Search found 160 matches

Return

by Dess
Sat Feb 22, 2020 12:45 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Конкурс „Изгревът на следващото“

Лееекичко постфактум, ето и обявлението за награждаването на 21.02.

И събитието във ФБ.

И бонус – пълен звукозапис. :)

Очаквайте и снимки и видео скоро!
by Dess
Mon Feb 24, 2020 8:51 pm
Jump to forum
Jump to topic

Ето и снимкитеее! Както винаги, с репортаж ;)
by Dess
Sat Mar 21, 2020 11:03 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Трудът краси човека

И пак съм аз! Първа парична награда от конкурс, та съм особено горда. :) По-точно – трето място в конкурса на изд. Руди Букс в памет на Симеон Христов. Забавното е, че пратих 3 разказа, единият писан специално за конкурса, но спечели един от старите, който зае трето място и в читателската класация на ...
by Dess
Mon May 04, 2020 5:10 pm
Jump to forum
Jump to topic

Spoiler
Ей, ти нещо против новия финал ли имаш? Знаеш ли с какъв зор го измъкнах от него! :)

Иначе, естествено, че си прав. Само че повечето автори, moi included, винаги пишат в последния момент. Явно е някакъв бъг в писателския ген. :P
by Dess
Tue Jun 30, 2020 1:23 pm
Jump to forum
Jump to topic

И моят скромен принос за разгласата на удължения срок във ФБ: Внимание, вечно закъсняващи, зарязани от музата и погълнати от делника визионери! Решихме да се смилим над вас и да удължим срока на нашия конкурс с още 2 седмици! Отдъхнете, свършете спешния работен проект, измийте прозорците, за да ви е ...
by Dess
Wed Jul 01, 2020 12:10 am
Jump to forum
Jump to topic

Малко среднощни размисли на една леко отчаяна журираща. Оказва се, че Изгревът на следващото, въпреки „елитарното“ си представяне, което обсъждахме по-горе, привлича повече участници между 15 и 18-19 г от последния ни Копнеж... което е ужасно жалко! Защото каквото и да си говорим, шансът хлапетата д ...
by Dess
Wed Jul 01, 2020 12:54 pm
Jump to forum
Jump to topic

Всъщност имам, да. А дали съм безпристрастна могат да кажат останалите 10 (!) членове на журито, които четат абсолютно анонимно.

Мда... За жалост ще е трудно да избутам „моите“ хора на призови места, но ще се постарая, естествено! :P
by Dess
Thu Oct 14, 2021 12:53 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Трудът краси човека

Пак съм аз :) Първо отличие от конкурс тази година, този път на ОДК Пловдив за детска приказка . И по случай че отличените ще се отпечатват във вестник „Марица“, това е и първият ми пробив в периодичния печат :)) П.П. Има ли форумци от Пловдив да издирят правилния брой и да ми вземат 1-2 екземпляра? ...
by Dess
Tue Nov 02, 2021 7:38 pm
Jump to forum
Jump to topic

И от мен един:
Анонс в конкурсния дайджест на „Отвъд кориците“
Той е доста популярен в определени среди, та дано изпадне нещо. ;)
by Dess
Sun Feb 17, 2019 6:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Културни събития

Лъч, всеки месец ли е на 19-и? Щото аз само в петък бих могла... та ако има в петък, 19.04, брой ме :) Веднъж съм била на импро театър, и оттогава ...
by Dess
Sun Feb 17, 2019 8:59 pm
Jump to forum
Jump to topic

А, на тях съм им хвърлила око на мюзикъла, ама ще видим кога ще е. Жалко, че вас ще ви изпусна обаче... Но ще следя темата, може пък някой вторник/четвъртък да имам път към София. ;)
by Dess
Sun Mar 10, 2019 1:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Да поканя и аз който е в София във вторник, 12.03 - да ме слуша как се излагам на поредното издание на "Истории от някога" , този път с тема "Апокалипсис". Да видим колко имена ще разпознаете... Ето ги и десетте разказа за четенето във вторник: 1. „Кой бърше прах под червеното копче” - Silva Marinova ...
by Dess
Mon Jun 10, 2019 1:02 pm
Jump to forum
Jump to topic

Spoiler
Их, Велко, айде вземете направете един концерт в петък/събота, а? Че и ние от провинцията да се вредим :) А на този успех и да се забавлявате!
by Dess
Wed Jun 12, 2019 1:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Копирам една покана, получена в пощата ни - може да представлява интерес за някого. :) Скъпи колеги и приятели, Имаме удоволствието да Ви поканим на първия по рода си форум "Кино в училище" , който ще се състои на 21, 22 и 23.06 в зала "Славейков" на Френски институт в България. Като част от фестивал ...
by Dess
Sat Jun 29, 2019 8:52 am
Jump to forum
Jump to topic

Spoiler
Йеее, Лъч, заплювам си датата! Идея си нямам къде ще сме, но дано е в София :))
Часът последно 19 или 20:00 е, че има разминаване в инфото? ;)
by Dess
Tue Oct 08, 2019 11:43 am
Jump to forum
Jump to topic

И аз малко късно, ама ако има свободни в София утре вечер, 09.10 - заповядайте на четенето на "Истории от някога". Темата е "Пустинен воин", часът - 19:30, мястото - Project Café, а моя милост ще чете трета едно забавно разказче. Пустиня вътре има, воин... не съвсем ;) Ето и линк към ФБ събитието .
by Dess
Wed Nov 13, 2019 1:07 pm
Jump to forum
Jump to topic

Калин Николов, един от нашите Рисуватели, ни кани на организирана от него изложба „Жената в творчеството на европейски графици от XIX и XX век“ (до 5 януари): https://xn--b1agjhxg2e.com/post/188121806201/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%B6%D0%B ...
by Dess
Sat Dec 07, 2019 2:41 pm
Jump to forum
Jump to topic

И още една покана от пощата на ЧоБи: Покана Журналистът от в. „Минаха години” Николай Светлев, издателство АТЛ-50 и НЧ „Пенчо Славейков 1921” най-учтиво ви канят на представянето на книгата „Кулинарни шедьоври” Книгата съдържа 160 лично изпитани от автора в кухнята рецепти за дълъг живот чрез здравос ...
by Dess
Sat Dec 21, 2019 11:11 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

И от мен един уточняващ въпрос: искаш да уважиш предпочитанията на девойката и да НЕ е фантастика, или да я зарибиш по жанра? :) Защото в първия случай се сещам за "Докосвания" на Григор Гачев, а във втория... ще трябва доста да помисля.
by Dess
Sun Dec 22, 2019 4:35 pm
Jump to forum
Jump to topic

Много интересна покана, която получихме в пощата на ЧоБи: Литературен клуб „Отвъд кориците“ празнува своя пети рожден ден с литературно четене на 10 януари в клуб „Журналист“. В събитието ще вземат участие поети и писатели от различни възрасти, а целта е да се покаже прие ...
by Dess
Mon Jan 06, 2020 7:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

И едно събитие, за което (покрай очния преглед на децата!) се надявам да се вредим :) Ако още някой ще идва, дайте знак, моля! :) Уважаеми колеги, Излезе от печат първото “хартиено” издание на най-голямото българско онлайн списание за фантастика ShadowDance – фензин с над 20-годишна история, хиляди ж ...
by Dess
Thu Mar 12, 2020 9:02 pm
Jump to forum
Jump to topic

Айде и от мен нещо... Отзив в Goodreads за We Need to Talk About Kevin, Lionel Shriver: That was one hard book to read. I was constantly torn between the urge to put it down, horrified by the atrocities unveiling before my eyes, and the desire to gobble it up, to put together all the pieces and under ...
by Dess
Wed Jul 08, 2020 2:54 pm
Jump to forum
Jump to topic

Преди време с Кал си бяхме говорили доколко обилната (и привидно напразна) жестокост в една книга би ни затормозила като читатели/преводачи. В Orb Scepter Throne Есълмонт избива бая народ, знаен и незнаен, включително разни второстепенни герои (сагите от тоя тип изобщо имат ли ...
by Dess
Wed Jul 08, 2020 6:48 pm
Jump to forum
Jump to topic

Знаеш ли кое е най-гадното тук, поне за мен? Че даже драма/емоционален ефект няма. В смисъл, измират си там разни хора, пък керванът/сюжетът си върви... Важното е ходът на историята, един вид; персонажите са collateral damage. Гнусно отвсякъде. Иначе съм абсолютно съгласна с теб за обезчувствяването ...
by Dess
Fri Jul 31, 2020 11:20 am
Jump to forum
Jump to topic

В пощата на ЧоБи Кристина Митева wrote:Каня ви на представяне на новата ми книга - на 6 август, другия четвъртък, от 19 ч. (до 21 ч.) в Национален студентски дом - пл. Народно събрание 10.
Пропускам линка към събитието във ФБ, а книгата е Любовта е първата стъпка към Безкрая.
by Dess
Mon Aug 03, 2020 7:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Току-що дочетох Orb Sceptre Throne на Иън Есълм ...
by Dess
Fri Oct 09, 2020 12:55 pm
Jump to forum
Jump to topic

По случай, че с този отзив за пръв път предизвиках фурор в „Какво четеш“, пускам го и тук. А и все пак съдържа солидна доза фукня :P TJ Klune, The House in the Cerulean Sea Това беше една от най-милите, стоплящи, докосващи книги, които съм чела от доста време насам. И хем те ...