Search found 811 matches

Return

by Кал
Wed Jun 03, 2020 10:16 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Основи на Човешката библиотека

Какво не знае(х)те за ЧоБи – част втора
Разговор свободен стил между Ki-Ent, Dess и Кал, с пробягване на Лъч
В пощата на ЧоБи Кал wrote:1 + 2 = ...?
by Кал
Mon Jan 06, 2014 7:03 pm
Jump to forum
Jump to topic

Въпросът „ Пука ли ви [за българската литература]? “ в Under the Smoke Shadow ме вдъхнови за следното: Аз съм Калин от Чо ...
by Кал
Sun Jan 19, 2014 10:04 am
Jump to forum
Jump to topic

Звукозапис: Представяне на Зимна Таласъмия: предстоящите Копнежи през 2014-а, как действа ЧоБи, предстоящи обучения – за редактори на художествена литература и преводачи към английски/чужди езици(от 28:50 до края)
by Кал
Mon May 18, 2020 9:09 am
Jump to forum
Jump to topic

Какво не знае(х)те за ЧоБи – част първа
Разговор свободен стил между Ki-Ent, Dess и Кал
Spoiler
(A.k.a. инкубатор на национални скандали – тип „широкоизвестни в тесен кръг“ :D)
by Кал
Thu May 23, 2013 10:18 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Голямото приключение на малкото таласъмче

Ето и моя отзив : Тъкмо бях сложил три звезди (liked it) и малкото таласъмче у мен ме плес ...
by Кал
Mon Jul 29, 2013 1:04 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Пратчет

My review of Snuff : It is a fortunate life, one where you grew up with Terry Pratchett as one of your fathers. Where, all the way back to a 12-year-old you picking up Faust Eric , you got reminded that what makes you human (or humane, if you decide to dump the speciesist lingo ;)) is your choices ...
by Кал
Sat Oct 12, 2013 3:20 pm
Jump to forum
Jump to topic

My review of Wintersmith : 13 March 2015: To one of my dads in spirit: We remember you. And then one day a traveling teacher (...) talked about how some wizards had once, using very skillful magic, worked out exactly what a human being was made of. It was mostly water, but there were iron and ...
by nraykov
Sun Dec 01, 2013 2:16 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Голямото приключение на малкото таласъмче

Добре е да се знае, че "пиратството ограбва" се доказа, като напълно несъстоятелна теза. "Ограбената" книга продаде тиража си за рекордно време от 6 месеца - нещо, с което "неограбените" такива по книжарниците трудно могат да се похвалят. В момента книгата е пуснат ...
by Кал
Wed Aug 20, 2014 11:32 pm
Jump to forum
Jump to topic

Разговори в Goodreads Любовта към Пратчет е голяма и то само от 13 прочетени книжки. :) О! Ами че това е кажи-речи четвърт от цялото му творчество. :D (А повечето автори могат само да мечтаят да напишат толкова...) Аз съм расъл с Тери, буквално. Купих си „Ерик“ на 11, в колежа си писах реферата по „ ...
by Кал
Sun Dec 07, 2014 9:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Сивият път

Тема за трилогията на Любомир Николов – Нарви, която започва с „Наследникът“ и свързва епоса на Дж. Р. Р. Толкин с далечното ни бъдеще.

Още откъси
by Кал
Thu Feb 04, 2016 12:16 pm
Jump to forum
Jump to topic

Кривата на щастието

Тема за сборника с есета и статии на Иво Иванов: любими откъси, размисли, щастия...

В Посестримяването можех да цитирам още тонове откъси – и размислящи, и разчувстващи – но първо, изгубих си стария четец, на който ги бях маркирал, и второ... по-малкото е повече. Понякога. ;)
by Кал
Fri Feb 12, 2016 11:36 am
Jump to forum
Jump to topic

Смъртта е оправдание за всичко

Отзив в Goodreads за „С ...
by Кал
Wed Feb 17, 2016 10:15 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Кривата на щастието

Споделих в Ятото:
Кал wrote:Щастието не е права линия:

http://choveshkata.net/blog/?p=5741

Ако се лашкате редовно... всичко е наред. ;)
by Кал
Mon Dec 10, 2012 9:35 am
Jump to forum
Jump to topic

Кал и ЧоБи: декември 2012 – април 2013

Тема за наблюдаване на стихии. Мили мои мили-ми (: Декември е месец за... я вижте направо тук, m, да не се повтарям. (Че много мразя. :D) Лично на мен през декември наистина ми се сбъдват най-многото мечти – затова сега сграбчвам ми ...
by Кал
Mon Mar 04, 2013 9:47 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Развитие на Човешката библиотека

Този отговор е основно към въпроса на Валя, но е обърнат към всички ни. Все повече си давам сметка, че: 1. Човешката библиотека е не толкова организация, колкото инструмент . Средство в ...
by Кал
Sat May 02, 2020 11:39 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Особености на чобитския настрой за забавление чрез работ

През изтеклия април аз бях единственият Чобит, който разпрати някъде медийния анонс за електронните алманаси . Припомням: Малко тъжна равносметка: До днес, 10 дни след първата покана да разпратим долния медиен анонс , само аз (Кал) и Ани го направихме. (А ако го е правил и друг някой: 1) не се е отра ...
by Кал
Sat Apr 27, 2013 9:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Помежду ни (чат-тема)

Подготовката за отпуската ми върви смайващо гладко. Особено като се има предвид, че този Фестивал на образованието по стара традиция съвпадна с поне 4 лични кризи. (Вселената ми вика: „Забравил си на какво си способен? Яаааа да ти напомня...“)

Гушам ви. :)
by отсъстващ
Wed May 08, 2013 6:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Особености на чобитския настрой за забавление чрез работ

Създадох темата да си кажа.
Не съм много добър със сроковете.Върша работа, когато ми харесва и се опитвам да не върша, когато не ми се върши.
Както си личи :) много кратко се изказвам. Това според мен е проблем и ако има нещо някъде неясно питайте, ще обяснявам.