Search found 367 matches
- Fri Feb 22, 2019 12:36 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon Mar 04, 2019 9:38 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
"В тази снежна утрин
забелязваме
дори конете."
Башьо
Живот човешки -
пикник сред цветя
върху покрива на ада
Иса
забелязваме
дори конете."
Башьо
Живот човешки -
пикник сред цветя
върху покрива на ада
Иса
Spoiler
Обичам хайку.
По едно време пишех и дабъл проза (нещо като хайку, ама по-дървено). ![Mr. Green :mrgreen:](./../../../../images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Smile :)](./../../../../images/smilies/icon_e_smile.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./../../../../images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- Mon Mar 25, 2019 3:06 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
ОК, забравил съм да си напиша отзива за една книга, която неочаквано много ми хареса. Казва се "Аз преди теб" от Джоджо Мойс (Me before you). Да, корицата прилича на евтино любовно романче. Не, не е типична любовна история, от тези с по ...
- Wed Apr 03, 2019 2:29 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Любимите компютърни игри
Покрай един списък с препоръки от Владо (Claymore) от Шадоуданс попаднах на този материал – и в момента гледам Alan Wake . Поне началото му ме спечели с идеята писател на хоръри/трилъри да се сблъска с нещата, от които се страхува... например You've missed your deadline. :mrgreen: Да видим обаче накъ ...
- Tue May 28, 2019 8:35 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Образованието
... тази седмица децата са във ваканция и аз си взех един ден отпуска в понеделник и ходихме до Франкфурт. Преди малко се върнахме. Цялата неделя прекарахме в Experiminta - това е интерактивен образователен музей. На лапетата не им се излизаше, страхотно е направено, всичко е организирано като и ...
- Tue May 21, 2019 10:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Трансхуманизъм, търсене на Аз-а и футурологична сингуляр
Напоследък наблюдавам у себе си една консервативна тенденция все повече да се съмнявам, че през следващите 50-100 години ще видим истински изкуствен интелект (по дефиницията за artificial general intelligence ). Главно заради осъзнаването ми колко малко знаем всъщност за начина, по който работи мозък ...
- Fri Jun 21, 2019 1:12 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Spoiler
- Fri May 24, 2019 9:49 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon Jun 24, 2019 2:56 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Принципно си прав, но пак казвам, не е същото когато не си безразличен към поредната мода, и не е лошо да извлечеш поне няколко часа удоволствие от нея. А и 200к+ PUBG играчи във всеки момент, плюс незнайно колко фортнайт такива не са бройка за подценяване (т.е. можем да го ъпгрейднем от пр ...
- Sun Jun 23, 2019 3:19 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Продължавам по списъка с вашите животоформиращи книги. :) Отзив в Goodreads за Enemy Mine: A meaningful story, whose impact must have been much greater when it first appeared. I'm trying to think which books deal with the same subject more effectively, but my brain is too fried by the Plovdiv summer. ...
- Tue Jun 25, 2019 7:39 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Още от списъка с животоформиращите ви книги. Отзив в Goodreads за първата половина на „Клетниците“: Бележките ми надолу говорят сами за себе си. ;) Тук само ще вмъкна, че: ми е интересно колко време е отнело на Юго да напише тези 650 000 думи (повече от „Властелина на пръстените“); и все по-силно усе ...
- Fri Jun 23, 2023 2:29 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
I know a small smattering of the latter language (due to some peripheral shoulder rubbing in Russian digital spaces), but it's entirely insufficient for reading, save for the simplest of texts. But languages are easy if only you stumble upon a book you really wish to read! If you can cope with ...
- Thu Jun 22, 2023 8:02 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Thanks for your exhaustive review, Dragon! Getting to know what is not (quite) worth reading can be as valuable as being informed about what might be well worth reading. Here`s something I do believe worth reading. If you read Ukrainian, that is. Maybe it also exists in Russian, I dunno. Well, I do ...
- Wed Jul 17, 2019 5:51 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Все от списъка с животоформиращите ви книги. Отзив в Goodreads за втората половина на „Клетниците“: Потвъ ...
- Sat Jul 20, 2019 10:30 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Събота вечер. Какво правите във форума? А. Чете ви се. -> The Digital Antiquarian: A History of Computer Entertainment and Digital Culture by Jimmy Maher Например: какво разказва Steve Meretzky за вдъхновението зад A Mind Forever Voyaging . The impetus to start working on it was Reagan’s reelection. ...
- Thu Jan 19, 2023 11:34 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Комикси, манга
Това ще е първото ми ревю на комикс. Старата ми страст по комиксите случайно се събуди след като попаднах на постове от уебтунът Wind Breaker . Впрочем така и случайно разбрах какво е уебтун. https://i.imgur.com/eQdEq14.png Ето какви са впечатленията ми от този доста мащабен комикс с излезли до момен ...
- Mon Jan 03, 2022 1:42 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Комикси, манга
Рандал Мънро е един, надявам се, интересен пример за това с какво се занимават хората след НАСА. Като студент е работил за НАСА, и след като не са му подновили договора през 2006-а, когато е бил на 22, е почнал да развива това което сега е един от най-добрите webcomics - XKCD. Заглавието на този коми ...
- Mon Jul 29, 2019 11:15 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Бърз оглед на списъка му с ролеви игри не откри нито една, за която дори да съм чувал...
Чувствам сеподтиснат въздигнат. До поредния хоризонт, от който се вижда цял нов свят...
Чувствам се
- Fri Aug 02, 2019 1:22 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Отзив в Goodreads за Riddle-Master: As I went further, deeper into this trilogy, my notes grew fewer and sparser. Words were slipping away from me, just like the answers of those ultimate riddles evaded Morgon's mind. There are few words in the realm of the magic that binds everything into existen ...
- Sat Aug 03, 2019 1:06 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Коментар, който току що оставих на рецензията на приятел в Goodreads. "That’s a beautiful comparison. I think it’s the opposite with me. Instead of getting all hot while enjoying a work of art and thinking how erotic the whole experience is, when I actually think about how I would like a man to see m ...
- Sat Nov 05, 2022 12:05 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културни събития
Здравейте, на 12ти ноември, събота, от 19ч, пианистът на хора ще изне ...
- Mon Aug 12, 2019 4:06 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Образованието
Само малко да смекча присъдата над цитираните правила на племенника. Школото е католическо, с разни църковни служители като декани и други в управата. Оттам и този стил и строгост.
- Sat Aug 24, 2019 5:02 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Отзивче в Goodreads за After the Flare: Although I'm looking for a different type of story/characters right now, this novel impressed me quite a few times: - With the sophisticated security of the future: To read the priority message, he had to take out a key that looked like a straw from his desk a ...
- Sat Sep 07, 2019 10:16 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
My reviewlet of The Apex Book of World SF 5 : Skimmed the horror or disturbing pieces. The ones I liked were Vina Jie-Min Prasad's "A Series of Steaks"; Darcie Little Badger's "Nkásht íí"; Giovanni De Feo's "Ugo"; and especially T.L. Huchu's "Ghostalker". Here's a choice morsel of it: I’m not real ...
- Mon Nov 05, 2018 12:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Fri Sep 20, 2019 1:30 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Отзив в Goodreads за Political Philosophy: Fact, Fiction and Vision : A truly enriching experience, as my reading notes testify: ~ Not even more recent social thinkers, such as John Stuart Mill, Karl Marx, Emile Durkheim, Max Weber, Vilfredo Pareto, John Dewey, Joseph Schumpeter, Harold Laski, Karl P ...
- Sat Aug 20, 2022 2:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За руските книги
Here`s another excerpt ( https://readaholicme.weebly.com/they-win-2.html ) from another book I have already mentioned ( https://readaholicme.weebly.com/the-scarlet-aura-of-the-archpartorg.html ). The book, I think I`ll never get tired of repeating, is well worth translating, but I`m afraid it will ...
- Fri Oct 25, 2019 10:52 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Наскоро погледа ми привлече една красота наречена Gris на Nomad Studio - https://nomada.studio/ Изглежда разкошно и историята ми се струва интересна: Gris is a hopeful young girl lost in her own world, dealing with a painful experience in her life. Her journey through sorrow is manifested in her dres ...
- Fri Jul 22, 2022 8:38 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
I did that with historical dictionaries only: it’s amazing to see the whole evolution of a word, the appearance and disappearance of different meanings across ages, nations and territories; the phonetic changes too; the etymology, the internal motivation of the word. But Yes!!! It`s also i ...