Баба Марта бързала,
нова ЧоБи вързала.

Приятели 🙂

Днес, 1 март, отваря врати новата Човешка библиотека.

И всеки от нас – размислял две седмици или тепърва пристъпващ през прага – има възможността да реши какъв иска да бъде.

Първо обаче внимание! Заради възголемия брой имейли покрай дейностите на ЧоБи, ако изберете варианти А (Ядро) или Б (Сподвижници), силно ви препоръчваме да ползвате Gmail поща. (Gmail подрежда всички писма с една тема на едно място, което много помага да се ориентирате коя дискусия за какво се отнася.)

Ако държите да ползвате друга поща – предупредете ни, ще се съобразим. Но има сериозен риск да я затлачим. 😉

Препоръчваме ви и да си направите отделна поща за деянията ви в ЧоБи. Така няма риск да задушим професионалния и/ли личния ви живот. (Поне не с мейли. 😉 )

~

А. Участник в Ядрото на Човешката библиотека:

– Удачен избор, ако искате да участвате във всекидневните обсъждания и във взимането на решения, свързани с дейностите на ЧоБи.

– Общуването се води в Гугългрупа, до която имат достъп само записалите се в Ядрото. Фокусът е върху конкретните дейности на ЧоБи, но тъй като сме неформална организация – и държим на човешкото споделяне помежду си, – възможно е да се явяват и лични/странични теми. С включването си в Ядрото приемате, че понякога ще получавате съобщения, които не засягат пряко дейностите на ЧоБи (или вие не виждате как ги засягат 😉 ), и че ще ги прескачате с усмивка (нежели мърморене 😀 ).

NB! За по-лично общуване, независимо дали сте част от Човешката библиотека или просто търсите хубави хора ;), горещо ви препоръчваме форумите на ЧоБи. Особено Фантазия (която е видима само ако се регистрирате).

>>> За да се кандидатирате за участник в Ядрото на Човешката библиотека, отговорете на следните въпроси – като отклик (коментар) отдолу под тази вест:

1. Защо искате да бъдете част от Ядрото на ЧоБи?

2. В кои (максимум три) дейности на ЧоБи искате да участвате?

(Може да си помагате със списъка тук – паролата е pomo6t.)

3. По колко часа на седмица средно ще отделяте за дела на ЧоБи?

(Ако отговорът е по-малко от 5 – горещо ви каним вместо това да се присъедините като Сподвижник: вижте Б. по-долу. А когато ви се съберат поне 5 часа за дейности на Човешката библиотека – кандидатствайте отново. Чакаме ви с нетърпение. 🙂 )

4. По колко страници художествена литература (свързана с популяризаторските/издателските дейности на ЧоБи) сте готови да четете месечно?

(Ако отговорът е по-малко от 200 стандартни страници – грубо 50 хиляди думи, или 100 А4 страници на компютърен екран, – молим вместо това да изберете вариант „Сподвижник”. Вижте Б. по-долу.)

5. На какви езици (освен български) умеете да четете художествена литература?

6. Използвайки скалата „0 до 3“, където 0 означава „определено не“, 1 – „по-скоро не“, 2 – „по-скоро да“, 3 – „определено да“, се самооценете по следните въпроси:

6.1. Умеете ли да четете имейли внимателно?

6.2. Често ли ви се налага да четете над 10 имейла на ден?

6.3. Успявате ли да отговаряте на важни имейли в срок?

6.4. Фейсбук по-удобен ли ви е за общуване от електронната поща?

6.5. Често ли пропускате съществена информация в пощата си?

7. Колко време ви отне да отговорите на всички въпроси дотук? А – пак по скалата „0 до 3“ – колко приятно ви беше?

~

Б. Сподвижник на Човешката библиотека:

– Удачен избор, ако искате да помагате в някои дейности на ЧоБи, но не искате да се ангажирате с всекидневната кореспонденция и взимането на решения.

– Общуването се води в Гугългрупа, до която имат достъп само записалите се в Ядрото и записалите се за Сподвижници. Фокусът е само върху конкретни дейности на ЧоБи. Нови теми/идеи може да се подхващат както от участници в Ядрото, така и от самите Сподвижници.

>>> За да се запишете като Сподвижник на Човешката библиотека, просто ни пишете имейл в пощата на ЧоБи (poslednorog-маймунка-gmail-точка-com). Текстът на имейла е напълно свободен. 😉

~

В. Приятел на Човешката библиотека:

– Удачен избор, ако просто искате да получавате новини за по-важните дейности на ЧоБи директно в имейла си.

– Новините ще получавате по Гугългрупа, до която имат достъп всички (включително и хора, които не са регистрирани в нея). Самите вие няма да може да пращате съобщения до групата (само участниците в Ядрото могат) – но винаги може да ни пишете на poslednorog-маймунка-gmail-точка-com или някъде наоколо. 🙂

– Както и досега, ще се стараем да не пращаме вести повече от два пъти седмично. (Обикновено честотата им е две на месец.) Ценим и вашето, и нашето време. 😉

>>> За да се запишете като Приятел на Човешката библиотека, впишете електронния адрес, на който искате да получавате новини, в следващото поле:

Запишете се в „Приятели на Човешката библиотека“
Ел. адрес:

Разгледайте групата

~

Разбира се, може просто да следите вестите от нас в този блог (и да общувате свободно във форумите ни), без да се записвате в нито една от групите. Най-важно за нас е да се чувствате на място – вашето място.

Започваме! И продължаваме!

И приказка без край създаваме.

🙂