Search found 103 matches

Return

by Mokidi
Sat Sep 17, 2011 11:53 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Кретеноиден въпрос за акценти

Хехе, отдавна съм открила какво не ми понася да чета и гледам да не го, хм, опитвам. Предпочитам, начи :P , да си остана илитерат в некуи облъсти и да съм доволна и щастлива от живота.
Е, и късогледа, естествено. Ама сега, не може сички благини на едно место я.
by Mokidi
Sun Oct 09, 2011 12:27 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: За преводите, принципно

За съвет - честно, едва ли За Хамилтън... дам, за превод е ужасна. Колкото и да ми е мила като автор (та даже и секс-сцените). Но при нея проблемът си е в липсата на редактор - ако в следващите книги бе успяла да запази онова, което лъха от първите 4-5-6, които явно са по-добре "чистени" и организира ...
by Mokidi
Sat Apr 06, 2013 5:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

"Американска" Америка на български - как изглежда?

Динамично прекарвам вечерите си в последно време с една тлъста книжка, която описва Америка от 1964-та година. Мога много да рантвам, а и да й се възхищавам едновременно... призн ...
by Mokidi
Sun Apr 07, 2013 9:10 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: "Американска" Америка на български - как изглежда?

ВСИЧКО върши работа, аз и бездруго в последно време станах кралица на бележките под линия, LOL. Иначе въпросът не е толкова до важния смисъл, макар че аз съм фен на "вс ...
by Mokidi
Sat Oct 12, 2013 5:54 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Преводачески питания

Смисъл си има, що:
sheet - 10. карта, схема, диаграма
значи също и "лист"
Не могат да намерят злия план, по който да се кара тая нощ:)
by Mokidi
Thu Feb 27, 2014 10:40 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Babylon

Н ...
by Mokidi
Fri Jan 08, 2016 11:20 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Общополезности

Може да съм малко гръмната в момента, но не си ли имал предвид да не взимате?
Щото стандартен надник на ден е 40 лв. ... и "реално" се правят 4-5 страници на ден (с редакциите и всичкото); и по-малко от 40 лв. заработка е подигравка със себе си...
by Mokidi
Sun Jun 04, 2023 5:08 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Share the Joy

Да споделя радостта: A Pilgrimage to Memories Tattooed намери дом в Samovar!! По разказа сме работили, на български, аз и Кал, на английски - аз и Деси Сивилова, и на двамата огромните ми благодарности! Dear Elena Pavlova, Thank you so much for letting us see you story "A Pilgrimage to Memories Tatto ...
by Mokidi
Wed Nov 10, 2021 11:00 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Share the Joy

Похвал. След двегодишна борба (понеже съм тъпа и упорита, и не се отказвам лесно) и опити с различни проекти и разкази, най-сетне успех: Получих грант за Diverse Worlds на Speculative Literature Foundation за проекта за "Животът и приключенията на котката Хълмерия". От нюзлетъра им: The winner of the ...
by Mokidi
Sat Dec 14, 2013 9:19 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: За спасяването на света

Пак по темата - по-скоро не си прав Приемам вероятността с вложки (щото на практика ТОВА сме направили - дописали сме липсващата логика на събитията, не сме извадили от оригинала нищо) да сме оплескали нещата по начин, който лично аз и моите 2-3 бета-тестера не виждаме... (гуулема скоба. Единият бета ...
by Mokidi
Sun Oct 12, 2014 8:41 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Приказки за Юнаци и злодеи

От два дни се мъча да напиша нещо... и изтривам и се отказвам.
Лек път, Жожо.
А на вас - светли спомени за доброто заедно.
by Mokidi
Mon Jun 27, 2016 9:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Приключенията на малкото таласъмче: голямото, още по, ..

Между другото, права си: Добросъците е много шарена и по мое мнение приятна (с изключение на някои краища, които на мен ми се сториха тотално безмислени), но ужасно, ама УЖАСНОНООООООО!!!! смърди на мастило, едва съм устискала да я поизчета.
by Mokidi
Sat Oct 23, 2021 9:56 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Особености на чобитския настрой за забавление чрез работ

Жоро (и Ради). Понеже тази инициатива тръгва от вас, струва ми се редно вие да си извършите проучванията, а именно: 1. Колко ще струва отварянето на банкова сметка? – сравнение на поне 3 варианта от различни банки, както правим с печатарските оферти. 2. Колко ще струва счетоводството, ако фондацията ...
by Mokidi
Fri Apr 22, 2016 9:43 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Цитатите, които ни създадоха

Копчето за благодарност не ми стига, сори. Джим Бъчър е голям. МНОГО е голям. И новата му серия е много приятна, да не кажа извънредно добра, и пълна с хубави лафове и разкошни внушения. За The Aeronaut's Windlass говоря. The Cinder Spires 1. Много жалко, че, доколкото разбирам, Скълдъгъри не се прод ...
by Mokidi
Thu Apr 24, 2014 7:19 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Да участвам или не – ето въпроса!

Сори, че се обаждам Принципният отговор е: винаги е по-добре да се участва, АКО участникът няма да се разочарова, че не е спечелил. Мотив? 1) тренировка за ума и привикване към неспечелване, 2) тренировка за ума поради (неизбежно-принудителна) саморедакция на текста за пореден път и 3) винаги има шан ...
by Mokidi
Mon Apr 28, 2014 6:46 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Копнеж за човечни книги

Може би не му е тук мястото, но ще си задам вълнуващите ме въпроси... Понеже съм (както нееднократно подчертавам) дете-буквалистче и малко не вдявам. 1. What is the meaning of Life? В смисъл, защо се организира този Копнеж и какво цели? Да помага за реклама и разпространяване на някаква книга-побе ...
by Mokidi
Fri Nov 28, 2014 11:15 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Трудът краси човека

Вече мога да го кажа с усмивка на умерено задоволство: ние със "Слепоглед" на Питър Уотс бяхме номинирани в "краткия списък" за наградата за превод "Кръстан Дянков" 2014. Това е немалко постижение, доколкото е (по мой спомен) първа номинация на фантастика в един изключително елитарен, ъъъ, кръг, в к ...
by Mokidi
Wed Mar 25, 2015 7:04 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Национални фантастични награди

Всеки с мнението си. (Наистина много ще старая да не се пречкам и обаждам, а и аз виждам само пръските от лайняното цунами, не като Трип, Ели... ама ми стига да съм наясно, че а) и теб те е отнесло цунамито и б) няма нужда от мен там; поради което се извинявам за черностанцийстването, но 1 от 10 мнен ...