А творчеството краси и Човешката… 😀

Нели Иванова получи поощрителна награда от националния конкурс за кратка проза “Цветница”, издание 2009. Нейната миниатюра “Днес не е ден за мартини” е публикувана в хартиения и електронния сборник на конкурса. Електронния сборник можем да си поръчаме безплатно на адрес litkonkurs.sz -@- abv.bg (след 11 април).

~ ~ ~

Маринела Тенева, един от най-активните участници в клуб “Светлини сред сенките”, илюстратор на изданията на клуба, автор и редактор в колективния роман “Играта”, бе отличена като полуфиналист в конкурса за участие в семинара по художествено писане на фондация “Елизабет Костова”. По думите на организаторите, полуфиналистите са “тези автори, които бихме поканили, ако имахме малко повече свободни бройки”. В списъка им са имена като Йордан Костурков и Захари Карабашлиев.

Маринела (или Марис, както си я знаем ние ;)) е оценявана по десетина страници от “Храмът на Некрос”, продължението на “Аурелион: Монетата“, което

~ ~ ~

Мирослав Моравски, когото може би познавате от групи “Пропаганда” и Cutt (и когото със сигурност ще опознаете в следващия алманах “ФантАstika” :)), се класира в първата десятка на националния конкурс за българска драматургия “Иван Радоев”, организиран от Драматично-куклен театър “Иван Радоев” – Плевен.

Предстои издаване на отличената пиеса “Да изиграеш февруари” в хартиен сборник. (С риск да омажа тежкото представяне: тая пиеса ме изкърти – бел. Калин)

~ ~ ~

Светослав Александров, създател и двигател на сайта за космонавтика Космос БГ, се нареди сред дванайсетимата финалисти в конкурса “Големият избор” на БНТ.

Ще стане ли Светльо новият лидер на България? Ще разберем на 15, 22, 29 април и 6 май по БНТ.

~ ~ ~

Нели Иванова затваря кръга 😉 с отличието, за което разбрахме днес: III награда за стихотворение в категория 17-20 год. в Националния младежки конкурс на тема “Ябълката”, организиран от арт клуб “Херос”, фондация “Д-р Щерев” и народно читалище “Даскал Петър Иванов” – Стара Загора.

“Дегустация”, награденото стихотворение, в личния блог на Нели.

…Дотук – толкова. 😛