Не-културни събития

Here be unicorns. И музика и филми, вдъхновени от човешките ни книги. И всичко, дето ви е на сърце, ама не може да се побере в ^такива^ тесни теми...
Post Reply
frog
добромет
Has thanked: 28 times
Been thanked: 856 times

Re: Не-културни събития

Post by frog »

Благодаря за включването :>

Аз днес разказах на Емил да се подготвя психически. По принцип решението ще е мое, но не мога да не се съобразя след като знам какъв би бил шокът от разликата. (Все пак навярно по-малък, отколкото ако Емил се остриже заради плешивост. При тая мисъл мога да избеснея.) Една сутрин баща ми влезе без брада и мустаци и щях да получа удар. Беше проклет и тъжен и без мустаци страшно му личеше тъпата физиономия.

Относно завършването - аз само от суета, за съжаление. Просто не ми се ходи на бал с едната Amelie Poulain. Тя няма нос кат моя. И сенки под очите. Доводът ми е малко смотан от гл. т. на несигурността, но човек трябва да си прави планове отрано :D
От друга страна искам да олекотя бремето на врата си по-скоро. Много ще се мисли.

Ако няма да е до челюстта, може см да ги реша по-малко от 40 в зависимост от общата дължина - да не остане до врата и да се чудя какво да я правя. Но това са подробности вече. [spoiler]За мен не е ли под раменете моя коса, не е за разправяне.[/spoiler]
Колкото по-къса я направя, толкова по-дълго няма да се скубя, докато си лежа; когато нося раница.

[spoiler]Ъ, в Созопол гостуваше една жена с плитка до земята... Това вече не го разбирам. И си щъкаше с нея напред-назад... При бързане си я увиваше като хлабав шал. Или по-скоро змия :shock:[/spoiler]
Бесовете ви чувам“ ~ Jane Eyre Grisel. I refuse to be there for you when you need me.
Светлоока
talebærer
Has thanked: 6 times
Been thanked: 22 times

Post by Светлоока »

Аз твърдо вярвам, че косата е сила (историята със Самсон няма да ви напомням) и връзка с космоса (думи на Учителя) и че особено хората с хубави коси би следвало да ги пускат колкото се може повече.
Допреди 5-6 години моята коса беше до кръста и плитката – с 1/3 по-дебела. Сега, поради причини най-различни (стрес, неспане, експерименти в диетата и пр.), не е това, което беше, въпреки грижите, които полагам.
Имала съм 2 травматични преживявания с късо стригане – и двете по моя воля; вярвайте ми, и двата пъти след това ревах, а да не говорим колко време съм ходила само вързана и защипана, та да не се вижда (то все едно може). Не обичам да ми пипат косата и всяко ходене на фризьор (които са сведени до 1-2 годишно, и то само когато вече хич не може без това) за мен е подвиг.

Та, Хриси, нидей моля тъ, до челюстта! :( Оценявам и се възхищавам на решението ти, но подкрепям Калина с две ръце, че не е нужно всичката да я даваш.

[spoiler]Споменах ли, че страдам – искрено страдам – когато видя човек, особено с хубава, дълга коса – да я махне? Не знам дали ме разбирате, аз усещам тая магична сила и връзка...[/spoiler]
frog
добромет

Post by frog »

Добре - щом страдащите ще са повече от един, няма толкова ;)
С Емил ще преговаряме за дължината. Добре е да почнем още сега.
Бил чувал, че колкото по-дълга коса имал човек, толкова повече бил чувствителен.
Ще оставя късите и цветните експерименти за old age.
Тъкмо в салона може да ги улесня да направят само една перука вместо две. Процесът косъм по косъм дори за човек като мен е наказание.
Но плитчиците остават :D
Бесовете ви чувам“ ~ Jane Eyre Grisel. I refuse to be there for you when you need me.
eli
Global Moderator
Has thanked: 3 times
Been thanked: 25 times

Re: Помежду ни (чат-тема)

Post by eli »

Ъъъъ, някой нещо за София диша тази неделя? Не знам всъщност как се взима участие, но ще е посветено на книгите. Мисля, че всеки е добре дошъл. Даже и Бранимир Събев ще е там :D
http://sofiadisha.com/slovoto-zove/
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Post by Кал »

Как да бъдем активни граждани – обучение за младежи
12, 13, 14 септември 2014, района на с. Медвен

Екологично сдружение “За Земята” търси младежи със сърца, умове и ръце, обърнати към природата, за да се впуснем заедно в едно ново приключение – създаване на младежка мрежа на организацията.
Част от процеса за изграждане на мрежата Млади приятели на Земята са серия от обучения, които да подготвят младите хора за активно участие в гражданския природозащитен сектор. Те ще включват три модула: 1. основи на гражданската активност; 2. работа по проекти – финансиране и мениджмънт; 3. комуникация и създаване на креативни кампании. Желателно е участието и в трите модула, като всички разходи се покриват от За Земята.

Първият ще се състои на 12, 13 и 14 септември извън София, в района на архитектурен резерват Медвен в Централна Стара Планина. Там ще научите за смисъла на държавността, как се създават закони, каква е ролята и участието на гражданите в законодателния процес, какви са местните и международни модели за гражданско включване в управлението и вземането на решения, какви са гражданските ви права и какво е да си добър гражданин и държавник. Ще влезем в ролята на политици, ще тълкуваме и създаваме закони, и ще си говорим за мехнизмите на въздействие върху държавата, които всеки един от нас може да упражнява. Всичко това ще бъде обяснено и в контекста на неправителствения сектор.

Ако това ви заинтригува и сте на не по-малко от 18 и най-много на 30 години, кандидатсвайте за обучението, като попълните следния формуляр и го върнете на dragomira[at]zazemiata.org до 07 септември (включително).
Одобрените кандидати ще получат потвърждение на 08 септември. Пълната програма, информация за мястото на обучението и други организационни детайли ще бъдат изпратени до избраните участници.

За Земята отговаря за всички разноски, свързани с обучението, включително пътуване, нощувки и прехрана на участниците. Проектът ”Млади приятели на Земята” е финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Поздрави,
Земляните

Който иска формуляра – ще му препратя оригиналното писмо.
frog
добромет

Post by frog »

http://prplovdiv.com/scena_pop-up/23_9_toni.html - благотворителен концерт за детски съоръжения
http://prplovdiv.com/novini_pop-up/16_9_grada.html - ден и седмица без автомобили
http://prplovdiv.com/novini_pop-up/11_9_trakia.html - конкурс заради празник на квартала
frog
добромет

Post by frog »

И дългоочакваният момент настъпи, когато видях, че на 18. септември от 19:30 в Mixtape ще има концерт и разпродажба за Animal Rescue! Вече пуснах молба за благословия и се надявам съществото, което в момента се грижи за пощата на ARS, да не е проклето. Благословия за мен, авокадите и другите зелени, естествено.
Ако ни излезе късметът, ще има авокади, 1 агаве, 1 петниста бегонийка, Scindapsus, дето при Люба не знам дали расте изобщо, Dracena marginata, Bryophyllum/Kalanchoe Daigremontianum, цилиндричен меч с бонуси, теменужки, които продължават да цъфтят, да, German Ivy, Tradescantia sillamontana. Алоетата се надявам да не ми се сърдят. До такава степен са част от съзнанието ми, че ги забравих. За голямото коледниче ще реша в последния момент от количеството пълни торби. Чудя се дали да не разходя индришето, защото много хубаво и гъсто си расте, но пък едва ли ще дойде някоя захласната лелка на този микс да слуша Светльо и Сарма и Кисело мляко и да си купи индришето ми, което, освен това, изключително трудно захванах.

http://arsofia.com/bg/45801/blagotvorit ... cue-sofia/
https://www.facebook.com/events/1457638091163896/

Трябва да прослушам по нещо на групите, за да се подготвя за неколкочасовия шок. И да се наспя, защото на предното стоях до нощите.

Майко..."Последен опит" са нещо като death thrash punk.
Ъ... Savage Ravage - almost the same :(
Мамоу, де се набутах, на Сърмата Хари ще се мре... Това чудо може да се сравнява само с Таралежков, да чува Господ.
Цена на мъчението - 10 лв.
Ох, добре - поне киселото мляко е Ерол.

Ами опасявам се, че ако пак ме сложат вътре при останалите джвъчки за продаване, а не вън при тениските и чашите на ARS, както по принцип трябваше да бъде, няма да можете да дойдете само за цвете освен ако не го изнеса за 5 минути.
Люба
Has thanked: 540 times
Been thanked: 704 times

Post by Люба »

Индришето, моля, за мен - извън конкурса да се боря и го закупя :)

Инак - едно хубаво друго събитие за човека - Свободата да бъдеш - 25 октомври, 2014

http://2014.justbe.bg/%D0%BB%D0%B5%D0%B ... %80%D0%B8/

Фестивалът
На 25 октомври 2014 в залите и фоайето на Софарма Бизнес Тауърс ще съберем отново най-доброто, полезното и новото в сферата на личностното развитие и здравословния начин на живот. Нека всички ние, които търсим пътя към по-щастливо, здравословно и пълноценно ежедневие се потопим в прекрасните идеи и емоции на този уникален фестивал и да се отдадем на ‘свободата да бъдеш’.

Вход с билет
Можете да избирате между различни лекции, практики и семинари, които ще се провеждат едновременно в четири различни зали. Те ще бъдат проведени от едни от най-добрите специалисти в областта на личностното развитие, приложната психология, модерни и древни учения за тялото и духа, алтернативни терапии и методики за развитие и израстване.

Вход свободен
Ще можете да се запознаете с нови продукти и услуги, както и да се възползвате от специалните отстъпки на нашите изложители и партньори. Ще имате възможност да се запознаете и да се консултирате с утвърдени специалисти и терапевти и да намерите различни продукти и книги, свързани със здравословния начин на живот и личностното развитие.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Петък предиобед – откриване на пермакултурна градинка с участието на Място за бъдеще и „Щастливеца“

Петър Канев wrote:Здравейте, драги щастливци,

здравейте, приятели от мрежата Място за бъдеще и от пътуващите ни университети,

честит празник на всички - празник на София и на вярата, надеждата и любовта!

Тъкмо за него се завръщаме и ние в София, след дълго пребиваване в природата и по български села, морета и планини,

и бяхме посрещнати тук с лошо време и с хубави новини

една от които е че имаме възможност да се видим с вас съвсем скоро с всички вас - В ДРУГИ ДЕН - 19 СЕПТЕМВРИ, 10,00 ч. сутринта

Каня ви утре в градинката ни в община Студентска, кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров, на ул. проф. Георги Златарски, до блок 18 - ще има голямо джамбуре откриване на образователната ни пермакултурна градинка "Златарски" с участието на кмета Фандъкова и на евродепутати.

За който не знае достатъчно за проекта на Щастливеца за образователна пермакултурна градинка в кв. Витоша, иницииран и ръководен от Петър Вълчовски и от екип негови съратници и добровлци, може да прочете повече тук:

http://placeforfuture.org/?p=2623

Ето програмата на събитието, пратена ми от Петър Вълчовски:

ПРОГРАМА
19.09.2014 г.
1. 10.00 часа.Автобус тръгва от Столична Община за Пермакултурна градина Златарски .
В него ще бъдат г-жа Мария Габриел от ЕП, Г-жа Йорданка Фандъкова, служители на СО,журналисти (Мтел?)
2. От 10.20 до 10.40 часа. Показване на градината.Снимки за медиите. Изказвания на г-жа Фандъкова, на г-жа Мария Габриел, на организаторите на пермаградината, (на представители от Мтел?)
3. От 10.40 -11.00 –Официалните гости си тръгват.
4.От 11 до 30 часа – Пресконференция, Мтел (българско Био вино- ''коктейл'').
12.00 часа. Край на програмата.

В градината ще има шатра с рекламното лого на Мтел, където ще може да се предложи био коктейл. При вариант 2 – Ако вали дъжд, има възможност за зала в Столична Община, вече е уговорено, където да се пренесем всички, след като свърши програмата с официалните гости и там да има пресконференция.

ето и фейсбук страницата на градинката: https://www.facebook.com/groups/604591196258717/

Сърдечно каня всеки един от вас, който може да се присъедини! Ще се радвам много да се видим със всеки от вас отново - след дългата ваканция!

Сърдечни поздрави и надявам се и вярвам - до скоро!

Желая ви любов

Петър Канев
frog
добромет

Post by frog »

Ето ориентировъчни снимки за довечера:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 058&type=1

Не се наспах като хората... Ще гледам скоро да довърша подготовката и да легна малко. И нека наличната пръст да ми стигне.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Здравейте приятели,

"За Земята" и фондация "Зеленика" Ви канят на третия обучителен семинар

За ресурсно независими общности

Дати: 03 и 04 октомври, 2014

Място: конферентна зала на хотел Орбита, град Варна

Семинарът е предназначен за общински експерти и обществени активисти, които желаят

да подобрят своята обща информация и практически познания за оползотворяване и за самоосигуряване на местните общности с необходимите им енргийни и материални ресурси. Той ще включи

презентации, казуси и практически упражнения по въпросите на енергийната и ресурсна

ефективност, подходите и възможностите за общински и граждански инициативи и

инвестиции, концепция и пилотна практика за енергийни кооперативи.

Част от семинара ще се фокусира върху управлението на отпадъци на местно ниво по

принципа на нулеви отпадъци.

Лектори са експерти с дългогодишен опит, национална и международна практика.

Семинарът започва на 03 октомври (петък) в 13:00 часа и завършва на 04 октомври в 17:00 часа.

Обучението е безплатно, като за участниците са осигурени нощувка и прехрана. Те сами покриват транспортните разходи до мястото за провеждане на

семинара.

Ще се радваме на вашето участие в обучението. Заявете интереса си, като попълните

регистрациония формуляр и го изпратите не по-късно от 26 септември 2014 г. (17:00 часа) на

office -at- zelenika.org

Приложения: Програма за семинара, Регистрационна форма и Покана

С подкрепата на Фондация "Фридрих Еберт" (бюро България), ЕС и програмата за

Общностна Енергия

Очакваме ви,

За Земята и Зеленика

Ако искате формулярите, драснете ми на личната поща.
Люба

Post by Люба »

Една покана за акция в помощ на Центъра за размножаване на сухоземни костенурки в Драгоман. Стопанисван и движен от СДП Балкани
Ще има акция фирмена доброволческа за укрепване на оградата на Центъра в подножието на Чепъна.

29 септември, 2014 г.
Място на тръгване и точен час ще обявя допълнително.
Сутрешно ранно ще е - т.е. докъм 8.30 ч. тръгване от София.

Сигурните кандидат-доброволци могат да се запишат на office (at) bepf-bg.org като оставят контактна информация.
svetliche
Global Moderator
Has thanked: 171 times
Been thanked: 67 times

Post by svetliche »

https://www.facebook.com/events/694190700661387/?notif_t=plan_user_invited

WWF ви кани на международния празник на горите на 26 септември, в Южния парк в София, от 15:30 до 19:30 ч., при статуята с птиците (до фитнес уредите).

Подготвили сме ви незабравими преживявания и ще ви очакваме! Не забравяйте да поканите приятели, за да споделите с тях празника и заедно да разберете как, купувайки продукти с логото FSC, помагате за опазването на горите.

Програма на събитието:
15:30 - 19:00 ч. – Информационен щанд за горите, FSC и сертифицирани горски стопанства и компании в България.

16:00 - 19:30 ч. – Горски театър на сетивния лабиринт. Интерактивен артистичен спектакъл.

16:00 - 19:00 ч. – Детски артистичен кът с FSC хартия. Творчество върху обща рисунка-послание за горите.

16:00, 17:00 и 18:00 ч. – Начало на познавателна ботаническа разходка в Южен парк. Разказ за дърветата и храстите от експерт на WWF.

За контакт и повече информация - Нели Арабаджиева, тел.: 0896614312
Обичайте и бъдете обичани, любовта ще спаси света.
frog
добромет

Post by frog »

http://arsofia.com/bg/46237/sled-kontserta/
Беше невероятно! Вчерашният ни фондонабирателен концерт беше изключително изживяване за всички ни!

О, за мен беше твърде изключително. На Сармата ми идеше да се издрайфам - не стана. А на предните две групи понеже малко ми се пикаеше имах чувството, че ми действат слабително - струваше ми се, че от адските звуци щях да се нас... Така де, организмът ми беше подложен на такъв звуков ужас (Люба да потвърди), че постоянно се напрягах и стисках на всяка песен. Буквално съм се борила на всяка песен да оцелея (не спах през деня...) и когато свършеше, се отпусках за мъничко. Фронтовете обявяваха Още малко, Още една песен само. Сякаш знаеха кви са злета.
Ерол не дойде, гъзът му с гъс. Аз затова ли седях като дебил до края. Със Светльо беше забавно, но, кхм, как да го кажа, много им се чудя на... акъла.

Ал беше заслепен от флората на моята част от щанда и не ме позна, докато си купуваше тениска. И офейка.
И ме е срам колко малко цветя се продадоха. Никой не си взе авокадо, а го познаваха. Един искал няколко неща, но се притеснявал, че нетрезвен ще ги умори до вкъщи. Да го бях натиснала да вземе, барем да мирясам.

Днес направих спешна акция даване на цветя на един "приятел", за да не им се навъдят мушички при мен. Той ги взе, преди това ми се "кара" за нещо & so on.
svetliche
Global Moderator

Post by svetliche »

http://forthenature.org/news/3105

След разходката си до Бургас, Морската градина, където зарадва хиляди любители на природата, изложбата "Натура 2000 - най-доброто от природата на България и Европа" се завръща в София. Този път ще гостува на Зоологическа градина, София. (...) Изложбата ще остане до 12 октомври в зала „Големи котки, аквариум и терариум” (при аквариума) в Зоологическата градина - http://www.zoosofia.eu/
Last edited by Кал on Tue Sep 23, 2014 6:41 pm, edited 2 times in total.
Reason: ... и махам неактуалното – Габе, внимателската :)
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Елена Стоева – Зелени Балкани wrote:През 2014г. България ще отбележи за 18ти път Нощта на прилепите. За целта, хората, работещи за опазване на прилепите, неправителствени организации, музеи, спелеоклубове и паркови дирекции ще организират различни събития в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Русе, Поморие.

Презентации, конкурси за детска рисунка, „прилепни игри“, различни ателиета и томболи, арт работилници, изложби, рисуване, конкурси и викторини, презентации и филми ще провокират интереса към тайнствения живот прилепите.
Тук може да се запознаете с програмата на Нощта:

http://www.greenbalkans.org/bg/Mezhduna ... 2014-p5342
Люба

Post by Люба »

В Пловдив - на Главната има прекрасна изложба
Тя не е културно събитие. Не е и не-културно.
(Между)човешко. Лично.
Обръщащо навътре и навън - към родителите.
Не знам докога ще е там.
Препоръчвам я
За да не забравяме кои сме, защо сме и какво сме. Или трябва да бъдем.
Трябва :)

Дано да даде търсения отзвук и за набиране на доброволци.
Поклон заслужава и Параскева - автор на текстовете към фотографиите.

Час внимание

Връзката по-горе е към "подгрявката за изложбата"
Други снимки - към разкритието под началните въпроси - във ФБ страницата - https://www.facebook.com/soschasvnimanie

Не знам дали ви се е случвало подобно: изложба, фотоси с истории за възрастни, понякога останали сами жени и мъже. Истории за красив живот.
За спомени. Набраздени ръце в близък план. Преведена баба, която сади цветя, но не изправя кръст и в свободното си време. Щото така някак й се е стекло
И зад гърба ви, докато тънете там нейде в своите лични светове и допира с тези хора от снимките, да чуете жена да казва: "Ела, виж, виж."
И зачита от текста до снимката "Не самота. Самотия е това"
"Така - много точно го е казала, точно както исках и аз"
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Какви неща намирам в пощата си... НЕ по линия на организаторите. :D

СПЕШНО! Потвърждения - днес.

Здравейте, приятели!

На 29 септември 2014 г. (понеделник) планираме акция с доброволци - ще помогнем за укрепване на оградата на Центъра за размножаване на сухоземни костенурки в Драгоман.

Работата ще е малко като за строителна бригада - включва забъркване на замазка (от цимент и пясък) и полагането й в улей в основата на телената ограда около Центъра, за да се захване в земята. Групата ще бъде разделена на две, като едната ще забърква замазката и ще помага тя да бъде разнесена по протежението на оградата, а другата ще замазва в основата на оградата.

Транспорт, материали и ръкавици са осигурени, но ако решите да се включите, предвидете си подходящи работни дрехи и обувки, които не се плашат от цапане. Ще раздадем вода и леки закуски (сандвичи), но по ваша преценка може да си вземете още нещо за хапване и пийване за през деня. Въпреки слънчевата и ясна прогноза за времето, то винаги може да ни изненада, така че ако се случи да не е на наша страна в понеделник, ще отложим акцията, за което ще ви уведомим своевременно.

Нужни са ни желание, добро настроение и 8-10 доброволци, които не са на работа в понеделник (тъй като основната част от деня ще прекараме в помощ на Центъра), за да допълним групата.

Ако имате желание и възможност да се включите, моля, пишете на office -at- bepf-bg.org до петък, 26.09.2014 г., в рамките на работния ден, за да се свържем с вас и изпратим подробности за място и час на тръгване от София.

Надяваме се, че заедно ще започнем идната седмица с едно добро дело!

Поздрави,
Екипът на фондация „ЕкоОбщност“
тел.: 02/ 951 54 46
моб.: 0878 67 42 98
office -at- bepf-bg.org
Люба

Post by Люба »

viewtopic.php?f=28&t=588&p=18341#p18239

Дублирате информация, колега ;)
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

[spoiler]Виноват. :)

Но ще я изтрия утре. Барем още някой я забележи днес...[/spoiler]
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Нещо за пловдивчани:

Уважаеми колеги,

За пета поредна година Зелени Балкани отбелязва Международната нощ на прилепите в Пловдив.
Събитието ще се проведе във вторник (30.09.2014 г.) в Градската градина от 17 ч.

В чест на крилатите бозайници ще има Прилепно арт ателие, в което малки и големи творци ще рисуват, изработват прилеп от подръчни материали, оцветяват балон или ще могат да създадат свое собствено изкуство. Всички посетители ще имат възможност да разгледат и да разберат повече за живота на прилепите от поставените информационни табла. На екран ще се прожектират филми за живота на прилепите.

И тази година Нощта на прилепите е подкрепена на Спелео Клуб „Пълдин“. Пещерняците ще демонстрират техники за изкачване по въже и ще споделят защо пещерите привличат прилепите.
Присъстващите ще имат възможност да научат повече за крилатите бозайници от истински прилепари, а по-малките ще разберат, че прилепите не са грозни, а дори сладки (с помощта на традиционните ни прилепни сладки).

За повече информация:
Анелия Павлова – Зелени Балкани
apavlova -ат- greenbalkans.org

Повече информация за Нощите на прилепите тук:
http://greenbalkans.org/bg/Mezhdunarodn ... 2014-p5342
svetliche
Global Moderator

Post by svetliche »

http://2014.justbe.bg/ - Свободата да бъдеш - пето издание на фестивала за ума, тялото и духа

Част от лекторите и програмата:

Ванина Бодурова: Сугестопедия – внушението е навсякъде
Мартин Иванов: Звуци от тишината
Проф. Андрей Пантев: Европейската Вселена на Учителя Петър Дънов
Мадлен Алгафари: От “какво ще кажат другите” до “какво избирам аз” …
Доц. д-р Мария Папазова: Антирак – оздравителната стратегия на настоящето и бъдещето
Елица Великова: Среща с вътрешния творец
Ганета Сагова: За чудото на филипинските лечители
Наталия Кобилкина: Пътят към любовта
Валентин Илиев: Личната сила и дванайсетте символа
Любов Миронова: Хармония с децата
Неда Терзиева: Еволюция в Ерата на Водолея
Розмари Де Мео: За силата на речената дума
Аида Марковска: Свободна воля или свободен избор?
Поли Фистолера: Емоционалната интелигентност или това, което не ни учат в училище
Милена Милева: Звездни братя и сестри. Семейна астрология.
Д-р Марчин Илиев: Хипноанализа
Мартина Генкова – Иванова: Мит или реалност са сродните души?
Ана Вълева: Геометрия на любовта
Анастасия Димитрова: Скоростно четене и суперпамет
Доц. Д-р Николай Лазаров: Обновителната сила на стволовите клетки
Лили Геогиева: “Ще бъда ли някога достатъчно добра?”
Филип Филипов: Космично съзнание – идеи и практика
Д-р Владимир Шишков: Хранене и активно дълголетие
svetliche
Global Moderator

Post by svetliche »

http://www.humanoftheyear.org/ Ако искате да номинирате някого за Човек или организация на годината. И познайте какво номинирах Човешката ;) Стискайте палци да я пуснат одобрена номинацията на сайта. ;)
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Здравейте приятели,
каним ви на първия Фест на фермерските пазари в София, организиран от За Земята и приятели. Първи, защото едва прохождат фермерските пазари, но пък са едно обнадеждаващо начало на завръщането на българските земеделски производители на пазарите – там, където могат достойно и директно да се срещнат с нас – потребителите, търсещи натурална, местна и чисто произведена храна.

Част от събитието са вече станалите традиционни ежеседмични Фермерски пазари до пазара Иван Вазов (на 8.10.2014г., сряда) и на Римската стена (11.10.2014г., събота).

Основният акцент на фестивала ще бъде в петък, 10.10.2014 г. в парка Заимов, където освен фермери, предлагащи своята продукция ще можете да посетите десетки презентации, кулинарни работилници и демонстрации, посветени на това, което всички обичаме: чистата и вкусна храна! Хубавата настроение ще бъде гарантирано и от музикланата програма, която сме подготвили!

Прилагаме Програма за феста, а повече информация може да намерите на:
http://pazari.hrankoop.com/%D1%84%D0%B5 ... D1%8F2014/

и във Фейсбук:
https://www.facebook.com/events/8191636 ... d&source=1

Заповядайте!

Екипът на За Земята

Фестивалът се провежда в рамките на проект "Правим ОСП да работи за обществото и околната среда" (AGRI-2014-0114), с финансовата подкрепа на Европейския съюз.
frog
добромет

Post by frog »

http://forthenature.org/news/3112

Аделанте https://www.facebook.com/socialcenter.a ... 0430346634:
Много важен протест тази събота!

"Безопасност на храните, норми на токсичност, здравни застраховки, цена на лекарствата, свобода в Мрежата, защита на личния живот, енергетика, култура, авторски права, природни ресурси, професионално обучение, благоустройство, имиграция – нито една общозначима дейност не ще избегне капана на институционализираната свободна търговия."

Източник: http://www.lifeaftercapitalism.info/ana ... ri-wallach

СОФИЯ: https://www.facebook.com/events/298373503694486/
ПЛОВДИВ: https://www.facebook.com/events/1477696812501382/
ВАРНА: https://www.facebook.com/events/1491675247753789/
БУРГАС: https://www.facebook.com/events/732646363449516/
ДОБРИЧ: https://www.facebook.com/events/300897036779101/
ШУМЕН: https://www.facebook.com/events/822290547823416/
ПАЗАРДЖИК: https://www.facebook.com/events/548676798567316/
ВИДИН: https://www.facebook.com/events/1477420999201469/
Люба

Post by Люба »

https://www.facebook.com/secretradiosofia

ИСТИНСКАТА ВЛАСТ ЗАПОЧВА ТАМ, КЪДЕТО ЗАПОЧВА ТАЙНСТВЕНОСТТА
Представлението, което обръща конструкцията на демокрацията с главата надолу ще се представи в рамките на фестивала за свободен театър по време на - IETM Международна среща за изпълнителски изкуства в София на 17 октомври 2014 от 18:30 и 20:30 ч в България мол

"Знаете ли какво ме вдъхнови? Вдъхнови ме Сноудън и Асандж-няма по голяма лудост от това да можеш да имаш достъп до тайните на хората. Решихме да направим истински плацдарм и да въвлечем хората в едно шпионско ежедневие. Никому не е вярвайте, дори на приятелите си"

Стефан А.Щерев
Информбюро и ЛИГНА

заедно с Гьоте институт България
представят

Тайно Радио

концепция: Стефан А. Щерев и ЛИГНА
текст: Оле Фрам, Торстен Михаелсен и Михаел Хюнерс
звукова среда: Емилиян Гацов-Елби
в сътрудничество със Spitfire company – Bezhlavi o.s. Czech Republic
Със специалното участие на : Миалена Халваджийска, Кателина Кънчева, Йоана Мирчева, Ясмина Заложник, Мирко Попов

Синопсис:
“Истинската власт започва там, където започва тайнствеността”
Хана Аренд

Животът ни се намира под непрекъснато наблюдение и контрол. Всеки ден изпращаме с мобилните си телефони, кредитни карти и имейли данни без да знаем точно къде, но знаем, че те са някъде там: тайните служби. Артистите от „Информбюро” и LIGNA питат – нима трябва да формираме нови тайни общества като в миналото, за да избягаме от този монопол на и над контрола?

„Тайно радио” кани публиката да се превърне в таен агент в едно от най-контролираните и прозрачни пространства, прототип на публичното пространство на бъдещето – търговския център, или т.нар. мол. Всеки ще бъде поведен с тайно радио на лична мисия през мола, ще пресреща други агенти, ще изпробва техники да прикрива действията си и да поставя под въпрос властовите структури на обществото ни. Как то и държавата биха се справили без тайни служби? Разпространявайте тайните техники!

Основан през 1997 г. в Хамбург, LIGNA е колектив от медийните теоретици, радио, театрални и пърформанс артисти Оле Фрам, Михаел Хюнерс и Торстен Михелсен. В представления, перформативни намеси в градска среда и инсталации те изследват потенциала за действия на разпръснати и временни групови формирования от хора. Предпочитано място на акциите им е все по-подчиненото на контрол и наблюдение публично пространство. Като вид артистично противопоставяне те измислят жанра на радио балета – хореография от забранени и изключени жестове, която достига до всеки от участниците по радио станция. Те ги връщат в пространството групово и неконтролирано.

Информбюро е създадена от Стефан А. Щерев през 2010г с цел да продуцира и промотира съвременни сценични произведения. Информбюро организира, администрира и продуцира съвместно с други компании различни инициативи, проекти и събития - Фестивал за съвременен танц и пърформанс Антистатик, Нощ на театрите в България, Фестивал за изкуство в публичното пространство Западен парк. Работата на Стефан А. Щерев е свързана с различни проекти в театъра, киното и телевизията.

„Тайно радио” е втората съвместна работа на „Информбюро” с LIGNA след проекта „Без радио не мога” (2013), както и второ участие на фестивала „Антистатик” след радиобалета „Новият човек” (2011).

В сътрудничество с: Life Long Burning, Nomad Dance Academy, STATION-Service for contemporary dance-Belgradе
С подкрепата на Програма „Култура” на ЕС, Гьоте-институт в България, Министерство на културата на България и България Мол.

ВАЖНО:
Билети: 10 лв на място в България мол
Предварителна продажба: точно 50+50 места

Моля направете вашите резервации на тел +359 89 7896136
Люба

Post by Люба »

Spoiler
Габи, това не му е мястото тук :) А и вече съм го качила в Търся/предлагам работа - платена/неплатена - нещо такова беше като тема. Моля, изтрий си поста оттук. Благодаря :) П.П. Преди да пускаш подобни, хубаво е да поглеждаш дали някой от другите "екоозарени" не го е публикувал, че ни съвпадат май мрежите и мейлинг листите - на мен ми се е случвало да постна и после ... да изтривам по тази причина с недоглеждането
Люба

Post by Люба »

Чрез емпатия към социална промяна и отворено образование - 14-16 ноември в Пловдив

http://empatheast.net/bg
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Ако някой реши да ходи на Empatheast – да свирка овреме!

Аз ще имам ходене към Пд уикенда след това... но може да си насиля програмата някак. За заедното сичко прайм, сичкооо... :D
svetliche
Global Moderator

Post by svetliche »

Spoiler
Люба wrote:Габи, това не му е мястото тук :) А и вече съм го качила в Търся/предлагам работа - платена/неплатена - нещо такова беше като тема. Моля, изтрий си поста оттук. Благодаря :) П.П. Преди да пускаш подобни, хубаво е да поглеждаш дали някой от другите "екоозарени" не го е публикувал, че ни съвпадат май мрежите и мейлинг листите - на мен ми се е случвало да постна и после ... да изтривам по тази причина с недоглеждането
Извинявай Люба. Не е било нарочно, първо много се колебаех дали да го пусна и не намерих къде е подходящата тема, просто не съм обърнала внимание, че вече е пускано, не ми се карай или сърди, защото имам биполярно разстройство и ADD, което не ме оневинява, но пък донякъде ме извинява, защото просто съм доста разсеян и импулсивен човек. Поздрави!
Last edited by Кал on Fri Oct 17, 2014 9:25 pm, edited 1 time in total.
Reason: покривам
Post Reply

Return to “... и Вселената”