Search found 811 matches
- Fri Jan 09, 2015 7:46 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Не-културни събития
Остава месец … ... за подаване на документи за конкурса “Направи си сам” - Малки грантове за граждански зелени проекти Набирането на проектни предложения в конкурса на За Земята – Приятели на Земята България е в разгара си. Ще бъдат предоставени 20 награди по 1000 евро за изпълнението на зелени граж ...
- Sat Jan 17, 2015 12:04 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
В Goodreads ...
- Sun Jan 18, 2015 2:58 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Сагата chitanka.info и е-книгите като цяло
Айде пак... :( И още нещо, хора, вие които четете българска литература, не ви ли интересува, че няма да дадете и 1 стотинка за нашите писатели, които се изхранват с този специфичен занаят? Как да с ...
- Thu Jan 08, 2015 10:29 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Ето и една доста по-смислена (и информирана) позиция: Клуб „Книжна мафия“ 1: Електронните книги и пиратството По моя въпрос, за цифрите ...
- Fri Jan 23, 2015 11:58 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културни събития
Започна инициативата "Подари ми история" Може би леко закъснях с разгласата, но още има време, а и ми се струва, че крайния срок (който е в следващата препратка) не е реален и ограничаващ, след като целта - да има колкото се може повече на брой достъпни книги - е дългосрочна. Сайта е Timehores.com ( ...
- Sat Feb 14, 2015 9:39 am
- Jump to forum
- Jump to topic
And for those of you who'd rather celebrate other things today: some food for thought. ;) (...) I am no longer convinced that every published author has given full consideration to the host of assumptions they carry into their created world. Well. There. I said it. I will not get into specific ...
- Sat Feb 28, 2015 12:42 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Любимите компютърни игри
Аз ще да съм die hard Diablo фен - изпитвам истинска страст към прекарването на корави геройчета през нестройни терени, карайки ги да избиват без въпроси всичко, което мърда около тях. Godlike синдром? АБсолютно. Опитвала съм какви ли не диабло - клонинги в годините, но най-добрите определено са Neve ...
- Tue Mar 10, 2015 10:29 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Образованието
Приятели (: Ако сте: на възраст от 16 до 18 години ученици в 10. или 11. клас със среден успех поне 5,00 за учебната 2013/4 с ниски доходи в семейството активни, отворени към другите култури и загрижени за съдбата на света (ще го спасяваме ли, в крайна сметка? :) ) – до 17 март кандидатствайте в Коле ...
- Fri Mar 13, 2015 11:19 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Утре, Човешката библиотека участва в този Фестивал :) Заповядайте - на целия фестивал! П Р О Г Р А М А 11:00 – 11:30 Откриване: Млади За Земята и Христо Христов - El Freegano Презентации Сесия 1: 11:30-12:00 Потенциалът на конопената култура в опазването на околната среда 12:10-12:40 Международно гра ...
- Sat Mar 21, 2015 4:41 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Отзив в Goodreads за „На изток от Запада“: +1 звездичка за речника. Какво ти, направо речниците. Отдавна не бях се ровил – и радвал – за толкова редки и сочни думи. „Юзче“, „търмосваха“, „гайдуници“, „егрек“... А „бутяли круши“ открих в едно-единствено село . Открих и най-сладките тъждества на My de ...
- Thu Mar 26, 2015 2:43 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Матрикант - Александър Белтов
Не знам дали сте обърнали внимание на тази книга.
Аз съм я преполовил. До този момент виждам, че е чудесна!!!
Ще пиша после ревю в Goodreads като я прочета напълно, но за мен е най-доброто urban fantasy от България след Пълноземие.
Аз съм я преполовил. До този момент виждам, че е чудесна!!!
Ще пиша после ревю в Goodreads като я прочета напълно, но за мен е най-доброто urban fantasy от България след Пълноземие.
- Thu Apr 02, 2015 10:54 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За Филмите и Хората...
Обзорната статия „Какво се случва със и във фантастичните сериали – 3“ на Наско съдържа доста препоръки за прегладнелите. ;) Моите впечатления: Въпреки че ми е трудно да вмествам сериали в само-24-часовия си ден (но пък откакто ограничих все по-безинтересното ми кино, стана по-лесно :D), след горещи ...
- Sat May 30, 2015 9:13 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Чобитство, пускам го тук, защото не ми се вижда съвсем за темата "Културни събития". Каня всички, на които темата ще е поне мъничко интересна, на отворената лекция "История и теория на World of Warcraft или за живота и гейминга" в сряда, 03.06.15, във Факултета по журналистика и масова комуникация на ...
- Sat May 30, 2015 1:35 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun May 24, 2015 1:57 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Знам, че е късно, но припомням за днешната - неделна, свободна книжарница при езерото с лилиите в София. Малко не ми е ясно какво ще се случва с... дъжда? Не мога да стоя и да вардя книгите. Беше обявено за 14 ч., но стана 11. Аз ще нося бая работи. Сред които illustrated screenplay на Шифъра на Л. ...
- Tue Jun 02, 2015 11:25 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Тия дни се развличах, гледайки трите Witcher. Специално третият е най-силе ...
- Thu Jun 04, 2015 9:22 am
- Jump to forum
- Jump to topic
С моя Линукс всеки ден благодаря на Youtube и запалените геймъри. Че записват преживелиците си, та да могат и такива като мен да ги преживеят... :D (Но вчера, на лекцията за WoW и геймърството, си дадох сметка за пореден път, че аз винаги съм бил на границата между геймър и читател – наблюдател, кому ...
- Thu Jun 11, 2015 4:30 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Beyond: Two Souls
Или: от какъв зор да ходим на кино, когато имаме това.
(Особено впечатлен съм от нюансите в човешките отношения, вкл. жестомимиката; свободата да избереш финала си; и уважителното представяне на индианците и скуотърите.)
Или: от какъв зор да ходим на кино, когато имаме това.
(Особено впечатлен съм от нюансите в човешките отношения, вкл. жестомимиката; свободата да избереш финала си; и уважителното представяне на индианците и скуотърите.)
- Tue Sep 15, 2015 10:31 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
*въздъх* forum.chitanka.info: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката (...) На 21.08.2015 г. се получава ново съобщение, в което от хостинг фирмата обясняват как са получили ново оплакване от „АБК“ за книги в epub формат, които са качени на chitanka.info. Въпросната организация настоява незабав ...
- Tue Sep 22, 2015 4:22 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
По повод линка от ploshtadslaveikov.com: Едната причи ...
- Tue Sep 22, 2015 3:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Линк към различни и припалващи позиции за Читанка и авторски и преводачески права (под публикувания материал). С хубави включвания от ценители на книгата като читатели. http://www.ploshtadslaveikov.com/chitanka-s-priziv-za-bojkot-na-izdateli/ И интервю с екипа на Читанка в "Под моста": http://podmost ...
- Sun Sep 27, 2015 2:32 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Чак сега открих, че съм забравил да публикувам тоя отзив за Human+ , който оставих в Goodreads още през май: I had high hopes for this one, with its intense beginning, likable protagonist (complete with paranoia and hallucinations), and promise to offer an interface between technology-assisted evolut ...
- Fri Nov 20, 2015 1:42 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Аниме-й!
Има-няма година и половина, откакто го изгледах това, не знам защо чак сега го споделям, но това е второто аниме след Ghost in the Shell, от което ченето ми дрънна в пода. (Което не е трудно, предвид че съм изгледала всичко на всичко четири анимета от край до край :D) Така де, Psycho-pass. (кхъм, PSY ...
- Wed Jan 06, 2016 2:05 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Поразширих си отзива за Taming Dreams : The first smartphone game that looked smart enough to stir my dreams. Now it's teaching me to tame them. ;) Highlights, in no particular order: >>> The language is rich. And so the game comes with a built-in glossary. A great teaching tool, yes? :) >>> The cha ...