Благотворителност (и не само)

Пътищата: на книгите от библиотеката до вас - как да ги скъсим най-много; нa човеците към човешките цели - как да ги вървим най-дружно.

Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Thu Jan 22, 2009 5:33 pm

Как се роди идеята :
Mon, 1 Dec 2008, Доника Маринова
Здравейте,

И тази Коледа ще занесем радост в дома с деца в село Лик.

Ако имате топли дрехи и обувки за деца от 7 до 18 години, ако имате
игри, книги, храна... можете да се включите.

Тази година най-сериозен е проблема с отоплението на децата и храната.
Децата най-много се радват, когато могат да поговорят с хора. Ако
отидете лично в удобно за вас време - това ще е най-големият подарък.
Повече за децата и нуждите им на: http://www.pptl-bg.com/index.php/charity.htm


И след това започнахме да събираме народ:
09 декември 2008, Severn
Ами хайде, мен ме бройте.

Първо да се види колко хора ще ходим, после да му мислим за транспорт и колко пари да съберем за неща, които са им от първа необходимост (може би храна и обувки?). Дрехи и книги, предполагам, че можем да донесем всеки, каквото прецени от себе си.
Как да се организираме, ами ако някой няма вече контакти с тази организация http://www.pptl-bg.com/index.php/charity.htm, която се занимава с коледната акция за тях , аз бих могла да говоря тези дни с тях.
Мисля, те ще имат идея за това как точно се стига до дома и биха могли да дадат и координатите на управителите, които да изберат датата или да кажат дали са съгласни с датата, която ние изберем.

Може би на първо време трябва да изчакаме няколко дни, за да видим колко хора искат да дойдат или? Ох и аз не знам, това са ми първите идеи, така че ако някой има нещо по-добро предвид, нека да каже.


и се събирахме:
10 декември 2008, Ал
Както каза Северн Дайте да видим кои ще ходим. Краен срок - Петък
Втори краен срок - Неделя : ) мисля да считам всяко мълчание за ДА
така ще събера поне сигурните НЕ : )))))) (шегувам се)
за сега
1. Калин
2. Габи
3. Северн
4. А(л)з
продължете списъка : )

Но започнахме да поотлгаме.... но за добро:
11 декември 2008, Рохерин
Привет, приятели :)

(Добавих към получаващите и Анна Ананиева, защото тя разбира, знае и може да помогне, даде съвет и посочи грешки : )
Ани, накратко: става дума за организиране на отиване при ето тези деца http://www.pptl-bg.com/index.php/charity.htm и за това какво да носим със себе си)

По ред:
- искам да дойда, но зависи от много неща - датата като начало
- искам да участвам, което не зависи от толкова много неща
- мога да помагам с пазаруването и транспортирането на напазаруването (а, ако идвам -и на хората)

За другото. По Коледа в повечето случаи децата (тези деца) получават лакомства, играчки, дрехи, някъде - дори и разни консумативи за процесът им на живеене.
Това е важно, много важно.

Но по-важно е тези деца да бъдат насърчени да мечтаят, да мислят, да създават и съзидават. Има домове, в които деца на по 5 годинки не си знаят името!

Казвам всичко това, защото според мен най-важно е да помислим как да помогнем тези деца да правят крачка след крачка нагоре.
- да им занесем игри и занимания, които ангажират мисълта и въображението им (съобразено с възрастта им). Не съм много наясно какви могат да бъдат, но заедно бихме се справили, нали?
- да им организираме нещо, което да ги увлече, да им хареса, и което да могат, ако поискат, да продължат - празник с игри от горните, например.

Моля ви, нека се съберем така, по човешки, и да измислим какво да направим!
Тези деца няколко пъти годишно разбират какви неща има в "нормалния" свят. Радостта от лакомствата и дрехите, както и копнежът по тях остават.
Но един ден те ще трябва да напуснат домовете. И на мен ми се иска да опитаме да им дадем мъничка поне опора за тогава - когато "нормалният" свят ще се опита да ги помете.
Т.е. нека помислим за развитието им повече, отколкото за празничните подаръци. Знам, че ще сме капка в морето, но знае ли се? Дори на едно дете да му помогнем да запали пламъчето си, би било прекрасно.

и още:
2008/12/11,Severn

Здравей Вяра :)
Май не се познаваме, но аз се замислих над писмото ти. Ами, защо да не измислим нещо наистина?
Като споменаваш развитие и съзидателност се сетих за книжките на Човешката библиотека. Мисля, че "Последната Еднорога" е доста подходяща книжка, нали става дума за нови начала, трудности и вяра в живота, каквото и да се случва.


Е, няма да има за всяко дете книга, но предполагам, че повечето желаещи да я прочетат ще имат възможността.
И друго ми хрумва - даже, при желание от двете страни, бихме могли всеки от нас да си хване по няколко дечица и да им почете с най-изразителния си глас:) откъси или още от началото. Така ще им стане интересно и ще си прочетат сами после.

Тях бих могла аз да ги платя.
Сега се сещам, че и новата книжка излиза скоро, нали? Може и няколко от нея да занесем, като прочетох откъса в сайта, също ми се струва подходяща, макар и малко по-тежичка. Но кой знае, някой от децата може точно от това да имат нужда. За да разберат, че в живота понякога е много трудно, но не е чак толкова невъзможно, колкото изглежда, когато се отчаяме. За да усетят силата на духа, която трябва да добият, и огромното постоянство, несломимост и търпение, което трябва да изградят в себе си, вместо да се чувстват тъжни, онеправдани (не казвам, че няма причини), или да се озлобяват, защото имат по-малко от другите.
Най-важният урок е, в които се надявам някой от тях да си позволи да повярва е, че светът, който е вътре в тях – може да бъде изключително богат и той не зависи от това колко и какви неща имаш.
Но това са свободни разсъждения, няма да ви затрупвам пощите повече с тях. По същество, какво друго, ами.. някакви игри, всеки да си помисли какви игри е обичал като малък.
По-миналата година мои приятели отидоха в един дом за деца, занесоха на децата топки, сандалки и кроасани, ако не се лъжа. И се оказа, че децата не знаят как да си играят с топката. Всяко си я гушкало и не искало да я дава на другите, да не му я вземат. Може би трябва да се помисли в тази посока, *да ги научим* на някакви игри. Може би Ролеви игри, ако някой разбира от тях и може да им обясни. Хубаво е да е нещо,на което да трябва да играят заедно. На някой нещо друго хрумва ли му?
Мисля, че е важно да запомним, че тази задача, която споменаваш - за подготовката на детските и тийнейджърски съзнания за света навън и развитието им като личности - си е от най-трудните в живота като цяло. И да си я поставяме с едно отиване, с най-добри чувства го казвам, но на практика няма как да стане.
И все пак искрички в някои човеци, вярвам, че ще просветнат. :)
Доколкото разбирам, в началото на Януари.

И ОЩЕЕЕ, даже...:
05 януари 2009. Рохерин
Приятели, обърнете внимание на думите на Ани.
Вземете ги предвид и я включвайте от тук нататък.

Ал, може ли да бъде синтезирано всичко наново?

---------- Forwarded message ----------
From: anna ananieva
Date: 2008/12/11
Subject: Re: Re: Blagotvoritelnost
To: Вяра Крушкова


Здрасти, Вяра, благодаря ти да ме включиш - бройте ме във.
:-)

... Сложен е въпросът с тези деца - и психика, и нагласа към живота - много различна от нашата. Най-лошото е, че някой им насажда постоянно усещането, дето обществото им е длъжно, понеже са сираци. Те с охота се самонавиват помежду си на тази вълна, с което увеличават огромно и опасно пропастта между себе си и останалите, нас, нормалните уж...

За мен най-доброто, което може да се предложи на тези деца е да им се създават условия за работа срещу заплащане, изяви на талантите им също, но най-вече - възможността да участват като равни в нормалното човешко общежитие - даваш - получаваш.

Тук съм го измислила така - давам скромна надница на едно момче от любимото ми "общежитие" - дом за сираци до нас - за да почиства обраслия стогодишен бордюр на кварталната градинка пред блока. Той се старае здраво от един месец, бордюрът е вече швейцарски, а пък аз участвам в общото дело, за което миналата година отделях лична пот, но тази вече просто физически не смогвам.
(виж в-к Дневник от утре да разбереш защо. ;-))

Бих се включила всякак в помощ за децата от Мездра, например да правят нещо по Картофения проект...
Още не знам какво, но знам, че мога да намеря работа на целия китайски народ в момента в България - толкова има какво да се прави, планини просто...

:-)
поздрави,
а.

05 януари 2009, Ангел
Имаше и такъв един умен:
В Плевен говорих с приател психолог, който често посещава домове за сираци и деца с увреждания. Повечето от тях са придобили поведение на търтей - посрещат те с думите: "Какво ми носиш". Наистина имат нужда да бъдат карани да си заработват облагите, а не само да получават даром, защото това води до неправилно възпитание. Пример: Едно от по-големите деца предлага на моя приятел да му даде един от своите банани. Приятелят ми отвръща, че не желае. Момчето настоява и приятелят ми му предлага да даде банана на някое друго дете, на което получава отговор: "Както искаш" и си задържа банана. В този смисъл, напълно подкрепям Ани.

И след всичко последваха непредвидени последсвия - революци и т.н
и все пак в крайна сметка :
22 януари 2009, Ал
Здравейте отново
малко по мислих и...
няма да питам дали ще правим нещо или не,
няма и да питам кога ще го правим... ще
питам Какво ще правим.

Много ми се щеше да си направим една
работна среща, в която да поговорим за това
Обаче вярвам че това може да го направим и
по e-mail за това ще поставя този въпрос:

Какво искаме да направим?
Моя отговор е:
1. Да се запозная с децата
2. Да ги опозная
3. Да ги разбера
4. Да открия как можем да им помогнем
така че те да се развиват
5. Да им помагам до мига в който няма
да има повече нужда от помощ
В какво да им помогна:
5.1. В това да видят света, такъв какъвто е
5.2. Да се подготвят за него
5.3. Да събудя интерес в тях за знание
5.4. Да ги уверя, че светът не е срещу тях
5.5. Да им дам вяра (не надежа)
Какво още искам да се направи?
6. Това да не е само наша дейност, това да не
са само децата от с.Лик... Това да сме всички
помагащи на всички.

До тук с утопията.

Ал.


Сега наистина се започва ...

цитатите са от пощенска кореспонденция в пвериода 01.Декември 2008 - 22.Януари 2009
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Кал » Fri Jan 23, 2009 2:13 pm

Моята стратегия към младежите без родители:

Не им нося нищо материално - само умения, опит и връзки, които да им помогнат да си намерят мястото/занаята.

И то - САМО ако те имат нужда от/желание към тях.

Затова първата среща с тях за мен ще е само за опознаване - с празни ръце и без обещания.
Човешката библиотека е нова. И... ваша? ;)

I'm smiling next to you
In silent lucidity
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12154
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9769 times
Has been thanked: 7662 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Fri Jan 23, 2009 5:58 pm

Силно съгласен с Кал.
И Ерманд : ) хм дам мисля че ще са отполза книжките
но само ако след посещението направим един бърз
коментар заслужава ли си... Аз пак ще кажа... много
отватителни неща четох в нета... точно за този дом,
но се надявам просто това да е поредната журнал-
измислена простотия... както и да е... искам да отидем
да видим, и да помислим, но си мисля, че може да
вземем някакво папане, сладки бомбонки де да ги
знам, такива неща...
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Severn » Mon Jan 26, 2009 3:21 am

Хмм.. хайде просто да вземем да отидем, няма какво да му мислим толкова. Като отидем ще разберем как е, как се чувстваме, какво можем и какво бихме направили.
Не сме тръгнали да спасяваме света. Не са нужни подобни глобални разсъждения, колкото и да са ми любими.
Независимо колко и красиво да звучат изреченията като "да бъдем до тях, докато имат нужда", те не стават на практика. Това е огромна отговорност, която не знам дали някой от нас е способен да поеме.
За децата би били много по-зле да се почувстват близки с някого и този човек изведнъж да спре да ходи.
Ще използвам едно изречение на главният герой, Хорти, от последната книга на ЧБ, Бленуващите кристали:
"Нима те се опитваха да му дадат и да му вземат всичко едновременно?"

Да минаваме няколко, да речем два пъти годишно, не би било достатъчно, за да помогнем наистина (но това не е цел, която сме си поставяли, поне аз не съм. Не защото не искам, а защото не виждам практически начин да стане.) Но два-три пъти в годината, е постижимо - при желание - все, колкото и малко да е, е нещо. И определено е повече от това да продължаваме да пишем по темата. Има неща, които трябва да се мислят и неща, които трябва да се правят. Не може само с едното. Не е зле да изберем и дата. (ако не искате да бързаме, може да е краят на февруари :?: за мен наистина няма толкова голямо значение, и вие предложете. Просто като изберем кога и наистина да отидем.)
Пък относно носенето на неща. Който иска да занесе - нека занесе, но това не обвързва никого другиго със същото решение.

Яна, Калин я познава от преводите, близка приятелка на неговия добър приятел Ван, също каза само да й кажа дата, когато ще ходим. Една друга приятелка пък искаше да занесе
Никой никого с нищо не задължава. Просто нека се решим най-накрая. :roll:
* Допълнение към кореспонденцията (това беше последното писмо, което съм написала) :

Mon, 22 Dec 2008
Здрасти и аз да се обадя, но не за датата, а по въпросите (трябваше да пиша по-отдавна на тази тема, но не знам какво се отнесох).
Ходих преди десетина дни до офиса на pptl-bg.com/index.php/our_team.htm , за да занеса малко неща за децата. Разговарях се с Любов Кюлюмова, която каза е ръководител на организация, която от четири години ( не знам дали само по Коледа) се занимава със събирането на дрехи и пр. за този дом.
Казах й че сме се събрали малко човеци, които искат да отидат лично, защото сме прочели, че за децата това е най-големия подарък.
Тя се зарадва и също така каза, че директорката на дома е много свястна жена и е отворена към всякакви подобни идеи. И че направо с нея трябва да говорим.
Освен това каза и някои неща, които не очаквах - например, че за предпочитане е да не се носят нови неща на децата, защото ги сменяли със съгражданчетата си, които обаче си имат дом, за алкохол и цигари. ( Надявам се никой да не реагира твърде драматично на това. Факта, че нямат родители не ги задължава да са безгрешни, даже по-скоро обратното, според мен.
Мисълта ми е, че всички сме хора и не трябва да съдим твърде строго другите.) Нещо друго, което не е във връзка с нашето ходене, но мисля, че е важно да напиша и за него. Този дом и е училище, но децата - понеже нямат къде другаде да отидат - си и живеят там. А не знам кой малоумник им е правил бюджета, но им е писал осигуряване само за девет месеца, като трите останали месеца - децата са пуснати във "ваканция". Директорката все пак не ги "разпускала", защото децата наистина нямат къде да се върнат. Една жена, която беше в офиса каза, че е виждала как деца от домове, които са били по този начин "пуснати във ваканция" спят по гарите и е наистина много тъжно. Така, че евала на директорката на дома, която не знам с какви средства ги гледа в дома през месеците, за които не е осигурен бюджет. Имали проблеми с отоплението, затова събирали топли дрехи.
Относно транспорта, изяснихме, че до Мездра има влакове на всеки час. От Мездра пък, всеки ден около обяд, май каза към 12, тръгвало бусче до дома. Ако се ходи с кола, след като се стигнел града, трябва да се завие вляво покрай безнинистанция (била една бензиностанция). Но за по-точна информация и да се разберем за дата - трябва да се говори с директорката.
От мен- честно казано, не мисля, че ще има кой знае какво значение като какви се представим. Нито пък да измисляме някакви особени въпроси, просто искаме да отидем няколко човека и питаме кога е удобно и как точно да стигнем. Това мисля, че е достатъчно :)

което беше отговор на това писмо
Цитат от Alexander Vasilev :
Здравейте
В понеделник или вторник мисля да се свържа с управителката на дома.

ПЪРВО: да уговриме за последно дата. Ако остава 3ти искам да сте на ясно че
това означава че за втори ще ми трябва човек/ци да ми помогнат с покупките
на едно друго
и доставките им (най - вероятно до мойто вкъщи или нечие друго). ЗА ТОВА:
искам ясно да се уточни(или оточним, но май е първото) всичкили (които ще
ходим) сме ЗА тази дата. Който не е да се обажда и да уточняваме нещата до
вторник.

ВТОРО: много съм зле с въпростите и какво да говоря със управителката за
това ми подскажете едно друго едно
евентуални въпроси:
- с какво бихме могли да помогнем - от какво имате нужда - храни играчки,
книжки, дрехи?
- kak можем да стигнем до селището?
- не знам какво още.... помагайте.

ТРЕТО : както какви да се представим? - Мие сме едини човеци от една човешка
фондация? или.....?

това са май точките по които имам куцащи моменти

тъй...

до


:а)


Сори, ако съм била твърде остра, не съм искала да засегна никого. Просто съм написала, каквото мисля. :?
Seek the truth
User avatar
Severn
Global Moderator
 
Posts: 11
Joined: Sat Mar 08, 2008 2:29 pm
Has thanked: 0 time
Has been thanked: 1 time

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Mon Jan 26, 2009 11:42 am

:)
Ами всички да бяха така остри като теб светът щеше да е много по-топъл :)

и благодаря за допълненията на мейла.

сега разбирам че съм един голям говорилко и сега когато няма с какво
предложение да изляза, само ще кажа - "Когато на всички ви е удобно"

и аз за мен няма значение коя дата ще е.

А за всичко което, каза. Да, много съгласен съм с теб и много благодаря :)
:)
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Wed Jan 28, 2009 7:20 pm

Але, ще публикуваш ли и това предложение в темата за децата?


---------- Forwarded message ----------
From: Cveta Hristova <cveta.hristova@gmail.com>
Date: 2009/1/19


здравейте
планираме еднодневни съботни излети с децата от домовете към напр.
следните дати и дестинации (приемат се своевременни предложения за
промяна):

7 и 8 февруари, събота и неделя, 28 февруари - Стария Пловдив
7 март, събота, 21 и 22 март, събота и неделя - Трявна/Велико Търново
4 и 5 април - събота и неделя -залесяване в/край Стара Загора - в един
от домовете или Аязмото
11 и 12 април, събота и неделя, 25 април, събота - Етъра

датите са отбелязани на онлайн календара (в лилаво) Samaritans -
http://www.google.com/calendar/render?tab=mc
ще се радваме на подкрепата и участието ви като ексурзоводи,
психолози, човеци, които се дават и получават в общуването с децата
може да каните още хора, които биха имали интерес да се включат в това
вълнуващо приключение

--
Цвета Христова,
cveta.hristova@gmail.com,skype:saverila
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Fri Jan 30, 2009 3:29 pm

Аз ще участва, : ) хем да видя и аз стария пловдив : ) пък и за измислен екстурзовод мога да стан : )))
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Fri Feb 06, 2009 6:59 pm

Ето Датите за Излети с деца от Цвета Христова.


28 февруари, събота Екскурзия – ДД „ Мария Терезия” – 14-18 г., Цвета Христова и Добромира Христова, 1 възпитател, 3 деца от ДДМУИ с 1 специалист, 10 доброволци
ДД, Община Стара Загора, доброволци, СИП „Иван Вазов”

14 март, събота Екскурзия – ДД „М. Терезия” 11-13 г., Цвета Христова и Добромира Христова, 1 възпитател, 3 деца от ДДМУИ с 1 специалист, 10 доброволци
ДД, Община Стара Загора, доброволци, СИП „Иван Вазов”

28 март, събота Екскурзия – ДД „Българка” 14-18 г., Цвета Христова и Адриан Апостолов, 1 възпитател, 3 деца от ДДМУИ с 1 специалист, 10 доброволци ДД, Община Стара Загора, доброволци, СИП „Иван Вазов”

4 април, събота Екскурзия – ДД „Т. Попова” 11-18 г., Адриан Апостолов и Гергана Георгиева, 1 възпитател, 3 деца от ДДМУИ с 1 специалист, 10 доброволци ДД, Община Стара Загора, доброволци, СИП „Иван Вазов”

25 април, събота Екскурзия – ДД „Българка” 11-13 г., Цвета Христова и Адриан Апостолов, 1 възпитател, 3 деца от ДДМУИ с 1 специалист, 10 доброволци ДД, Община Стара Загора, доброволци, СИП „Иван Вазов”
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Mon Feb 23, 2009 12:36 am

Цвета Христова написа мейл:
Здравей,
събота, 28 март, ако е добро времето, пътуваме до Стария Пловдив, ще бъде там от 10 до 16 часа. Доброволците са добре дошли, няма ограничение в броя. Ще бъдем с 10 младежи от Мария терезия от 14 до 18 години. Ще се радваме, да се присъедините.
Следващата дата е 14 март събота пак в Пловдив, но този път с деца от 11 до 13 години, вкл. пак от Мария Терезия.
Екскурзията с Теофано Попова е до Велико Търново, а Българка отиват до Етъра (11 - 13 годишни) и Велико Търново (14 - 18 години).

Идвайте,
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby svetliche » Mon Feb 23, 2009 5:05 pm

От Цвета:

много съжалявам, заради лошото време (валежи)
екскурзияа се отлага за 14 март събота- пак същото
поздрави и благодаря за търпението
Обичайте и бъдете обичани, любовта ще спаси света.
User avatar
svetliche
Global Moderator
 
Posts: 325
Joined: Sat Jan 05, 2008 8:24 pm
Location: Средната земя
Has thanked: 502 times
Has been thanked: 268 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Mon Feb 23, 2009 9:50 pm

14 Mart e работен ден
в новата ми фирма малко нещата са кофти с почивките
не спазваме българсктие почивни дни освен ако не искаме да
си вземем отпуска на тях, но пък сме задължени да отработим
това което сме работели, още не ми е много ясно за 14ти дали
няма да ни пуснат като ще работим и на 2 и 3ти : ? / ма ще видим
ако не ще си взема ден : _) почивен
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Tue Mar 10, 2009 11:42 pm

Из е-майла ми от Цвета Христова:

"Тъй като е работен и учебен ден се наложи да я отменим екскурзията за 21 март, събота. Съжалявам за промените.
Ще се радвам, ако имате възможност тогава да се включите."


аз каквото ще да става на 21 март съм там...
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby svetliche » Thu Mar 19, 2009 12:33 am

Тъй като не знам дали това е подходящата тема, моля да ме извините ако не е и преместите, мили ми модератори.

Благотворителен концерт:

Графа, Нора, P.I.F., група Акага, Сантра и Кристо, Боряна Бонева, Респект, Automatic Flowers, Heptagram, Reknail и Slawek ще се включат в благотворителен концерт, който ще се проведе на 21 март в Античния театър. Целта е да се съберат средства за лечението на 7-годишния Николай Банков от Пловдив. През лятото на 2008 г. той пада в басейн и това е последвано от 25 дни кома. Следва будна кома. За щастие момчето вече е в съзнание и разбира всичко, което се случва покрай него. Ники обаче все още не може да говори и да се движи. Посещения на рехабилитатор струват на семейството му по 100 лв. всеки ден. За да се възстанови, е нужна рехабилитация в Израел в продължение на 5 месеца.

Билетите са на стойност 10 лева. Те вече се продават на касата на Драматичния театър, като има възможност да се закупят и на място в деня на концерта.
Сметката на детето, в която всеки, който желае, може да преведе определена сума, е: Николай Иванов Банков SWIFTBIC: PRCBBGSF IBАN: BG62PRCB92301026587817 Прокредит Банк.


Концерта ще се състои от 19:00 в палата 14 на панаира.

Съжелявам, че постявам темата чак сега, но ако някой от тук присъстващите не е разбрал и има желание да помогне да заповяда.
Обичайте и бъдете обичани, любовта ще спаси света.
User avatar
svetliche
Global Moderator
 
Posts: 325
Joined: Sat Jan 05, 2008 8:24 pm
Location: Средната земя
Has thanked: 502 times
Has been thanked: 268 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Thu Mar 19, 2009 8:31 am

Цвета Христова:
Здравей,
моля да приемеш/приемете най-искрените ни извинения, но няма да се проведе тази събота екскурзията. Причините са лошата прогноза за времето и това, че директорът на дома не може да подготви документите, които са нужни. Моля най-искрено да ни извините. Направих всичко възможно екскурзията да остане и ценя много вашите усилия и желание да се включите.
Още веднъж моля да ни извиниш, засега другите остават, но да видим дали не ни готвят и други изненади.
Благодаря ти предварително за разбирането!
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Severn » Fri Mar 20, 2009 10:20 pm

Oх, явно никога няма да стане. :cry:
Защо не се организираме, както говорихме първоначално за село Лик?
Seek the truth
User avatar
Severn
Global Moderator
 
Posts: 11
Joined: Sat Mar 08, 2008 2:29 pm
Has thanked: 0 time
Has been thanked: 1 time

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Sun Mar 22, 2009 2:28 am

още малко : )
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times

Re: Благотворителност (и не само)

Postby Dante Lee » Fri Mar 27, 2009 12:33 am

---------- Forwarded message ----------
From: Cveta Hristova
Date: 2009/3/25
Subject: ekskurzia v sybota
Здравейте,
добре дошли в голямото приключение Екскурзия до Велико Търново в събота. Ще участват 15 деца от Дом "Българка" на възраст от 14 до 18 години.
Носете си ранички с вода и лека закуска, обуйте удобни обувки, ще ходим 6 часа и леки дрехи, вкл. яке срещу дъжд и вятър,въпреки,че дават хубаво време.

Събираме се в 6.30 на гарата, Мар4ела повежда групата и заема празен вагон в пътнически влак ПВ40102 от Стара Загора до Велико Търново.

Първият курс с деца от Дома Нейко ще докара в 6.30 на гарата, втория в 6.55 час.
Във влака е свободно програма,като ще видим как ще се смесят хората от Дома и тези извън него:)
Пристигаме по разписание в Търново в 10.27 часа.
посреща ни нашият гид Федъо (Недялко),който се запознава с нас.Тръгваме пеша към града, 100 м вървим по шосе, след това в парк, след 20 мин виждаме панорамна гледка на града и той ни разказва какво ще ни показва. Изяждаме по една ябълка и продължаваме.

Отиваме на Царевец, разглеждаме и похапваме на полянка по един сандвич.Почиваме 30 мин.
Продължаваме разходката към махала Асеневци и възстановената църква "Св.40 мъченици" - гроба на Цар Калоян и колоната на Омуртаг.
Връщаме се по Самоводската чаршия и централната улица.
Минаваме по улица Гурко -една от старите възрожденски улици в града и хостел Номади,които ни домакинстват.
Обратно към ж.п. гарата,ако имаме сили пеша, или с автобус.
Хващаме влака ПВ40105 в 16.51 и пристигаме в Стара Загора по разписание в 20.22.
Сбогуваме се и се разделяме на гарата. Всеки към Дома си, Нейко извозва децата към Дом "Българка".

Благодаря ви за смелостта!

ot Cveta

аз обаче няма да мога да дойда, твърде далеч ми е а в Събота вечертта трябва да съм в Самоков :( други?
Last edited by Кал on Fri Mar 27, 2009 5:12 pm, edited 1 time in total.
Reason: махам "чувствителната" информация - имейлите
User avatar
Dante Lee
шпионин прия(еда)тел
 
Posts: 175
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:46 pm
Has thanked: 16 times
Has been thanked: 195 times


Return to Пътешествието

Who is online

Users browsing this forum: CCBot and 0 guests