Български номинации за Еврокон 2017

Човешката расте, Копнеейки

Български номинации за Еврокон 2017

Postby Кал » Sun Jun 18, 2017 9:38 am

Кал wrote:Сашо, както знаеш, усилено се въздържам от участие в дискусиите покрай тазгодишните евроконски номинации – достатъчно прегорях миналата година. :( Тук обаче не мога да не отбележа, че:

1) Генерала не говори английски, а номинациите винаги се представят на английски (дори като бяхме в Санкт Петербург през 2015-а). В Дортмунд Вальо е бил единственият българин с английски и – логично – Генерала го е помолил той да представя.

(Същото нещо се случи през 2015-а: аз не бях официален делегат на България, но като се разбра, че ще се говори на английски, а не на руски, Юри ме помоли да го заместя.)

2) Ако някой е забравил: организаторите на тазгодишните ни номинации никога не са поемали ангажимент да изпратят свой делегат на Еврокона. Поне аз не видях такъв в писмата, които получих от тях.

За сметка на това те разпратиха писмо (съдържащо и въпросната презентация), с което канеха всички заинтересовани да излъчат свой участник за Еврокона. Някой откликна ли на тази покана? Защо българските участници на Еврокон са били само двама?

(Пак логично, Генерала нямаше да „предаде щафетата“ на Валентин Иванов – нито самият Вальо щеше да я поеме – ако присъстваше друг, по-ентусиазиран към номинациите ни участник. Бъркам ли? Питай и самия Юри.)

3) Всяка държава разполага с 3 (!) минути да се представи. В Петербург имахме 2 (!!). Имаш ли предложение как се представят 14 номинации за 3 минути?

За мен разумната стратегия в такива случаи е представящият да се съсредоточи върху 1, макс. 2 номинации – онези, които биха имали най-голям шанс спрямо европейските си колеги. Преди две години направихме предварително обсъждане между всички номинирани, за да преценим върху коя ЕДНА наша номинация да се съсредоточим в 2-те минути.

А Вальо е представил не една, а три.

Идеята на евроконските номинации, поне както аз я разбирам, е всеки национален делегат да ги разгледа предварително от сайта на ESFS – не слагам линк, за да не изчезне коментарът ми в спама, но нали сте ги виждали там? И на самото гласуване да отиде с ясна представа какво ще подкрепя. Триминутните презентации са безкрайно недостатъчни да си изградиш такава представа; аз отделих поне 3 часа да разглеждам номинациите на всички държави през 2015-а, още преди да тръгна за Петербург.

В заключение: продължавам да си мечтая по-често да се опитваме да стъпим в обувките на другия, преди да му слагаме присъда. :///

А като толкова ни убиват, тия чужди обувки – догодина да си обуем нашите, да идем собственокрачно на Еврокона и да се представим така, както ние си го мечтаем.

Нямам сили и желание да участвам в полемики по темата. Споделям горното с надежда, че все някому ще е полезно или премислящо.

И преди някой да каже нещо за сестра ми: аз НЕ съм участвал в организацията на евроконските ни номинации тази година. По НИКАКЪВ начин. Написах това като човек, който държи да се разбираме по-пълно и добре, когато правим нещо заедно. Или се питаме има ли смисъл да участваме.

(И нямам сестра. Поне не официална. ;) )

Естествено, това надали би спряло най-ентусиазираните да лепнат името ми под поредната златна хлебарка...


И част от последвалите изяснения:

Alexander wrote:Дадох много подробен отговор, който безумният уърдпрес ми блокира… накратко – не те обвинявам за нищо, знам, че не си организатор. Благодаря на българските организатори, задето изпратиха списъка предварително и на немските, че са го отчели, за да вземем поне дебютната награда.

Вината за мен е персонално на Вальо – той мрази клуб Лазарус и хоръра като цяло, което личи в коментарите му в ефремовския форум. Имаше кратичка презентация от организаторите, сред които между другото, поне официално е и той. Тя включваше всички. Проблемът с фокусирането е лесно решим с това, че повечето номинации са обединени в една общност, която той игнорира. Не можеш да ме убедиш, че не е заради лични пристрастия.


Кал wrote:Само да проверя: От горното ми писание (и репортажа на Вальо) разбира ли се, че:

1. Валентин Иванов НЕ е присъствал на Еврокона като представител на организационния екип на евроконските ни номинации? А като „редови фен“ (и лектор)?

2. Генерала му е „прехвърлил топката“ на място, без предварително предупреждение?

3. (най-важното) недоумявам защо това са единствените българи, присъствали на Еврокона? И съответно защо обвиняваме тях?


Alexander wrote:1. Как може да присъства в качество, различно от това на представител на организационния екип, след като е в организационния екип? Това е софистика.

2. Знаеше се от месеци, че те ще са двамата представители.

3. Кинтонемия :(

А иначе обвинявам само Вальо, не Генерала, в който имам 1 000% доверие. Защото на него му се праща една презентация, минала през организаторите, сред които е и той, накрая прави друга.


Кал wrote:P.S. Не мога да си представя какво конкретно решение имаш предвид, като казваш „Проблемът с фокусирането е лесно решим с това, че повечето номинации са обединени в една общност“. Но понеже нямам сили да пиша повече (а и си представям колко ти е писнало, като си изгубил подробния си отговор), те каня да поговорим на живо за това, като имаме време по-натам.


Alexander wrote:Имах предвид номинациите за Лазарус да се представят блоково, макар да смятам, че презентацията щеше да ни събере във времето, което е отделено.


Кал wrote:1. Значи имаме „грешка при превода“. :/ Вальо не е отишъл на Еврокона с идеята да представя номинациите ни. Цитирам откъс от писмото, пратено на 11 юни от организационния екип (заедно с презентацията):

„Искаме да попитаме дали някой от вас ще присъства на тазгодишния Еврокон в Дортмунд и съответно кой от присъстващите има желание да представи българските номинации? От администриращия екип сме на линия за дискусии по отношение на прикачената презентация и за допълнителни детайли.

Напомняме, че представянето на номинациите ще е на 16.06 (този петък) от 16 часа (+ЛИНК) и че презентиращият има само 3 (три) минути! Добре е да се съсредоточите върху номинациите с най-голям шанс. Може да разгледате всички номинации на страните на https://esfs.info/esfs-awards/esfs-nominations-2017/.

По наша информация там ще е Юри Илков, така че нека да уточним кой би поел представянето и отново да ви кажем, че сме насреща за всякакви въпроси по темата. Допълнително Валентин Д. Иванов ще участва и в програмата на Еврокон, като ще изнесе лекция на тема “Living space in space”.“

(Не знам до кого е стигнало това писмо и до кого не е. Допуснах, че е до всички заинтересовани страни. Ако греша, извинявам се.)

2. Къде се е знаело? Според горното писмо на 11 юни тепърва е имало да се решава кой ще бъде. С Вальо общуваме доста редовно и поне пред мен той никога не е споделял, че отива да представя българските номинации. Възможно е да сте го обсъждали на място (като ФБ), което не следя; тогава аз съм с неточната информация, за което пак моля за извинение. (Но нали целта на тия писания е „да си сверим часовниците“, в крайна сметка. Все е полезно.)

3. Да, де. Ох. :(

Ама при толкова много заинтересовани – ни един ли, бре…

(Имахме някога идея дружно да събираме пари за командировъчни на официален бг делегат. Или даже двама делегати.

Може би ще се случи? Някой ден?

Ох. :( )

И последно: 13-те слайда презентация са удачни за сайта на ESFS – за предварително и спокойно разглеждане. Да вместиш 13 слайда в 3 минути е… опитвал ли си? Един французин всъщност пробва през 2015-а. Не мисля, че някой запомни която и да е от номинациите му; а на около осмата организаторите му взеха думата поради цайтнот.


Alexander wrote:Кал, въртим се в кръг. Вальо много пъти е изразявал позицията си към това, че резултатите от гласуванията са невалидни. Пратена му е презентация и той избира да представи това, което на него му харесва – сам си го е писал в блога. Не знам дали знаеш поговорката, но ако нещо прилича на патица, плува като патица и квака като патица, то вероятно е патицата. И тази патица се изцвъка върху класиранията на няколкостотин гласували. За мен това не е ОК.

А слайдовете са на английски – виждат се лесно. Може да се вместиш, ако имаш желание. Не сме я правили по-голяма, отколкото ни казаха.


Кал wrote:Добре, ще опростя въпросите си до следното:

Кой е виновен, че единственият българин с английски език на Еврокона се оказа Валентин Иванов? Защо търсим сметка само от него?

И фундаменталния:

Как да го направим по-добре следващия път?

Мисля, че пропускаш и това, което писах в самото начало: „Идеята на евроконските номинации, поне както аз я разбирам, е всеки национален делегат да ги разгледа предварително от сайта на ESFS (…) И на самото гласуване да отиде с ясна представа какво ще подкрепя.“ (Не знам дали стана ясно, но имах предвид делегатът да разгледа номинациите на ВСИЧКИ държави.) Отдаваш твърде голяма тежест на 3-минутната презентация – от нея всъщност зависи много малко.
Last edited by Кал on Sun Oct 22, 2017 1:12 pm, edited 4 times in total.
Reason: премествам + преименувам

User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: Български номинации за Еврокон 2017

Postby Кал » Sun Jun 18, 2017 2:48 pm

И стигаме до поантата:

Alexander wrote:Защото той се е оказа не на висотата на позицията, в която се е озовал – а именно да представя номинациите на България, а не личните си пристрастия. Навремето каза да се поставя в неговите обувки. А как става така, че никой не се поставя в обувките на хората, които са прецакани. В моя случай – не за пръв път.

Нещата по-добре могат лесно да се направят следващия път – когато се представи коректно това, което е изпратено от презентацията. А дали тя ще реши нещо – най-вероятно не, но сега няма как да знаем.

Със здраве!


Кал wrote:Сашо, аз и в твоите обувки се опитвам да се поставя. Разбирам защо си недоволен. И отделям всичкото това време да ти пиша, понеже не искам да се чувстваш „прецакан“. Наистина. И на мен ми е гадно, като усетя някой да се чувства така. :(

Затова исках да подчертая (с идеята да ти стане по-добре, нежели по-ядосано), че тази година:

– никой не е подменял номинации;

– всички номинации са стигнали до европейските фенове и те са имали шанса да се запознаят с тях;

– а конкретната случка с презентацията е неумишлено (подчертавам: НЕУМИШЛЕНО) стечение от обстоятелства. Да, кофти се е получило – но никой не го е планирал да стане така. И ако държим да търсим вина, тя е у всеки, който е пропуснал възможността да ни представи в Дортмунд. Аз обаче не искам да търсим вина… искам да спрем да се ядем за тия неща, да засилваме подозренията и неприязънта помежду си, да си пилеем енергията и здравето – и то точно там, където би трябвало да се чувстваме по-заредени и пълни…

За себе си съм решил следващите месеци да наблюдавам реакциите на фендъма/фендъмите към тая и подобни ситуации и от тях да преценя искам ли да влагам енергията и здравето си в общностни инициативи. Като стоях настрана през изминалата година, ми беше самотно и празно… но, мама му мечка, има хиляда други места, където чака нещо за вършене. Та поне здраве да ни създава, да…

Бъди!


... Въх, какви неща излизат още...

Alexander wrote:Е точно това е – всичко в досегашните изяви на Валентин показваше, че идеята е била да прецака част от номинираните. Затова не приемам мнението, че е неумишлено.

А за това, че номинациите са стигнали до феновете мога да благодаря основно на организационния екип и на това колко съвестни са немските организатори. Иначе и наградата за дебют щеше да замине – като моята навремето.


Кал wrote:Сашо… :( :( :(

Вальо е последният човек, който би „прецакал“ някого. Камо ли умишлено. След излизането на резултатите от нашите номинации той не пожела да стане делегат на България именно защото е наясно с пристрастията си; и е наясно, че добро представяне се прави от някой, който харесва представянОто. А НЕУМИШЛЕНО (и пълно с горчива ирония) е точно стечението на обстоятелствата, по което се оказа, че е нямало кой друг да ни представи.

Няма да казвам повече. Повече трябва да се виждаме на живо, за да не си мислим такива работи едни за други.

(А твоята награда за дебют навремето – както и на Мартин Петков – е от ония „крайъгълни гафове“, които се надявам никога да не се повторят, докато има кой да помни. И да, де, да действа…)


Alexander wrote:Съжалявам. Не мога да го повярвам за Валентин. Ако нямаше умисъл, можеше да си прочете презентацията, пък докъдето стигне и каквото стане.

Между другото, хората, които са представени също не ми звучат особено доволни. Станалото е масивен гаф – трудното да се мотивира човек за участие в конкурса за този фестивал е, че това е всяка година, а този път на финалната права.


Кал wrote:Имам предвид, че нямаше умисъл точно Вальо да представя номинациите. Иначе да, с умисъл е подбрал трите неща, които може да вмести в 3 минути – онези, за които е в състояние да каже нещо добро. Ти искаш ли да те представя някой, който не се сеща какво добро да каже за теб?

Мисля си как бих постъпил аз, ако в последния момент ми бяха казали, че трябва да представям някого, когото въобще не харесвам. Сигурно щях да откажа. Понеже дори да намеря някакви хубави думи, енергията ми щеше да бъде лоша – а това се усеща. Почтено ли е да подривам шансовете на номинацията с лошата си енергия?

Обаче тогава… България нямаше да има никакво устно представяне на кона.

… А би ли променило нещо това? За по-добро, за по-лошо?

Ето вариация лично за теб: представи си, че преди 10 години отиваш на поредния Еврокон да си направиш кефа (и да изнесеш сказка за 30-те версии на „Годзила“ ;) )… и в последния момент някой ти казва „Извинявай, обаче ти си единственият човек, който може да представи номинацията на Шадоуданс. Моля те.“ Какво би направил?

(Може би си по-благороден, по-безпристрастен, отколкото съм аз. В случая обаче съм напълно убеден, че Вальо е направил всичко, което е бил в състояние да направи. За всичко останало просто е трябвало да не бъде Вальо.)

А за изчитането на 13 слайда за 3 минути пак казвам: не работи. В това се убедихме лично. Разбира се, имаш право да не ми вярваш и да опиташ сам.

За „масивния гаф“ имаме сделка. ;) С две разлики: че за мен не е масивен (понеже 3-минутното представяне е дребна част от избора на делегатите); и че не е презентацията, а липсата на същински бг делегат на Еврокона. В смисъл на такъв, който владее английския, умее да презентира в 3 минути и поне малко харесва презентираното. Аз бих работил по тая дупка още от момента, в който станат ясни българските номинации догодина.
Last edited by Кал on Sun Oct 22, 2017 1:13 pm, edited 4 times in total.
Reason: премествам + преименувам
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: Български номинации за Еврокон 2017

Postby Кал » Tue Aug 15, 2017 10:01 am

Като (надявам се) заключителен щрих към горния разговор:

В личен разговор с Бранимир Събев в Goodreads Кал wrote:(...) Това, което исках да обясня на Сашо в Цитаделата – и за което е добре да си организираме някаква работилница „Как се прави ефективно представяне на Евроконски номинации“ (Криси Тошева и Рандъм от ШД са съгласни) – е, че:

1) Вальо е бил поставен от Генерала пред свършен факт. Преди Еврокона аз се шегувах с приятели „Кое е най-абсурдното нещо, което може да се случи в Дортмунд? Да се наложи Вальо Аризонски да представя номинациите на Лазарус!“ Ахахаха, ихихихи. Но после, като стана точно така, никак не ми беше смешно... Такива ситуации просто не бива да се получават. Организацията на българските делегати за поредна година се провали катастрофално. :((( Язък за усилията ни миналите години – 2015-а поне събрахме пари за „командировъчни“ на Наско и Генерала...

(А знаеш ли какво направи Генерала? Накара ме аз да представям номинациите, пак така в последния момент. Нищо че официалният ни представител беше той, а аз бях отишъл на мои разноски, просто да си направя кефа. И се чудя за какво ги събирахме тия „командировъчни“ в крайна сметка... Е, Юри е голяма работа, многократно си ги е „заработил“. Но това е пример колко ни куца организацията още.)

2) Вальо е направил всичко, което му е било по силите, за да представи номинациите ни така, че поне ЕДНА от тях да има шанс за награда. 14 номинации за 2 минути... твърдо не. Питай всеки, който е ходил на Еврокони.

Както и да е, тия неща вече ги разказвах в Цитаделата, а понеже на теб още ти е криво, само ти човъркам в раната сега. Извинявай. :( По-нататък, като премине обидата, дайте да се съберем и да си направим въпросната работилница. Ще гледаме да привлечем всеки, който е участвал в такива гласувания на предишни Еврокони – Генерала, Наско, Бобсъна (ох... темата за Бобсъна изобщо няма да я отварям, само ще кажа, че това е най-„необщостният“ фен, когото познавам :/ ), Никола Райков, хората от Барселона миналата година... И всеки да си изкаже впечатленията и да измислим заедно умна стратегия за тия представяния.

(Аз знаех какво ни чака в Петербург през 2015-а – Никола ме беше подготвил, – затова още в България проведохме предварителна дискусия между всички номинирани, за да решим кои една или две номинации имат най-голям шанс. Да, имаше леко сърдити, но се разбрахме. Според мен това беше най-важният фактор да успеем да спечелим наградата тогава. Другият – че Наско носеше броеве от всичките алманаси. Как ви се мъкнат тия книги още, не знам... ;)

(...)

Във всичките обучения по презентиране, на които съм ходил, правилото е: един слайд отнема (нормално) 2 минути говорене. 10 секунди е общо взето времето да превключиш между два слайда... Вальо, като професионален учен, има огромен опит с презентациите и е направил каквото му диктува опитът. (А смисълът на 14-слайдовата презентация е европейските делегати да я разгледат ПРЕДВАРИТЕЛНО и да проучат допълнително всяка номинация, която им хване окото. Стига да са наистина сериозни, а не някакви парашутисти... чу ли впрочем, че румънците на тоя Еврокон са имали ТРИ делегации и са се хванали за гушите коя е легитимната? :-О )

Както казах обаче, не искам да ти човъркам в раната повече – ако ти, Ели и другите желаещи да ни представляват на Еврокон по-натам прецените, просто ме имай предвид като „консултация за опит“. Ще си кажете и кои хора не щете да гледате – няма да ви ги натрапвам. ;)
Last edited by Кал on Sun Oct 22, 2017 1:14 pm, edited 1 time in total.
Reason: премествам + преименувам
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: Български номинации за Еврокон 2017

Postby Кал » Sun Dec 03, 2017 6:06 pm

На 01.10.2017 в имейл до организаторите на тазгодишните евроконски номинации Кал wrote:Нахвърлям няколко препоръки, които ми витаят в главата от месеци (и
има риск да забравя покрай новите начинания, които се задават):

1. Етапът на номиниране да тече поне две седмици, по възможност – месец.

(Тук е и единствената ми сериозна критика към организацията на
Евроконските номинации тази година. Няма как да се съберат достатъчно
номинации, когато разгласите началото им на Проклети четвъртък – или
както там се казва първият ден от Великденските празници :D – и ги
приключите в срядата подир това. Хората просто не си гледат пощите по
такива празници. Освен -добре- организираните хора. ;)

2. Етапът на гласуване може да остнане една седмица, но препоръчвам да бъде две.

Тези 1 и 2 са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важни. Много по-важни от всякакви
доуточнявания на правилата и други промени. Горещо ви препоръчвам да
съобразите целия график на новите номинации с тях.

(И напълно разбирам защо не успяхте да осигурите такива срокове тази
пролет. Всички движим по много неща, та сме наясно как в един момент
прегарянето ни лишава от възможността да направим нещата както си ги
мечтаем. Но ако отсега заложим мечтата „достатъчно време и въздух за
най-важните етапи“, по' има шанс да я сбъднем. ;)

3. Всеки номиниращ да има право да изпрати не повече от 3 номинации.

4. Във всяка категория да се приемат първите 10 (а не досегашните 5) номинации.

По-общо: Каквито и числа да изберете за 3 и 4, същественото е числото
в 4 да е ПО-ГОЛЯМО от числото в 3.

... Това според мен са достатъчни условия, за да не се получи
повторение на тазгодишната „окупация“.

~~~~~

Следва петминутка за злопаметничене. Да не се чете от холерици. :D

Помните ли какви обвинения бяха отправени към Светлини сред сенките по
време на НФН 2015? Които впоследствие доведоха до самоизтеглянето им
от всякакви награди и конкурси, организирани от „фендъма“? Което
самоизтегляне и досега не съм успял да смекча, по никой начин? :(((

Е... на сегашните Евроконски номинации се получи СЪЩАТА история, само
че този път – от Лазарус и Дракус. И в двата случая имахме:

1) добре организирани групи

2) които се класираха челно

3) заради недообмислени комбинации от правила

4) и отсъствие на конкурентни добре организирани групи.

Също така имахме сърдити други (явно недотам организирани) групи,
които се заканиха „Ние в такива пародии повече НИКОГА!“ и прочие, и
прочие.

Ще съм признателе на всички ви, ако спрем да размахваме обвиняващи
пръсти – все едно в какви посоки – и си дадем сметка, че резултатите
от предишните години са плод от нашите ВСЕОБЩИ усилия. Такива, каквито
сме успели да ги „усилим“.

И че продължаваме да се опитваме да ги направим по-добре. Продължаваме, да? :)

~~~~~

Ако изпускам някой важен организатор, моля включете и него в тази
кореспонденция.

Виждането на по едно мляко/бира си остава. Ама ми писна да ви ръчкам
аз – сега на ход сте вие.

А днес, за международния Ден на музиката, следва поздрав:

https://www.youtube.com/watch?v=hTg3kZIEAd4

К;)

П.П. Аз няма да участвам в организацията на Евроконските номинации и
тази година. Събирам сили за възраждането на НФН (Ненационалните
фанастични награди, a.k.a. „Феникс“ :DDD ) през 2018-а. Събирам и
пари, че все пак трябва и да доживея дотогава...

Чобити, ако някой (а още по-добре – ДВАМА някои) искат да ни
представляват в тазгодишната организация, моментът е добър да се
заявите.


Кал wrote:Добавка към „Каквито и числа да изберете за 3 и 4, същественото е
числото в 4 да е ПО-ГОЛЯМО от числото в 3“:

Всъщност важното е броят номинации в категория да е поне два (а ако
може, дори три) пъти по-голям от броя номинации, които се приемат от
всеки участник. Така, ако решите да запазите досегашните 5 номинации в
категория, ограничете индивидуалната бройка до 2.
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: Български номинации за Еврокон 2017

Postby Кал » Tue Sep 15, 2020 3:07 pm

Лека кода към разговорите горе:

This year's Eurocon organizers wrote:Finally, when making the [ESFS Awards Nomination] presentations, remember to keep it visually interesting, memorable and to focus on those items that you truly wish to promote instead of rushing through the entire list in just a few minutes.


;)
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: Български номинации за Еврокон 2017

Postby Кал » Mon Oct 05, 2020 11:31 am

И още към горното:

На 04.10. в писмо до мнозинството известни ми организатори на фантастични общности в Бг аз wrote:Как се презентират номинации за ESFS/Еврокон

Приятели организатори:

Споделям ви (с разрешение) тазгодишните презентации на страните,
пратили номинации за Европейските награди за фантастика:

https://www.youtube.com/watch?v=1WPjtXO ... e=youtu.be

Ако в бъдещи години участвате в пращане на български номинации, ви
каня да помислите по следното: При трите минути, с която всяка държава
разполага, коя стратегия е най-удачна:

а) представяне на ВСИЧКИ номинации;

б) представяне на НЯКОЛКО ПОДБРАНИ номинации – КОЛКО?

в) някаква друга?

А аз се връщам към последния ден от Еврокона... it's a blast!
К;)

User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: Български номинации за Еврокон 2017

Postby Кал » Mon Oct 05, 2020 11:36 am

А ето защо окончателно си изгубих мотивацията да участвам в пращане на бг номинации за Еврокони:

В личната си поща Кал wrote:Понеже с Жоро вчера се заговорихме за недоволството ми от резултатите
от гласуването за Евроконските награди
(половината заминаха към
Ирландия/Великобритания) – ето моя вот. (Там, където съм се колебал,
окончателният ми избор е отбелязан с >.)

Постарах се да разпределя гласовете си максимално широко по
континента. Умишлено дадох превес на малките държави – аман от
хегемонии. (И да, всички номинации, които подкрепих, наистина ми
харесват... доколкото мога да преценя от наличния материал.)

Евроконските награди – изключая визуалните категории – са силно
безсмислени в настоящия си вид: на практика, в мнозинството случаи
делегатите нямат представа за какво точно гласуват. Това осъзнаване
окончателно попари желанието ми да помагам в случването им, поне
докато не се промени регламентът.

Добрата вест е, че Франческо Версо и други популяризатори имат идея за
ежегодна англоезична антология с най-добрите разкази от всяка
европейска страна. Там вече ще участваме СЕРИОЗНО.

И да се похваля: Франческо купи „История на телевизионните вируси“ на
Иван Попов за предстоящата двуезична антология (английски/италиански),
която ще публикува за Еврокона в Италия догодина.

Напред!
К)

---------- Forwarded message ---------
From: Човешката библиотека / The Human Library
Date: Sat, Oct 3, 2020 at 2:07 PM
Subject: Моите евроконски номинации
To: Кал

...

К: Чета тука – esfs.info/esfs-nominations-2020/
– и си отбелязвам за кого ще гласувам утре.

Best Work of Art
Urtidsbilder (Sweden)

Best Written Work of Fiction
No/Mad/Land by Francesco Verso (Italy)

Best Dramatic Presentation
Terra Willy – Planète inconnue (France)

Best Fanzine
? Présences d’esprits
> FantaSTine (Croatia)

Best Work for Children
Illustrated Fairytales (Luxembourg)

Best Internet Publication
La nave invisible (Spain)

Best Artist
Tomasz Maroński (Poland)

Best Author
> Milena Benini (Croatia)
? Francesco Verso

Best Publisher
PAVCON (Poland)

Best Promoter
? Vesna Kurilić
> Cristina Jurado (Spain)

Best Magazine
> Helion (Romania)
? Esensja

Best Translator
НИКОЙ! (щото никой не превежда от собствения си език на чужди + почти
всички са от английски, демек подпомагат статуквото и културната
хегемония

User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times


Return to Копнежите

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests