Search found 811 matches
- Thu Jan 09, 2014 5:11 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За Филмите и Хората...
Сериалът Perception съчетава: – Сериозна научна подготовка за особеностите на човешкия ум и когнитивните (познавателните) ни процеси. През 10 минути виждам демонстрации на неща, споменати в „Мисленето“ на Даниъл Канеман – там сухо, тук предизвикващо ...
- Tue Dec 10, 2013 7:27 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
Отзив за „География на блаженството“ в Goodreads: Цялата книга получава добро обобщ ...
- Thu Mar 13, 2014 1:40 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Научна фантастика vs. фентъзи
Мимоходом ще правя на пух и прах твърдения като „фентъзито е бягство от действителността (a.k.a. ескейпизъм)“ и други. А защо е нужно аз да ги правя? Т'е ви Джон Клут в The Encyclopedia of Fantasy: Escapism A derogatory term much used in descriptions of genre literatures in general and fantasy in pa ...
- Tue Mar 18, 2014 6:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Християнството, вярата... и още
„ Човек търси Бог “ „Човек търси Бог. Моят флирт с божественото” е публикувана през декември 2011 г. в САЩ. Тя е автобиографична – разказва за периода, в който тежък здравослове ...
- Thu Mar 20, 2014 12:25 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Образованието
Join us for Learning Creative Learning (LCL)! It’s not (just) a course, but a community for educators, designers, and researchers. LCL will start on March 18 with six weeks of discussions and activities, followed by a few weeks to work on projects, leading to a creative-learning exhibition in May. ...
- Thu Mar 27, 2014 9:30 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Бързи, смели... яростни :D: David Zindell - A Requiem for Homo Sapiens David Brin - Uplift Storm ; Earth Dan Simmons - Endymion & The Rise of Endymion John C. Wright - The Golden Age Тези не са от бъ ...
- Fri Apr 04, 2014 12:47 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon Apr 07, 2014 1:15 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Apr 26, 2014 9:59 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Образованието
За игрите и възпитанието Здравейте! :) Един човек ни даде визитката си, докато бяхме на масичката на фестивала на образованието и, макар и със закъснение от една седмица, споделям кой е сайта: https://sites.google.com/site/vaspitatelniigri/ Молба: Разгледайте го и вижте дали с нещо може да сме полез ...
- Tue Feb 11, 2014 1:58 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Любимите компютърни игри
За игрите все още имам твърде малко за казване (макар че от 2 седмици имам Xbox и започвам да откривам геймъра в себе си), обаче мярнах името на Джейн Макгонигъл и, ентусиазирано пърхайки и подскачайки на място, ще допълня за онези, които не знаят, че мацката има една страхотна книга от 2011-а, Reali ...
- Tue May 13, 2014 12:44 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Оня ден си купих „Деца играят вън“ на Георги Данаилов, като е-книга, от shop.myebook.bg. (Въпреки че в „Словото“ я има съвсем безплатно – и вероятно с по-малко грешки... :/)
Първата ѝ част е страхотна – сега виждам откъде идва традицията на „Руфо червенокосия“...
Първата ѝ част е страхотна – сега виждам откъде идва традицията на „Руфо червенокосия“...
- Thu Oct 30, 2014 3:51 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Любимите компютърни игри
Йепа! Новият Dreamfall дойде! We wanted to take a moment to congratulate Ragnar Tørnquist and Red Thread Games on the successful release Book One of the episodic adventure game Dreamfall Chapters, which was successfully Kickstarted in March 2013 . It's been some time coming with the first game of the ...
- Thu Nov 20, 2014 12:09 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Хм... Ето такъв подарък получих за "Книгата, която ме вдъхновява".
Откавия Бътлър - "Зора"
След този файл още три. Front cover, back cover, предговор от Вл. Полеганов.
Откавия Бътлър - "Зора"
След този файл още три. Front cover, back cover, предговор от Вл. Полеганов.
- Sun Nov 23, 2014 7:47 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Не-културни събития
Протест, революция и война: година след украинския Евромайдан Дискусия с участието на: Уилям Риш и Татяна Журженко Откриване на поредицата: „Гражданска практика за студенти и учители" 28 ноември, петък, 17:00 часа Театрална зала „Алма Алтер", Ректорат СУ /на английски език/ Модератор: Том Джунс Уиля ...
- Mon Nov 24, 2014 9:32 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Не-културни събития
Направление по Теория на литературата към Института за литература при БАН Катедра Теория и история на литературата към СУ и Културен център на Софийския университет представят: Национална научна конференция Наследството на лингвистиката в българската литературна теория /27 – 28 ноември 2014/ Но ...
- Fri Nov 28, 2014 3:22 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Dec 13, 2014 11:56 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Dec 13, 2014 11:47 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Dec 14, 2014 11:34 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Dec 14, 2014 12:54 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Светла ме подсети, че темата с творбите, които ни плашат, продължава да се развива в Goodreads: Стругацките и на мен твърде рано ми се озоваха в ръцете, щото на баща ми толкова му е бил акълът. На 10 бях, като ми ги връчи и полит-тех-фантастиката в тоя сборник ми мина ама със свистене над главата, ни ...
- Thu Dec 18, 2014 12:45 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Лъчеее, обади се да си поприказваме за сълзливи филми (а и сериали). Ако си на тема PS I live you, гледай The Closer, и Eat Pray Love. Eternal Sunshine of the spotless mind е класика -- във всички жанрове. И се гледа самичък. Повярвай, самичък. What Dreams May Come има ли нужда да го споменавам? В то ...
- Fri Dec 19, 2014 11:19 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Dec 20, 2014 11:41 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Сериалът Perception съчетава: – Сериозна научна подготовка за особеностите на човешкия ум и когнитивните (познавателните) ни процеси. През 10 минути виждам демонстрации на неща, споменати в „Мисленето“ на Даниъл Канеман – там сухо, тук предизвикващо ...
- Sat Dec 20, 2014 9:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Вили, благодаря ти че зачекваш темата за британския сериал Behind Human защото и аз съм потресен от тоя сериал. Загледах ...
- Mon Dec 29, 2014 11:20 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Полезни: да разберем видео игрите
И докато съм на тая вълна... My review of The Guide to Classic Graphic Adventures : Hugely informative and often amusing, this compendium helped fill a hole in my game lore. I was surprised to see: a) how many of the titles included I did actually know (long live Youtube longplays ;); b) how fine th ...
- Sun Jan 04, 2015 7:23 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Днес явно ми е ден за книжни мисли... Страхотен материал. Изразява и моите мисли, докато лилавите картинки 2015 Reading Challenge се сипят пред очите ми тия дни. През 2014-а сигурно съм прочел най-малкото на брой книги, откак се помня. Някои от тях включваха 2014 Campbellian Anthology и Малазанската ...
- Mon Jan 05, 2015 8:42 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Аниме-й!
Как се предпазвам от полудяване тия дни: С, ахъм, доста разкрепостено аниме. Първо пробвах Grenadier. Прехвърлих го набързо. Макар идеята за разкрепостяването на врага чрез ...