MuvLuv Alternative

Visual novels, Japanese RPGs, Interactive fiction, MUDs and MUSHes, Planescape: Torment, Dreamfall: The Longest Journey... всичко, в което и компютърът играе с нас.
Post Reply
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

MuvLuv Alternative

Post by Кал »

Четох го отдавна и горко съжалявам, че не написах отзив, докато спомените ми бяха пресни. MuvLuv Alternative е изключително преживяване – в първичния смисъл на „изключение“, като нещо, което няма аналог. Например не ми е известен друг визуален роман, в който една от най-нежните въобразими сцени прелива в една от най-гнусните, направо невъобразими... Нито съм си представял, че mecha/военна история може да ми въздейства толкова.

Сега само ще сложа линк към онзи playthrough (readthrough?), чрез който го изживях аз. При други избори (други изГори ;)) разликите са козметични; основната история е абсолютно линейна.

Ако началото ви доскучае (мудничко е), прескочете първите десетина часа. Или ги гледайте „с вентилатора“. Същото важи и за предните две части от поредицата MuvLuv – според мен (и 90% от Интернета :D ) те само ще ви развалят вкуса. Ако обаче държите да хващате всички паралели и препратки: ето ви пътеводител.

След това не прескачайте абсолютно нищо. Историята се сгъстява изведнъж, започват бесни обрати, дълбоки размишления за естеството на изкуствения интелект (едни от най-адекватните, които съм виждал в което и да е изкуство) и паралелните светове, емоционални сривове и емоционален растеж... И празно няма.

Ще видите.

А после ще се радвам да споделите впечатления. :)
Andrey358
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: MuvLuv Alternative

Post by Andrey358 »

Така.... искам да кажа първо, че явно съм имал акаунт във форума както си и мислех :D

Второ изгледах първия един час и нещо и съм заинтригуван от идеята която е наистина интересна. Малко мудно върви обаче наистина и гледам са баяяяяя часове цялото нещо. Страх ме е да прескачам обаче защото не искам да изпусна нещо. Ще видим до къде ще го докарам.
Post Reply

Return to “Синкретичните форми”