всички близки настръхват. Аз си имам обяснение, ама да не става социално-психически анализ поста ми.
by negesta
Thu Dec 12, 2013 11:53 pm
Jump to forum
Jump to topic

Това е хубаво предложение, Любе.
Макар на мен да не ми е много срещащо се, и въобще...
Ние обикновено прекарваме Коледа по пътищата:( и не зная на кои дати ще съм отново в Търново. Може би от 27-ми и нататък.
Spoiler
Жоро, и аз така.
by Кал
Sun Feb 15, 2015 11:37 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Преглед на книжарниците

Любе, отцепи нова тема. Тази: 1) се ползва само за книжарници, в които ВЕЧЕ има наши книги; 2) е публично видима. Ако толкова държите да взимаме всичките си реше ...
by Кал
Sun Apr 05, 2020 6:20 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Пазаирът на книгата: защо НЯМА да си купя книги от него

Абе баш по темата си е, Любе... :D

А темата е „Не купувайте книги от Пазаира на книгата, защото...“. С едно corollary: „Купувайте директно от издателството, понеже...“

(Хрис познава форума отлично, колкото и да ми скромничи някой път. ;) )
by Кал
Sun Jul 06, 2014 10:49 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Гласуване на номинации за Еврокон 2014

Нещо конструктивно ще предложиш ли? Единствената причина да ме вбесиш би била, че пишеш content-free пост в content-intensive тема. За това поне ме познаваш достатъчно... мисля. :?: Ако да, задръж го – ...
by Лъч
Thu Jan 03, 2013 2:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Труд и творчество

Конкурс за читатели - футуристи: "Как си представяте света след половин век?" Краен срок: 28 февруари 2013 г. За участие: Изпращайте предложенията си на gkaramanev -в- ossem -точка- eu Описание: "Очакваме кратко есе или разказ (до 5000 знака) за това как изглежда бъдещето, което очаквате. Победителят ...
by Кал
Tue Jan 29, 2013 9:18 pm
Jump to forum
Jump to topic

Любе – моля „прикривай“ имейл адресите от спам-ботове.
by Кал
Mon Mar 25, 2013 2:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Ще изяде ли мишката книгата?

Тема: в заглавието
Краен срок: 1 април 2013 г., 12:00 на обед
Резултати: ---
Възраст: ---
Вид творба: мини-есе
Изисквания: до 1000 знака
Награди: книга (неизядена :D)
Повече: http://blog.booktraffic.bg/archives/643

Тъпо: Гласува се през Фейсбук. :(
by negesta
Wed Nov 27, 2013 9:18 pm
Jump to forum
Jump to topic

Трети национален конкурс за православна поезия и проза Тема: "Рождество на Спасителя" Краен срок: 10 декември 2013 г. Резултати: 17 декември 2013 г. Възраст: ученици от 1-ви до 12-ти клас Вид творба: поезия, проза (есе или разказ) Изисквания: до 2 произведения, в обем до 2 машинописни страници (да н ...
by negesta
Wed Nov 20, 2013 10:45 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс за комикс на тема "Диви скици" Тема: "Какво ни дава природата и как да запазим това и за децата ни?"; "Какви ще са катастрофалните последици за нас, ако унищожим природата?" Краен срок: 30 ноември 2013 г. Резултати: 9 декември 2013 Възраст: - Вид творба: комикс Изисквания: творбите се изпращ ...
by negesta
Fri Jan 17, 2014 1:26 pm
Jump to forum
Jump to topic

Национален литературен конкурс за есе Тема: „Творците в духовното развитие на моя роден край” Краен срок: 19 септември 2014 г. Резултати: --- Възраст: до 18 г. Вид творба: есе Изисквания: Есетата ще бъдат приемани на e-mail: teen_stzagora-в-abv.bg Награди: ? Повече: http://www.rodina-bg.org/novini-2 ...
by Светлана
Tue Apr 22, 2014 10:13 pm
Jump to forum
Jump to topic

Нaционален студентски литературен конкурс Шумен - 2014 В направление ПОЕЗИЯ В направление БЕЛЕТРИСТИКА В направление КРИТИКА В направление КНИГА Допуска се участие в различни жанрове. Краен срок: 10 май 2014г. Обявяване на наградите: 18 май 2014г. Голямата награда на Конкурса е ИЗДАВАНЕ НА КНИГА на ...
by Кал
Fri Jul 04, 2014 3:37 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Гласуване на номинации за Еврокон 2014

Окончателни резултати от гласуването за Еврокон 2014 ( да пренеса имената на отличените... кат ...