Това е най-смешната игра, на която съм попадал в последните години:
https://whatalegendgame.com/
Две предупреждения:
1. It's a work in progress. Предполагам, че до 2022-ра ще я довършат.
2. It's NSFW. Но еротиката не е от отблъскващия (поне мен) тип, а често и засилва комедийния ефект.
Мечтая си в някой момент – като стане твърде студено за срещи навън – да се съберем и да ви покажа любимите си сцени. (Всичките са SFW... поне приблизително. )
What a Legend!
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
Re: What a Legend!
Така, минах каквото съдържание има до момента. Лично ме съмнява да я довършат до 2022-ра, при положение че планираното съдържание е 3-4 пъти повече от досега направеното, но и до сега направеното става. Мм, имаше хумор достатъчно начесто, но не знам за "най-смешната" игра. Вярно, обикновено игрите не са смешни, и като че ли механичните цели на една игра не работят за постигане на хумор обикновено. Но да не се отплесвам. Някои поразхвърляни впечатления следват.
Освен хумор, имаше моменти тип "абсурдна логика", които ме подразниха отначало, докато не ми светна, че да, нормално е в такъв тип игра да имаш абсурдна логика. Геймплея е доста от типа "fetch quest". Хареса ми, че Селестина скастри някой от персонажите за честата употреба на "fuck". Харесаха ми и моментите на чупене на четвъртата стена, и genre awareness. Също, главният персонаж:
ПС. Ако по принцип ви харесват dating sim-овете, мога да препоръчам наскоро излязлата Boyfriend Dungeon. В нея dating/harem елемента се комбинира с лек dungeon delving gameplay, и има разнообразни love interests - няколко мъже , една жена (плюс още една в бъдещо DLC), едно non-binary дете на около 20, и една котка (да е ясно, че играта ползва разтеглива дефиниция за dating ). И най-хубавата част, може би след това как са написани героите, е прекрасния саундтрак
Освен хумор, имаше моменти тип "абсурдна логика", които ме подразниха отначало, докато не ми светна, че да, нормално е в такъв тип игра да имаш абсурдна логика. Геймплея е доста от типа "fetch quest". Хареса ми, че Селестина скастри някой от персонажите за честата употреба на "fuck". Харесаха ми и моментите на чупене на четвъртата стена, и genre awareness. Също, главният персонаж:
. Сцената с the hentea, който направи нещата на hentai ми бе наистина забавна. Накрая, ако не е ясно, освен, че е work in progress, e ахъм, доста NSFW като цяло, и ако това не е по вкуса на някой, и играта няма да се хареса, предполагам."I'm a pacifist by athletic necessity
ПС. Ако по принцип ви харесват dating sim-овете, мога да препоръчам наскоро излязлата Boyfriend Dungeon. В нея dating/harem елемента се комбинира с лек dungeon delving gameplay, и има разнообразни love interests - няколко мъже , една жена (плюс още една в бъдещо DLC), едно non-binary дете на около 20, и една котка (да е ясно, че играта ползва разтеглива дефиниция за dating ). И най-хубавата част, може би след това как са написани героите, е прекрасния саундтрак
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
WaL се оказа готино и с нетърпение чакам да го довършат. Впоследствие попаднах и на Summertime Saga. История се развива в малко градче и е общо взето за това как главният герой иска да си изясни обстоятелствата около смъртта на баща си и съответно да открие виновниците и да си отмъсти. Пародирани (в отрицателния или не чак толкова смисъл) са доста известни личности - mayor Rump заедно със семейството си, Kim (шефа на Северна Корея), father Keevs и т.н. Хуморът, там където го има, е на ниво. В процеса главният герой може да прави секс с почти всички персонажи от женски пол, с които се среща, като с някои от тях развива доста сериозни отношения. Една от по-забавните му странични мисии е да увеличи бройката на децата в детската градина. Играта още не е довършена и подозирам, че в крайния вариант ще има доста промени и, може би, ограничения.
- Кал
- Първопроходец
Еха! А показа ли на Мел рисунките в WaL? Аз съм страхотно впечатлен от стила и пищността.
Spoiler
Summertime Saga я бях мяркал, но не реших да ѝ дам шанс именно понеже не ми хареса как е нарисувана. Ако искате да си лафим и за нея, нека ѝ отворим нова тема.
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Мисля, че веднъж е виждала играта, но не се сещам за реакцията ѝ. Ако искаш мога изрично да я питам. Съгласен съм - стилът е прекрасен, а пищността е... пищна.
- Кал
- Първопроходец
Ако не си я питал специално, предлагам да изчакаш до ноември, когато мисля да ви поканя вкъщи и да ви покажа избрани сцени – както бях писал горе. Така ще мога да чуя (и видя ) реакциите ѝ от първа ръка.
(За „пищността“ подозирам, че имаме предвид различни неща. Аз говорех за детайлността и богатите цветове.)
(За „пищността“ подозирам, че имаме предвид различни неща. Аз говорех за детайлността и богатите цветове.)
- Кал
- Първопроходец
И обещаната сбирка:
В пощата си Кал wrote:19.12.: Каня ви да споделим избрани сцени от What a Legend!
На 19-и (неделя), от 17 часа, заповядайте да ви споделя някои от най-забавните сцени от най-забавната игра (или, за пуристите, визуален роман ;), на която съм попадал в последните 3-4 години. Казва се What a Legend! и върви с две предупреждения:
1. It's a work in progress. Допускам, че до 2023-та ще я довършат.
2. It's NSFW. Но еротиката не е от отблъскващия (поне мен) тип, а често и засилва комедийния ефект. (В сцените, които съм подбрал, има един-единствен еротичен момент... и той е „граничен“. Фокусът ще е върху разсмиващото.)
Внимание: (...) целта ни е да приключим с гледането на сцените до 18 – 18:30. Затова не закъснявайте!
А после ще има други изненади. ;)
Ако ще идвате, моля да ми потвърдите до петък, 17-и. В събота ще ви пратя и точния адрес.
В декември, месец за смях,
К)