Search found 160 matches
- Wed Oct 28, 2020 4:24 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Не-културни събития
Любче, и да позная – не е подходящо за деца, нали? През уикенда 7-8.11 ще сме в Сф, така че по-скоро за тогава ще пробвам да се класирам, ако е останала работа.
- Tue Nov 30, 2021 12:27 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu Dec 23, 2021 3:33 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
Да му се не знае [заменете с по-вулгарен израз по ваш избор], май не съм чела по безобразно скучна книга от Blood and Bone на Есълмонт, която превеждам в момента. Досега се оплаквах, че тия епоси въвеждат ...
- Mon Jan 24, 2022 12:55 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon May 04, 2020 12:14 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: В търсене на книги
Предавам молбата на Лана: Здравейте, надявам се да сте добре и да слънчасвате. Пиша с един огромен въпрос, който ме човърка цял ден. Изпадам в ужас от това, че в България не е ясна съвсем историята на арт терапията, с 300 зора открих кои са пионерите тук. В тази връзка търся книгата "Лудост и рисуван ...
- Tue Jan 29, 2019 12:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: В търсене на книги
Корабите ги нямам на хартия, защото преводът е Ужасен! Ох, не мога да се сдържа! Едно време за едната бройка аз да ги превеждам... Даже пратих на MBG books превод на част от първа глава, но те предлагаха просто брутално мизерни суми. Трябваше да ми върнат отзиви, да ...
- Tue Dec 06, 2011 7:45 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Тема за конкурси
Аз лично следя за такива неща тук. Има и много излишни работи, а и не съм проверявала колко бързо реагират при появата на нов конкурс, но все пак е нещо
- Fri Dec 16, 2011 2:17 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Jan 12, 2019 1:07 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Jan 20, 2019 8:28 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014
Ох... това [упражнение две] беше досадно. Така де, голяма част от досадата се дължеше на факта, че най-накрая се принудих да си инсталирам LibreOffice (в Word не ми се визуализираха всички корекции, например изтритият текст), и си играх да пренасям ръчно моите безбр ...
- Fri Jan 25, 2019 10:53 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue Jan 29, 2019 11:14 am
- Jump to forum
- Jump to topic
И ако някой открие как да конвертира ODT с track changes в DOCX без загуби – вкл. без автоматично приемане на коментарите, отбелязани в ODT-то като tracked change – нека пише тук. Малко късно, но да се върна на това, преди съвсем да е останало назад - аз днес разцъках LibreOffice-a и за съжаление не ...
- Tue Feb 05, 2019 2:25 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Така, ето няколко неизяснени (като тип) редакции от упр. 4, които Ани е маркирала в жълто в моя текст ...
- Fri Feb 08, 2019 10:50 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
В отговор на 5.1: Понеже си разменяхме текстове и с Яна, и с Ани, държа да отбележа, че бих работила и с двете :) Защото установявам, че колкото редактори, толкова и гледни точки... и всяка има на какво да те научи. По 5.2: Не се сещам за нищо на този етап. И едно въпросче по новия текст: кой е автор ...
- Wed Feb 13, 2019 1:23 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Раздумки на редактори
Именно, аз бих казала "Мислех те за по-умен." (Без да знам оригинала.) Защото има ли "от това" накрая, читателят се пита: от кое, аджеба? От онова дърво ей там?! А You know better than that ми е много любимо - особено като ми се падне за дублаж. Обикновено модифицирам според контекста... Но "Мислех т ...
- Wed Feb 20, 2019 8:44 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Започнах да чета редакциите на другите участници (упр.6) и ми изникна един въпрос - може ли да имаме ...
- Sat Feb 23, 2019 5:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Тъкмо щях да си пращам отговора по упр. 6, и се сетих, че така и не съм дала обратна връзка по питанките на Ради от упр. 4. Та ето я :) Според текста: Безброй жертви били дадени и от двете страни. Според предложе ...
- Sat Feb 23, 2019 5:30 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Ето и отговор по упр. 6. 4. Структурни редакции, с които не съм съгласна (няма да коментирам случаите на ПНК-редакции в пряката реч, тях ги обсъдихме вече): 05_zaRed_Radi 1) ...след не повече от четвърт час преглед, разбра, че Андреа Иванова Спасова е най-здравото и усмихнато дете , което л ...
- Tue Feb 26, 2019 10:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Wed Feb 27, 2019 3:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Wed Feb 27, 2019 4:54 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon Mar 04, 2019 12:00 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Mar 09, 2019 7:45 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Туй го бях пльокнала в грешната тема и ме домързя да го местя по каналния ред, тъй че го изтрих оттам и го слагам тук. Голям грях, ама... що да си усложнявам живота? :) И без туй още никой не го беше чел... И тъй, правя си аз упражнение 7, хиля си се като тиква на Калояновите щуротии (за пореден път ...
- Mon Mar 18, 2019 11:34 am
- Jump to forum
- Jump to topic