Кал wrote:Аз, сега като част от издателското племе *тежка самоирония* , се присетих за един въпрос, който не съм виждал тъдява:
Като автори, имахте ли каквито и да е начини да влияете на решенията на издателствата? Например да им кажете "Пепи, голям си пич и аз много тъ увъжа'ам... обаче с 10 КИ на месец загробваме и жанра, и нас самите, чисто физически"? И някой да ви чуе?
(Може би трябва да го задам към всички автори, в отделна тема - ако модерите преценят, да го преместят.)
Кал wrote:Чудя се как да си допълня въпроса, та да излезе нещо... поучително-но-не-досаждащо от него.
Сетих се!
А ако сега трябва да опишеш идеалния издател - Издателят Слънце , този, с когото ще ти е пълен кеф да работиш, - като как си го представяш?
Срокове, аванси, проценти, прозрачност... всичко, за което си мечтаеш.
Кал wrote:Още докато задавах въпроса, се чудех дали да добавя да не отговаряш веднага. Сетивото за мечтаене има склонност да ръждясва... временце му трябва, за да се развихри.
[offtopic]Най-натъжаващият ме пример в това отношение са реакциите тук. Карат ме поне веднъж на ден да проскимтявам: "Айде бре, хора! Нали знаете какво получавате, като си мечтаете за нищо? Ами точно за каквото си мечтаете..."[/offtopic]
Та - ако решиш да помечтаеш още - с по-конкретни измерения, - аз си слушам. *и си се усмихвам*
(Целта била мечта с крайни срокове, разправяше някой...)