http://www.righttoknowday.net/news/2017 ... vrychvane/
Подкрепете ПДИ за провеждането на церемонията по връчване на награди за Международния ден на правото да знам на 28 септември 2017
09.08.2017 г.
Програма Достъп до Информация стартира кампания за набиране на средства по повод Международния ден на правото да знам 28 септември.
Всеки може да подкрепи каузата на достъпа до информация в България, като ни помогне да съберем необходимата за провеждането на церемонията по връчване на награди сума в платформата Indiegogo до 14 септември 2017.
Денят на правото да знам бе създаден на конференция в България през 2002 г. и оттогава се отбелязва от хиляди застъпници за свобода на информацията по света.
28 септември бе признат за Международен ден на всеобщия достъп до информация от ЮНЕСКО през 2015, а тази година ще бъде отбелязан и от Европейската комисия.
Вече 15 години ПДИ организира и провежда церемония по връчване на награди на 28 септември в България. Отличаваме граждани, неправителствени организации и журналисти, както и институции, с принос към свободния достъп до информация. Порицаваме изоставащите институции в прозрачността.
Събитието се превърна в най-силното средство в кампанията за насърчаване на упражняването на правото на информация и застъпничество за повече прозрачност и отчетност в управлението.
ПДИ вече 20 години наблюдава състоянието на достъпа до информация, предоставя безплатна правна помощ в случаи на търсене на обществена информация, подкрепя журналистически разследвания по обществено значими теми, провежда обучения и разяснителни кампании за правото на достъп до информация.
Вашата подкрепа за провеждането на Петнадесетата Церемония по връчване на награди за деня на правото да знам на 28 септември 2017 е важна за нас!
Може да ни подкрепите с фиксирана сума от 50 USD, 100 USD, 200 USD или с избрана от вас сума като натиснете бутона от връзката в началото на това съобщение
Системата позволява даряване на малки суми от дебитна/кредитна карта.
Страницата на кампанията на ПДИ за набиране на средства е:
https://igg.me/at/irtkd2017-Bulgaria/x.
Системата позволява да изберете името ви да не се появява публично в списъка на дарителите.
Всяка подкрепа е от значение!
Може да го направите и на нашите банкови сметки в УниKредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN (BGN): BG77 UNCR 7630 1022 5620 87
IBAN (EUR): BG42 UNCR 7630 1422 5974 10
IBAN (USD): BG95 UNCR 7630 1122 5918 49
Титуляр: Фондация "Програма Достъп до Информация".
Разчитаме на вашата подкрепа!