Search found 204 matches

Return

by Кал
Mon May 04, 2020 5:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Конкурс „Изгревът на следващото“

Новия финал не съм го чел... нито новото начало или новата среда. Чакам го с огромно любопитство. Както чакам целия алманах „ФантАstika 2019-20“. Да си го чета като читател ... ще ми е сефте, йей! :) П.П. Абе... съдейки по новите ми рафтове „моя редакция“ и „моя коректура“ в GR ти-знаеш-къде-другаде ...
by Кал
Thu May 28, 2020 2:27 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс „Иван Попов“

Интегрален клуб за фантастика, евристика и прогностика „ИВАН ЕФРЕМОВ“ обявява РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА ЗА ФАНТАСТИЧЕН РАЗКАЗ, посветен на незабравимия Иван Попов, който днес, 28 май 2020 г., щеше да навърши 50 години. Срокът за изпращане на творбите беше от 27 декември 2019 г. до 31 март 2020 г. След а ...
by радина666
Mon Jun 22, 2020 11:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

По-добре късно, отколкото никога. Да се бях сетила по-рано, ама на...
За бъдещи конкурси ми напомняйте.
Пуснах конкурса "Изгревът на следващото" в konkurs-bg.com
Чака одобрение да го публикуват.
Едит: Качили са ни конкурса.
Ради
by Кал
Wed Jul 01, 2020 1:16 pm
Jump to forum
Jump to topic

По казуса имаме ли познати/приятели сред участниците в конкурса: а аз какво да правя, като познавам – пряко или задочно – над половината от българите, пишещи фантастика? :D (И с Дес лично сме поканили около 250 от тях да се включат?) П.П. Сега по-сериозно: Понякога се стряскам, когато мога да позная ...
by радина666
Tue Jul 21, 2020 8:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Труд и творчество

Международен конкурс “ Иван Бързаков“, 2020 Тема: “ Страданието и изгнанието – както в чужбина, така и в собствената родина“ Краен срок: 01.10.2020 Резултати: Точната дата ще бъде съобщена на фейсбук страницата на Сдружението до 20 ноември. Възраст: всякаква Вид творба: разказ, стихотворение, есе или ...
by Кал
Mon Oct 05, 2020 11:31 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Български номинации за Еврокон 2017

И още към горното: Как се презентират номинации за ESFS/Еврокон Приятели организатори: Споделям ви (с разрешение) тазгодишните презентации на страните, пратили номинации за Европейските награди за фантастика: https://www.youtube.com/watch?v=1WPjtXOoakw&feature=youtu.be Ако в бъдещи години участвате ...
by negesta
Mon Jun 21, 2021 9:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Трудът краси човека

Споделям първия си в живота публикуван самостоятелен разказ (в първи брой на списанието "Й" , който излезе днес с общо 12 разказа): Практическа ЕСХТ :D То може да се води "кратък разказ", но за мен краткият разказ е дълга форма, която ме изпълва с отчаяние - защото не ...
by Лъч
Sun Feb 17, 2019 6:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Културни събития

Във вторник, 19.02., от 20:00 ч., двамата с Лана играем с групата ни по импро(визационен) театър. Вече се казваме "Направо Шизастър" - от сливането на "Направо го кажи" и "Шизастър" и ще се вихрим в Шизи импро клуб на ул. Г. Раковски 127. Това местенце е в читалище "Славянска беседа", точно срещу кам ...
by Лъч
Sun Feb 17, 2019 7:59 pm
Jump to forum
Jump to topic

Дес, не е на 19-и, но с ...
by Radiant Dragon
Fri Feb 22, 2019 9:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Това много ми напомня на "Копринената буба" от Робърт Галбрайт aka Дж. К. Роулинг. Как авторката на "Хари Потър" е успяла да разпише такъв doorstopper пълен с гнусотии и weirdly мрачно-депресивни сцени и досега ми е трудно да спекулирам. Или по-скоро - не искам да спекулирам. Разбира се, не бях п ...
by frog
Thu Feb 28, 2019 3:04 pm
Jump to forum
Jump to topic

Можете да си поръчате буквените карти на Мая Бочева. http://tatcreative.com/bg/cards.html За повече от един комплект първо написах в ...
by mitseva
Sun Mar 10, 2019 2:11 pm
Jump to forum
Jump to topic

Ехееее! Кеф! Познавам трима от финалистите. Кеф! С риск да ме изритат от вкъщи ще взема да дойда. :)
Аз се излагах януари месец с един разказ който започнах да мисля 48 часа преди крайния срок и не умрях докато го четох праед публика. Много забавно преживяване. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
by Люба
Tue Mar 12, 2019 12:46 am
Jump to forum
Jump to topic

Поет на месеца в Столична библиотека през март ще бъде писателят сатирик Марко Ганчев. На 27 март, сряда, от 18.30 ч. в Литературния клуб на библиотеката ще бъде представена новата му книга със сатир ...
by брръм
Mon Mar 25, 2019 3:06 pm
Jump to forum
Jump to topic

ОК, забравил съм да си напиша отзива за една книга, която неочаквано много ми хареса. Казва се "Аз преди теб" от Джоджо Мойс (Me before you). Да, корицата прилича на евтино любовно романче. Не, не е типична любовна история, от тези с по ...
by Лъч
Mon Mar 25, 2019 4:13 pm
Jump to forum
Jump to topic

На четвърти април - четвъртък, отново играем с импро групата ни "Направо Шизастър" от 20:00 в Шизи импро клуб на ул. Георги Раковски 127. Ето връзка към събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/2622641157751657/?ti=cl Добре сте дошли да съучаствате в груповото ни импро излагане! :)
by брръм
Thu Mar 28, 2019 6:50 pm
Jump to forum
Jump to topic

Здравейте,

В събота ще има акустичен концерт на местната симфо-метъл група Бендида, в който участва и хор "Света Параскева", към който членувам*

Концертът ще започне от 18:30 в Студио 5, чувствайте се поканени. Вход 10 лв.

https://www.facebook.com/events/2736326526591446/
by Radiant Dragon
Fri Mar 29, 2019 4:04 am
Jump to forum
Jump to topic

YA Fantasy: Christopher Paolini, James Dashner & Brandon Sanderson - от 2014-а Пускам, защото Паолини споменава България в първите две минути. Но въпреки това, смятам, че е доста ценно интервю, предвид заглавието и предвид колко "мътен" е YA жанра. (мжд, Сандерсън дава доста правдоподобно - и най-ве ...
by Лъч
Tue May 14, 2019 9:39 am
Jump to forum
Jump to topic

По-добре късно, отколкото никога: този четвъртък (16.05.) играем отново импро театър с моята група "Направо ШиЗастър". https://www.facebook.com/events/1027357314321576/ 20 ч, Шизи Импро Клуб на ул. Г. Раковски 127 Отново ще обединим вдъхновението си, ще слеем отчуждението си, ще смесим странностите с ...
by mitseva
Sat May 25, 2019 9:07 pm
Jump to forum
Jump to topic

Мислих си доста по темата. Едни от най-важните произведения за мен са "Сините пеперуди" на Вежинов и "Голото слънце" на Азимов. Пеперудите ме вдъхнови да напиша първата си история. Не помня какво беше, надали я пазя даже, не съм била повече от 6 клас. Тогава учителката ми по БЕЛ я прочете, много я ха ...
by брръм
Mon Jun 10, 2019 11:49 am
Jump to forum
Jump to topic

https://www.facebook.com/events/306383963644098/

В четвъртък, от 19:30, в дома на Архитекта, на ул. Кракра, отново хорът в който участвам има концерт. Добре дошли сте :)
by Кал
Fri Jun 21, 2019 4:06 pm
Jump to forum
Jump to topic

My review of Future Science Fiction Digest #3 : Despite the three overarching themes in this issue (the Moon, AI, and to a lesser extent, time travel), it felt wonderfully diverse. It does help when you bring together writers from across the world. ;) A few more specific impressions, with my ...
by Лъч
Fri Jun 28, 2019 11:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

Последната изява на импро групата ни за сезона. Играем с още две групи от курсисти на 06.07., събота, от 19 ч. Точния ред - тоест кога ще се изявим ние - не знам още. Ето го събитието във ФБ: https://www.facebook.com/events/685021191953637 Ето го и текста от същото: Заповядайте в събота (06.07.2019), ...
by Кал
Tue Jul 02, 2019 3:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

Пак от списъка с животоформиращите ви книги. Отзив в Goodreads за The Rest of Us Just Live Here: Now I should probably go and read more books by Patrick Ness. (My To-read list is never going to end, is it?) Here're some reasons why: ~ It's Chapter the First, and I'm already falling in love with the c ...
by брръм
Wed Oct 09, 2019 3:10 pm
Jump to forum
Jump to topic

Довечера имам цели три мероприятия, от които да избирам, и мисля да дойда на твоето, Дес :) Също, на 18.10 ще има synthwave концерт на живо в Mixtape-a (ако реакцията ви е, "ко речи?", ще рече електронна, но *мелодична* музика. Специално питам Broken Dragon, дали го блазни предложението :) https://bi ...
by Лъч
Sun Nov 10, 2019 6:51 pm
Jump to forum
Jump to topic

Концерт на фолк-метъл групата "Балканджи" на 16.11. вечерта: https://www.facebook.com/events/428386731366657/ С Миро може би ще се засечем там, ако и а ...
by frog
Sun Dec 01, 2019 9:24 pm
Jump to forum
Jump to topic

" Хмутовете " на Ирен Леви е с намалена цена в бензиностанции "Лукойл" до 31.I.2020 г.! От 15 лв. на 11,93, което е 20%. Взех една бройка, ако на някого му трябва, а не може да стигне до ...