Search found 160 matches

Return

by Dess
Wed Jul 22, 2020 10:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014

Понеже Кал ми даде зелена светлина да коментирам тук, ето и малко (непоискан) акъл от мен: – А там, мамо, няма такива неща! – извика детето и като се пусна от ръката на майка си, посочи облачетата... 4. Съгласна съм с Ки, че „детето“ не нарушава гледната точка на Ирина, тя спокойно може да мисли така ...
by Dess
Sun Nov 17, 2019 11:05 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Тема за коректори

Според мен, ако Раят е с главна, следва и Земята да е. А и все пак, говорим за планетата, не за пръстта – нали? Само в първия пример би могъл да се зачуди човек, но според мен навсякъде главна.
by Dess
Mon Nov 18, 2019 2:15 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Тема за коректори

Да му се не види, Кал е прав. Оттеглям горното и отивам да се срамувам в ъгъла. (Няма да трия поста, че да не се разкъса дискусията... а и да седи там за назидание как трябва да мислиш малко, преди да бързаш да даваш акъл.)
by Dess
Tue Dec 08, 2020 2:37 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на редактори

Коригирах книга, уж минала редактор и коректор, но коректурата беше отчайваща – дефиси за пряка реч, всякакви идиотски кавички, грешни запетаи и пълен член, и пр. Въпросът е, че на места давах и редакторски предложения, като в долния случай: Само 15 от събеседниците ми споделиха, че биха започнали ра ...
by Dess
Mon Dec 14, 2020 2:23 pm
Jump to forum
Jump to topic

Хрис, чак след твоята справка изобщо ми хрумна да проверя – и се изумих, че това значение присъства във всички онлайн речници, а аз категорично бях чувала "пенкилер" само за лекарство/решение за всичко. Чак малко ме е срам сега, че с такъв замах го поправих! :? Иначе авторът е между 40 и 50, мисля, и ...
by Dess
Wed Nov 03, 2021 12:30 am
Jump to forum
Jump to topic

Отскоро идеята ми най-сетне да събера всичките си разкази в сборник нещо пак взе да надава глас, та се захванах да преглеждам и редактирам по-старичките (ветераните са от 2010-2011!). Реално повечето са претърпели доста кърпене през годините, но тук-там е останал някой автентичен като този , който на ...