Search found more than 1769 matches

Return

by Кал
Tue Feb 23, 2016 7:35 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Зъбатите демони

Отзив на Knigoqdec в Goodreads Морския ...
by Кал
Fri May 26, 2017 9:51 pm
Jump to forum
Jump to topic

Добросъците

Отзив в Goodreads : Сладурско връщане към безпределната фантазия на детството, с току намигвания и към по-порасналите. Някои от впечатленията ми в движение: ~ Първите две кодови срички, които си записах, бяха КО и НЕ :-О :-DDD ~ Хмммм... Внезапно няколко косъма на главата на Цъкльо щръкнаха и той за ...
by Кал
Wed Jun 07, 2017 9:32 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Приключенията на малкото таласъмче: голямото, още по, ..

Цитирах те и в темата на Таласъмчетата.

С парички не мога да се включа (което ми напомня аз каква помощ ще си поискам, като си наваксам с изостаналите поръчки), но ще помисля за разгласа.
by Кал
Fri Jun 09, 2017 2:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Приключенията на малкото таласъмче: голямото, още по, ..

Тъкмо пратих следния призив към англочетящите си другари: Friends (: _The Big Adventure of the Little Gremlin_ is an example of that hybrid between books and games where readers make choices and the plot changes. It's also a clever and kind story (or 40 different stories) in the vein of Gianni Rodari ...
by Кал
Wed Mar 06, 2019 9:34 am
Jump to forum
Jump to topic

Сезоните на нашите кризи

Тема за книгата на Калина Александрова . Мой отзив в Goodreads : Пътешествие през личното ни време в ком ...
by Кал
Fri Jul 05, 2019 11:33 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Кривата на щастието

Предпремиерно ;):
В един още неизпратен имейл Кал wrote:От мен получавате звукозапис от срещата, с благодарности към Ани:

https://www.dropbox.com/s/wwzsmrkcczdqt ... v.m4a?dl=0

Иво беше... неописуем. Просто го чуйте.
by Кал
Tue Dec 31, 2019 7:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Пратчет

Отзив в Goodreads за A Slip of the Keyboard: While Terry's short fiction doesn't do much for me (I think he needs longer forms to really shine), this non-fiction collection regaled me with laughs and thoughts worthy of further thinking. Here're some of them: ~ Neil Gaiman really nails it in the intr ...
by Кал
Tue Jun 09, 2020 12:58 am
Jump to forum
Jump to topic

Гого Гюров ми прати:

Тери Пратчет: Завръщане в черно

С бг субтитри.
by Кал
Mon May 11, 2020 2:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

My review of Soul Music : Soul Music was, I guess, my first true love. Um, I mean with Terry Pratchett. Um, I mean ... you know what I mean. :D So much so that when I had to pick the topic of my 4,000-word IB extended essay, there was no room for doubt. It had to be Susan. And Death. And the Music ...
by Кал
Sun Mar 15, 2015 2:36 pm
Jump to forum
Jump to topic

Съболезнования, между другото. От 12-ти все си мисля какво ти е. А за чувството... в петък си припомнях някои от най-важните неща във връзката ми с Тери – препубликувах едни такива отзиви в Goodreads. И хем отдавна бях подготвен, че ме чака, хем вечерта все пак празното ми надмогна. И изгледах две т ...
by Кал
Sat Nov 22, 2014 10:29 am
Jump to forum
Jump to topic

Разговори в Goodreads: Препоръч ...
by Кал
Tue Jun 17, 2014 1:01 am
Jump to forum
Jump to topic

И покрай отзива ми за Wintersmith, още парченца ме ...
by Кал
Sun Nov 27, 2011 12:06 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Общуването и откритостта

Питай за всяко понятие или израз, който те препъне. Може да ги събираш във файл или Гугълдок таблица и сегиз-тогиз да ни подсещаш да го преглеждаме.
by Кал
Mon Dec 10, 2012 9:35 am
Jump to forum
Jump to topic

Кал и ЧоБи: декември 2012 – април 2013

Тема за наблюдаване на стихии. Мили мои мили-ми (: Декември е месец за... я вижте направо тук, http://choveshkata.net/blog/?p=3107, да не се повтарям. (Че много мразя. :D) Лично на мен през декември наистина ми се сбъдват най-многото мечти – затова сега сграбчвам ми ...
by Кал
Thu Feb 28, 2013 12:32 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Развитие на Човешката библиотека

Как да ангажираме повече Чобити в делата на ЧоБи Сега ще ви предложа един лош вариант. От вас очаквам да чуя добрите. :D И тъй: При всяко гласуване в ЧоБи се броят гласовете само на онези Чобити, които през последните 3 месеца са допринесли по някакъв начин за работата на ЧоБи . „По някакъв начин“ е ...
by Кал
Mon Mar 04, 2013 9:47 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Развитие на Човешката библиотека

Този отговор е основно към въпроса на Валя, но е обърнат към всички ни. Все повече си давам сметка, че: 1. Човешката библиотека е не толкова организация, колкото инструмент . Средство в ...
by Кал
Sat May 02, 2020 11:39 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Особености на чобитския настрой за забавление чрез работ

През изтеклия април аз бях единственият Чобит, който разпрати някъде медийния анонс за електронните алманаси . Припомням: Малко тъжна равносметка: До днес, 10 дни след първата покана да разпратим долния медиен анонс , само аз (Кал) и Ани го направихме. (А ако го е правил и друг някой: 1) не се е отра ...
by Кал
Sat Apr 27, 2013 9:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Помежду ни (чат-тема)

Подготовката за отпуската ми върви смайващо гладко. Особено като се има предвид, че този Фестивал на образованието по стара традиция съвпадна с поне 4 лични кризи. (Вселената ми вика: „Забравил си на какво си способен? Яаааа да ти напомня...“)

Гушам ви. :)
by Кал
Wed May 01, 2013 11:08 am
Jump to forum
Jump to topic

Кал и ЧоБи: май – октомври 2013

Тема за мързел покой . Тука сичко е яваш. И си няма инструктаж. Вас пък хич да не ви пука. Че Сидхарта властва тука. - Съставителство на свръхантология с кодово име „Да спасяваме света->За спасяването на света“ (средна и финална фаза) -> 01.05.-31.07.: четене и оценяване на събраните текстове -> 01. ...
by Кал
Wed May 08, 2013 6:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Аз пък си умирам да подреждам тия форуми. Стават ми вече, ъм, 10 години (броейки и предната Фантазия, която бе към форума на „Буквите“) – а още не ми е омръзнало... (Някой ден някой даже ще се сети да ме пита за Смисъла на подреждането. Някой ден дори ще ви отговоря... :D) Та да питам – струва ли ви ...
by Кал
Thu May 09, 2013 12:16 am
Jump to forum
Jump to topic

Spoiler
Прегръщ, ами!

Четях и търсих разликите. И търсих... търсих... търсих... а 'смивката ми се разтягаше... разтягаше...

Ех, Космосе наш. Ех, духове-от-духа. :)
by Кал
Sun May 12, 2013 1:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Общуването и откритостта

Напомнено от скорошна „престрелка“:
На 09.05.2013 Кал wrote:Едно (отдавнашно) време бях предложил във Фантазия да проведа за
желаещите курс по общуване и трансформация на конфликти. Често ми се
случва да съжалявам, че не бях по-настоятелен тогава.

Но ще си помисля дали мога пак. (Хей! Иде лято, иде!)
by Кал
Tue May 21, 2013 11:04 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Упражнения по мислене

Това не е същинско включване – само се сетих за едно питане, което направихме преди години:

Какво ви се чете в блога ни?

Може да даде идеи.