Search found 392 matches

Return

by Radiant Dragon
Sat Feb 05, 2022 1:52 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Единствената книга, която някога не съм довършвал (за която поне помня, де), беше някакъв калпав трилър с гръмкото заглавие "Кръгът на Матарезе". ...другата е "Властелинът". :lol: Това беше на морето когато бях... 5-и клас? Нещо такова. Оттогава, все съм тъп и упорит. :D Влачих над една година Imajic ...
by Radiant Dragon
Sat Feb 05, 2022 3:01 pm
Jump to forum
Jump to topic

Ами, мен ме палят драконите. Затова така свирепо изгълтах Телаллов (за който всъщност чаках 5 години), d'Lacey, аниметата Miss Kobayashi's Dragon Maid и Cross Ange, поредицата за Темерер и прочее. Единствената драконова поредица, която мисля да не чета по принцип, е OG-то Dragon Riders of Pern, защот ...
by Radiant Dragon
Wed Feb 09, 2022 4:10 pm
Jump to forum
Jump to topic

Отдавна не бях имал желание да запратя книга към стената. Arya squatted on a moss-eaten log and wrapped her arms around her knees without looking at him. “There are things you must know before we reach Ceris and Ellesméra so that you do not shame yourself or me through your ignorance.” “Such as?” He ...
by Radiant Dragon
Wed Feb 09, 2022 5:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Любимите компютърни игри

От вчера си оправям вкуса от "Ерагон" с Metal Gear Rising: Revengeance. METAL GEAR RISING Gameplay Walkthrough FULL GAME (4K 60FPS) (No commentary) Because, MEMES, son! :mrgreen: (А пък тая дума, "revengeance" звучи супер яко. :D Според Urban Dictionary означава "vengeance in the most violent way pos ...
by Radiant Dragon
Thu Feb 10, 2022 3:00 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Настолни (вкл. бордови) игри

Ами, да започваме. :) 1. "Първите" иг ...
by Radiant Dragon
Thu Feb 10, 2022 3:33 am
Jump to forum
Jump to topic

2. Това се случи по време на HEX (Hollow Earth Expedition) кампанията, която водех нейде през 2016-а. HEX представлява pulp adventure in the 20s/30s на стероиди. Представете си Идиана Джоунс, творчеството на Ед ...
by Radiant Dragon
Fri Feb 11, 2022 2:54 am
Jump to forum
Jump to topic

3. Не, не е имало такава игра. Но съм имал маса играчи (pun semi-intended), който са изпадали в импотентна завис ...
by Radiant Dragon
Fri Sep 02, 2011 9:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Писателска работилница в Китен (август 2011)

Знам, че е безсрамен спам, но аз да си кажа. :D

Това събитие... е, може би не промени живота ми изцяло, но даде един СИЛЕН старт. В правилната посока. 8-)
Благодаря на всички участници. Искрено.

Вик
by Radiant Dragon
Thu Sep 22, 2011 7:53 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: „Свали сваляча“: подготовка

Принципно в интернет има онлайн конвертори на килограм. Лесни и бързи за употреба. На един Google клик разстояние. :D
by Radiant Dragon
Fri Jan 13, 2012 9:15 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Федора под лампата

Предварително се извинявам, но този пост не е пета част.* :roll: Просто исках да благодаря на тези, които от ...
by Radiant Dragon
Wed Dec 07, 2011 2:25 am
Jump to forum
Jump to topic

Федора под лампата [aka КОСМИЧЕСКИ ЗАЛОГ]

Целият текст е свален от форума поради лични съображения. Официалното заглавие на книгата е ПОСЛЕДНИЯТ ОРДИНАРЕЦ [/b] Други данни: Автор: Дрейк Вато (моа, подвизаващ се с алтер-егото си :D ) Жанр: Научна фантастика (поджанр "постапокалипсис" + елементи на "космическа опера") Тип: Цялостен сетинг (вс ...
by Radiant Dragon
Sun Jan 29, 2012 10:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Федора под лампата

Забавно. ^ :) Бисера от копнежа, имам предвид.

Аз моето го направих като заигравка с познато клише. За... оцветяване на действието. :roll:
Тъй, тъй, има време доде станем майстори. Дотогава експериментираме и се кефим. :D
by Radiant Dragon
Sun Feb 12, 2012 12:24 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: 999 типични грешки на писателя и преводача

Принципно точка 2 (конкатенация ...
by Radiant Dragon
Sat Jul 14, 2012 1:32 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Как го правят другите?

По примера на Лъч и аз ще постна нещо интересно за разказвачеството като цяло. (Струваше ми се, че имаше една друга тема, но не мога да я намеря. Ако някой модератор я издири, може да плесне следния текст там.) The 22 rules of storytelling, according to Pixar The 22 rules of storytelling, according t ...