Не-културни събития
- frog
- добромет
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 856 times
Re: Не-културни събития
Ами... карантината в ARS вече приключила, почти се бях навила да ходя да разхождам, но засега си въобразявам, че ще уча...
Иначе... календарът им щял да пристигне за Halloween, затова подозирам, че след преборването на ганата ще искат да отпразнуват с reload party. И. На това парти ще има жаба с цветя, естествено! Само се "молете" да има парти!
Тука едни изброени работи доброволчески, има ги и децата с болните бъбреци и приказките.
http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014 ... h_i_oshte/
И "На 26 октомври в Борисовата градина в София ще се проведе Sofia Morning Run - бягане на 5-, 10- и 20-километрови отсечки."
По принцип човек трябва да се подготви за такова нещо - да тича по малко цял месец и да увеличава всеки ден, та не знам дали и 5 км ще вържа. Струва ми се ужасно много.
Има и за плетене - боже муй, какви неща имало!
Иначе... календарът им щял да пристигне за Halloween, затова подозирам, че след преборването на ганата ще искат да отпразнуват с reload party. И. На това парти ще има жаба с цветя, естествено! Само се "молете" да има парти!
Тука едни изброени работи доброволчески, има ги и децата с болните бъбреци и приказките.
http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014 ... h_i_oshte/
И "На 26 октомври в Борисовата градина в София ще се проведе Sofia Morning Run - бягане на 5-, 10- и 20-километрови отсечки."
По принцип човек трябва да се подготви за такова нещо - да тича по малко цял месец и да увеличава всеки ден, та не знам дали и 5 км ще вържа. Струва ми се ужасно много.
Има и за плетене - боже муй, какви неща имало!
„Бесовете ви чувам“ ~ Jane Eyre Grisel. I refuse to be there for you when you need me.
- frog
- добромет
Да... ние всички си живеем в собствената държава...
Топли дрехи за бежанците - Аделанте до 2. ноември:
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 9315935516
Топли дрехи за бежанците - Аделанте до 2. ноември:
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 9315935516
„Бесовете ви чувам“ ~ Jane Eyre Grisel. I refuse to be there for you when you need me.
- frog
- добромет
Слагам си тука макар че вече тотално не знам кое къде беше:
http://azcheta.com/predstoiasti/premiera-nash-red-e/ на Ивайло Динев - 23.Х. в СУ, втора заседателна, 19 ч.
И да - reality never strikes me as such. It just strikes me. И. Д. е с четири години по-малък от мен. Или 3 и нещо - зависи кога му е РД.
Не е имало как по-рано да се ИМПЛЕМЕНТИРА удълженото работно време на библиотеките - he's THAT younger.
[spoiler]Само ми е любопитно - с кои очи СУ приютява тази премиера. С кои очи, СУ? С кои очи, Илчев? Докога входът между дворчето и Цар Освободител ще е затворен? ЗАЩО е затворен?[/spoiler]
Динев, Динев... коя майка те е раждала, Динев Или си нероден момък?
http://azcheta.com/predstoiasti/premiera-nash-red-e/ на Ивайло Динев - 23.Х. в СУ, втора заседателна, 19 ч.
И да - reality never strikes me as such. It just strikes me. И. Д. е с четири години по-малък от мен. Или 3 и нещо - зависи кога му е РД.
Не е имало как по-рано да се ИМПЛЕМЕНТИРА удълженото работно време на библиотеките - he's THAT younger.
[spoiler]Само ми е любопитно - с кои очи СУ приютява тази премиера. С кои очи, СУ? С кои очи, Илчев? Докога входът между дворчето и Цар Освободител ще е затворен? ЗАЩО е затворен?[/spoiler]
Динев, Динев... коя майка те е раждала, Динев Или си нероден момък?
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
Здравейте, приятели!
ЕС "За Земята" ви кани на семинар на тема "Общностни енергийни проекти"
Кога: На 29 октомври от 17:00 до 21:00 часа
Къде: Център за култура и дебат Червената къща, зала Пеша Николова
Семинарът е предназначен за бъдещи инициатори на общностни енергийни проекти и потенциални бенефициенти по европейски фондове. Добре дошли са всички, които планират своята енергийна независимост, индивидуално или в рамките на общност.
Той ще включва презентации и казуси по темите за енергийните кооперативи, примери за добри практики, могат ли да се осъществят у нас и начините за финансиране и работа по оперативни програми.
Терминът “общностен възобновяем енергиен източник” най-общо означава притежавана от местни хора и разположена на място мощност, използваща възобновяем източник на енергия (за производство на електроенергия и/или енергия за топлина или охлаждане).
Семинарът ще се проведе на 29 октомври ( сряда) от 1 7:00 часа 21 :00 часа. Обучението е безплатно, като за участниците, които идват от други населени места имаме ограничена възможност за покриване на транспортни разходи и нощувки. Участниците ще бъдат настанявани в хостел, а за транспорт препоръчваме използването или на обществен транспорт, или на споделен автомобил.
Ще се радваме на вашето участие в семинара.
Заявете желанието си да се включите, като попълните регистрациония формуляр https://docs.google.com/forms/d/1MLwOS4 ... ested=true не по-късно от 27 октомври 2014 г.
За повече информация може да се обръщате към Кристиян Найденов (...) на електронна поща naidenofi -в- abv.bg
Приложения: Програма за семинара и покана
Ако някой иска приложенията – да ми пише личен имейл.
Workshops @ beta - Networking Skills/Presentation Skills (BetaHaus)
4 ноември, 8.30 ч.
Днес е краен срок за купуване на билети и той свършва до час-два, 55 долара. След това отива на 70 долара, през Евентим
Да срещнем Британската система за правене на презентация и усвояване на техники за водене на разговор в бизнес среда. Лектор ще бъде ALISTAIR MACDONALD. Работил е с MyTravel, Adidas, AMEC, Reuters(Germany and Italy), BNFL и още много компании. През последните 20 г. е тренирал директори от над 27 страни.
*лекцията ще се проведе на английски език.
4 ноември, 8.30 ч.
Днес е краен срок за купуване на билети и той свършва до час-два, 55 долара. След това отива на 70 долара, през Евентим
Да срещнем Британската система за правене на презентация и усвояване на техники за водене на разговор в бизнес среда. Лектор ще бъде ALISTAIR MACDONALD. Работил е с MyTravel, Adidas, AMEC, Reuters(Germany and Italy), BNFL и още много компании. През последните 20 г. е тренирал директори от над 27 страни.
*лекцията ще се проведе на английски език.
- frog
- добромет
frog wrote:Ами... карантината в ARS вече приключила... календарът им щял да пристигне за Halloween, затова подозирам, че след преборването на ганата ще искат да отпразнуват с reload party. И. На това парти ще има жаба с цветя, естествено! Само се "молете" да има парти!
Дойде дълго чаканата новина, но дали я видях в петък или в събота - не помня.
http://arsofia.com/bg/46427/helouin/
https://www.facebook.com/events/777775048948310
Аз друга маска освен жабешка нямам. А и хич няма да ми е до маскиране, да не говорим за интелектуално мацане на лицето, защото по програма от сутринта до 16 ч. ще имаме превод при един и същи преподавател. Преди това - домашно, колкото щеш. И този път не знам кога ще приготвя цветята...
Та просто ще бъда мъничко зеленичко зад цветята, които дори ще са на самообслужване към час и нещо, докато съм на хорА от 19 до 20. То не знам дали тази седмица репетицията няма да е по-голяма, надявам се не. Защото няма да има кой да отговаря на екзистенциалния въпрос "Какъв е вегетативният период на авокадото?"
А... имам и едно лилаво домино, но много не го уважавам, защото ми пуска брокат в очите
Къде? Кафе§Бар Бариста, ул. Позитано 9А
Кога? 31. октомври, петък, 18:30 ч.
Вход: 10 лева и 1 усмивка
И още? Премиерата на нашия ЕПИЧЕН календар за 2015 година!
Ъ... да видим дали за тея 10 кинта пак ще рупаме солети и бисквити, но това НЕ съм ви го казвала... И все пак... човек като виси няколко часа с надеждата да му се купят цветя, едни голи солети и сладки маргаринени не го топлят
Трябва своевременно да пусна илюстративен албум на стр. на събитието, за да има зарибени и убедени :\
Здравейте,
Тази седмица, 29. 10 (сряда), от 18:30 ч., зала 163, в Биологическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”, Андрей Ралев от СДП БАЛКАНИ ще ни разкаже за природата и дейностите на Сдружението и Община Сливница в района на Алдомировското блато и за неговото възстановяване. Ще споделим информация как може да се включите и вие в опазването на биоразнообразието в района. Не на последно място ще подкрепим всичко казано с красиви природни кадри от филма "Природата на Община Сливница" на Ива Христова - Николова.
Темата:
“Изчезването и възкръсването на едно блато – дейностите на СДП Балкани и Община Сливница по възстановяване на Алдомировско блато.”
Очакваме ви!
Поздрави,
Елица Иванова
Курсът се подпомага от Проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.
Тази седмица, 29. 10 (сряда), от 18:30 ч., зала 163, в Биологическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”, Андрей Ралев от СДП БАЛКАНИ ще ни разкаже за природата и дейностите на Сдружението и Община Сливница в района на Алдомировското блато и за неговото възстановяване. Ще споделим информация как може да се включите и вие в опазването на биоразнообразието в района. Не на последно място ще подкрепим всичко казано с красиви природни кадри от филма "Природата на Община Сливница" на Ива Христова - Николова.
Темата:
“Изчезването и възкръсването на едно блато – дейностите на СДП Балкани и Община Сливница по възстановяване на Алдомировско блато.”
Очакваме ви!
Поздрави,
Елица Иванова
Курсът се подпомага от Проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.
-
- Лъч
- Has thanked: 1234 times
- Been thanked: 254 times
[spoiler]
А ако някой иска да му пратя двата файла-презентации, по които протече срещата, нека драсне ред.
Беше смислена среща с посочване и изясняване на определени детайли, за които човек трябва да почовърка. Не бих могъл да преразкажа в детайл, уви - остана ми основното и важното: нека да се кооперираме! (:
[/spoiler]Кал wrote:Здравейте, приятели!
ЕС "За Земята" ви кани на семинар на тема "Общностни енергийни проекти"
Кога: На 29 октомври от 17:00 до 21:00 часа
Къде: Център за култура и дебат Червената къща, зала Пеша Николова
Семинарът е предназначен за бъдещи инициатори на общностни енергийни проекти и потенциални бенефициенти по европейски фондове. Добре дошли са всички, които планират своята енергийна независимост, индивидуално или в рамките на общност.
Той ще включва презентации и казуси по темите за енергийните кооперативи, примери за добри практики, могат ли да се осъществят у нас и начините за финансиране и работа по оперативни програми.
Терминът “общностен възобновяем енергиен източник” най-общо означава притежавана от местни хора и разположена на място мощност, използваща възобновяем източник на енергия (за производство на електроенергия и/или енергия за топлина или охлаждане).
Семинарът ще се проведе на 29 октомври ( сряда) от 1 7:00 часа 21 :00 часа. Обучението е безплатно, като за участниците, които идват от други населени места имаме ограничена възможност за покриване на транспортни разходи и нощувки. Участниците ще бъдат настанявани в хостел, а за транспорт препоръчваме използването или на обществен транспорт, или на споделен автомобил.
Ще се радваме на вашето участие в семинара.
Заявете желанието си да се включите, като попълните регистрациония формуляр https://docs.google.com/forms/d/1MLwOS4 ... ested=true не по-късно от 27 октомври 2014 г.
За повече информация може да се обръщате към Кристиян Найденов (...) на електронна поща naidenofi -в- abv.bg
Приложения: Програма за семинара и покана
Ако някой иска приложенията – да ми пише личен имейл.
А ако някой иска да му пратя двата файла-презентации, по които протече срещата, нека драсне ред.
Беше смислена среща с посочване и изясняване на определени детайли, за които човек трябва да почовърка. Не бих могъл да преразкажа в детайл, уви - остана ми основното и важното: нека да се кооперираме! (:
-
- Лъч
Museo de la Palabra wrote:Dear friend:
This year on the 23rd of November we will celebrate the anniversary of the word as a bond to humankind, coinciding with the date in which the Museum of the word opened.
This year, the Cesar Egido Serrano Foundation would like to appoint you an ambassador of the word in your country or city of origin for which you may, coinciding with that date, organize activities and initiatives in your place of residence with friends and other institutions.
All those proposals received, will be shared through our social networks, emails and Websites, with all of you.
The association of friends of the museum of the word has also been recently created, and we already have friends and institutions in 62 countries, with which the museum is becoming truly universal, in the same manner, as the International Day of the Word as a bond of humankind Is for anyone who believes that the word must be the tool against all violence.
More Information:
http://www.dayofwords.com/en/
http://www.museodelapalabra.com/en/muse ... ssociation
- frog
- добромет
Нали много обичаме да гласуваме - до 10. ноември, за Натура 2000: http://www.ceeweb.org/go-wild-2/voting/landscapes/
Светлето wrote:Естествено не е задължително! Но е хубаво, защото има удивителни кадри!
- Кал
- Първопроходец
Центърът за култура и дебат „Червената къща” ви кани в периода 6-14 ноември 2014 в зали
Червена и Безименна на:
25 години след 1989: Къде сме днес?
фестивал (филми и дебати)
(...)
10.ноември (понеделник), 19:00 ч.
Червена зала
25 години след 1989: Какво стана с медиите?
дебат
От два канала на БНТ и три програми на БНР преди 1989 г., партийни вестници вестник на
управляващата БКП, на Отечествения фронт и на Земеделския съюз, от началото на 90-те
години до днес наблюдаваме бум на на частни телевизии, радиостанции и вестници. Създаваха
се, възхождаха и залязваха частни медии, а медийният пейзаж постепенно стана необозримо
разнообразен. В последното десетилетие жълтата преса започна да доминира пазара на
печатните медии, протичаха процеси на сливания, придобивания и формиране на монополи в
медиите. Кога журналистиката беше по-зависима - преди или след 1989 г.? По-информирани ли
са българите днес и стана ли информацията достъпен и ценен ресурс за по-добро съвместно
съществуване в условията на демокрация? Доколко журналистиката остана зависима от сенките
на тайното сътрудничество със службите за сигурност и пропагандните техники на информация,
дезинформация и активни мероприятия? И какво може да се направи днес, за да станат медиите
по-полезни на обществото утре? С участието на Севда Шишманова (БНТ), Весислава Антонова
(вестник “Капитал”), Ирен Филева (БНР), Иво Божков (блогър), Георги Лозанов, Диана Иванова
и други журналисти, бивши и настоящи шефове на медии и анализатори.
На български език.
Вход за отделен дебат: 3/2 лв.
Удебеляването е мое.
- Кал
- Първопроходец
Знанието не е стока – лекция и дискусия за студентските борби
Каним ви на 17-ти ноември (понеделник) от 19 часа в социален център „Аделанте“ в София, за да отбележим заедно международния ден на студентите.
С постсоциалистическия преход в Сърбия, започнал през първите години след 2000-ната, дойде Болонският процес. Това е дискусия относно студентските борби в Сърбия, историята на студентското самоорганизиране и съпротивата срещу неолибералните реформи в образованието. Като критичен поглед назад към протестите, които се случиха през последните около десет години, ние бихме искали да видим какво направихме грешно и какво сме направили правилно, и какво може да се направи за подобряване на бъдещото организиране на студентите.
Тази история на борбите за висше образование в Белград ще бъде представена от двама студенти от Факултета по философия. Факултетът в момента е окупиран от студентите си, които протестират срещу мерките за остеритет (мерките на правителството за спестяване, строги икономии), които застрашават тяхното образование.
-
- Лъч
Аделанте: Компоситране с калифорнийски червеи - направа на компостер и леко разкрасяване на градинката
Ако ви е интересно как се прави този компостер, мисля, че мога да пообясня туй-онуй, което успях да видя, разбера и направя. (:
Иначе в неделя имаше среща, за която не успях да се класирам, но доколкото схванах основната тема е била създаването на пермакултурно селище, като се тръгне от събиране и сплотяване на достатъчно хора, които да се включат.
Хората, с които бачкахме заедно в събота, докато правехме компостера и другите нещица, много ми допаднаха. Не се запознах напълно с всички, но много приятно ме изненада споделението на едно момче - Даниел - видимо на моя възраст, което разказа, че през топлата част от годината живее в селото си близо до Шумен, където с баба си и дядо си се грижат за над 100 декара с най-различни насаждения. Живял е 13 години в Америка, но се е върнал тук, което още провокира въпроса "А на колко години е?", но предстои да опозная него и другите интересни индивиди от събота. Иначе Даниел беше донесъл различни семена - зеленчукови най-вече, които си е примъкнал от отвъд океана и беше много интересно да видя малка част от колекцията му, която иначе си поддържа и вкъщи, тук в София. Абе, усмихващо беше!
Ако ви е интересно как се прави този компостер, мисля, че мога да пообясня туй-онуй, което успях да видя, разбера и направя. (:
Иначе в неделя имаше среща, за която не успях да се класирам, но доколкото схванах основната тема е била създаването на пермакултурно селище, като се тръгне от събиране и сплотяване на достатъчно хора, които да се включат.
Хората, с които бачкахме заедно в събота, докато правехме компостера и другите нещица, много ми допаднаха. Не се запознах напълно с всички, но много приятно ме изненада споделението на едно момче - Даниел - видимо на моя възраст, което разказа, че през топлата част от годината живее в селото си близо до Шумен, където с баба си и дядо си се грижат за над 100 декара с най-различни насаждения. Живял е 13 години в Америка, но се е върнал тук, което още провокира въпроса "А на колко години е?", но предстои да опозная него и другите интересни индивиди от събота. Иначе Даниел беше донесъл различни семена - зеленчукови най-вече, които си е примъкнал от отвъд океана и беше много интересно да видя малка част от колекцията му, която иначе си поддържа и вкъщи, тук в София. Абе, усмихващо беше!
- frog
- добромет
Мълчаха си, мълчаха си пък най-накрая казаха колко - 2660 лв. от Halloween в ARS (10 от цветята ми).
Към тези - 28 (други цветя + Илка), които се надявам Люба да е пратила.
http://arsofia.com/bg/46569/pari-sabran ... oharcheni/
В момента приютът е временно котешки. С оцелелите 200? кучета. Но засега се приемат само котки. И не могат да стоят в приюта.
Крайно време е да си направят материали изрично с котки на картинката!
За някои хора подобна дреха сигурно значи Левси и ЦСКА на една щампа. Някои хора не понасят единия вид животно. Или другия.
Да направят обща щампа и с разнообразните животни от календара, които не са кучета и котки.
Към тези - 28 (други цветя + Илка), които се надявам Люба да е пратила.
http://arsofia.com/bg/46569/pari-sabran ... oharcheni/
В момента приютът е временно котешки. С оцелелите 200? кучета. Но засега се приемат само котки. И не могат да стоят в приюта.
Крайно време е да си направят материали изрично с котки на картинката!
frog wrote:сигурно не веднъж са ви питали, но нека и аз да отбележа - на последния концерт-фест в Mixtape един човек възмутен ме запита защо няма дрехи с котки. Измъквателно му посочих щампата, на която с деликатни извивки другаруват куче и котка. Не остана доволен от компромисния вариант
За някои хора подобна дреха сигурно значи Левси и ЦСКА на една щампа. Някои хора не понасят единия вид животно. Или другия.
Да направят обща щампа и с разнообразните животни от календара, които не са кучета и котки.
-
- Лъч
22.11. -среща в соц. център Аделанте
THE HIDDEN COST OF PATRIARCHY – ПРОЖЕКЦИЯ НА ЛЕКЦИЯТА ОТ Д.БЪНДОК
THE HIDDEN COST OF PATRIARCHY – ПРОЖЕКЦИЯ НА ЛЕКЦИЯТА ОТ Д.БЪНДОК
English below.
В свят, в който все по-малко чуваме за сексизма и все повече за това как мъжете и жените са равни, не е трудно да видим, че това е далеч от истината. Мъжете все още доминират всички сфери в обществото – политика, спорт, технологии, наука и т.н. – навсякъде мъжът е в по-висока позиция независимо дали това значи по бройка или йерархично. Дори в ‘егалитарна’ Европа жените получават средно 16% по-ниски работни заплати от мъже на същата позиция. Стереотипите за това как една жена трябда да изглежда, да говори, да се държи работят с пълна сила. Случаите на сексуални посегателства, домашен тормоз и насилие над жени са върхови. В активистските среди това не прави изключение. Затова искаме да ви предложим този ‘плесник’ от Джени Бъндок, който представя ситуацията отблизо и от опит.
The Hidden Cost of Patriarchy прожекция на лекцията от Д.Бъндок
В лекцията си, Джени Бъндок говори за това какво е да си жена в силно мъжко доминираното движение за права на животните в Северна Америка. Обсъжда паралели между тези нейни преживявания с опитът й в хардкор сцената и феминисткия активизъм. Дръзка и рязка в критиката си към сексизма и мизогинията, тя дава насоки как да се реагира при такова отношение. Освен това предлага съвети към мъжете в активистки общности и обсъжда отговорността на общността при случаи на сексуално посегателство.
След филма ще има модерирана дискусия по темата.
Призоваваме хората да не консумират алкохол преди дискусията!
Очаквайте сладкиши и други вкусотийки!
Дисклеймър: Филмът съдържа моменти, в които се засяга темата за изнасилване и сексуално посегателство.
език – английски
субтитри – български
времетраене – 64мин.
Събота, 22.11 от 18:30ч.
Вход свободен
————————————————————————-
We will be screening ‘The Hidden Cost of Patriarchy’. After the film we will have a facilitated discussion about the content of the film, and of patriarchy. It is encouraged that people do not start drinking alcohol until after the discussion. There will be vegan cake & treats! In this film the speaker Jennai Bundock talks about her experience of being a woman in the very male dominated animal rights community in North America. She draws parallels with her experiences in the hardcore music community, and contrasts with her experience in the feminist activist community. She is blunt with her criticisms of sexist and misogynistic behaviour, and explains how to respond to that behaviour when it arises. She offers advice to men in activist communities and discusses community accountability around incidences of sexual assault.
*Content note: This film discusses sexual abuse and rape.
Start: 6:30p.m.
language – english
subs – bulgarian
duration – 64min.
Free entry!
-
- Лъч
Коледен ВЕГ Фест
"Тотали ВЕГАН" има удоволствието да Ви покани на Коледен ВЕГ Фест, който ще се проведе през уикенда, преди Коледа - 20 и 21 декември, събота и неделя в Есенс център,ул. 6-ти Септември 37 (вътрешен двор), до Малките 5 кьошета.По време на феста, ще има Коледен базар на който ще можете да закупите, както продукти за празниците, директно от търговците на преференциални цени, така и подаръци за вашите близки и приятели.Освен това, ще можете да посетите различни презентации, лекции и дискусии.Вход свободен.
Очакваме Ви!
Доведете и приятели!
За информация и запитвания за участие:
sofiavegfest в- gmail.com
https://www.facebook.com/events/700503543380016/
https://www.facebook.com/SofiaVEGFest
https://www.facebook.com/pages/Totally- ... 1270276711
Last edited by Кал on Thu Nov 20, 2014 1:00 pm, edited 1 time in total.
Reason: скривам мейлите от спам-ботове
- Кал
- Първопроходец
До 30 ноември може да гласувате в тазгодишните отличия „Човек на годината“:
http://www.humanoftheyear.org/glasuvane-14/
(Не е нужно да имате ФБ – може да се регистрирате в сайта на самата кампания.)
Аз подкрепих Прозрачни планини, Любомила Кривошиева и доброволците и дарителите по време на наводненията.
http://www.humanoftheyear.org/glasuvane-14/
(Не е нужно да имате ФБ – може да се регистрирате в сайта на самата кампания.)
Аз подкрепих Прозрачни планини, Любомила Кривошиева и доброволците и дарителите по време на наводненията.
- svetliche
- Global Moderator
- Has thanked: 171 times
- Been thanked: 67 times
Аз гласувах за Росен Цветков, Владо Руменов, Спасителен център за диви животни, Прозрачни планини, Любомила Кривошиева. Успех на всички!
Last edited by Кал on Thu Nov 20, 2014 6:20 pm, edited 1 time in total.
Reason: моля не цитирайте предния пост едно към едно – само задръстваме базата данни ;)
Reason: моля не цитирайте предния пост едно към едно – само задръстваме базата данни ;)
-
- Лъч
Почти нямаше човек/организация/инициатива, за които да не гласувам. А прегледах всички - постарах се, след като си дадох сметка, какво е събрано в този списък с номинирани. Напоследък не бях отделял толкова внимание на подобно нещо, затова ще споделя неща, които си отделих в подпрозорци - надявам се да ви вдъхновят:
В кадър – 7 юли 2014: “Под запрещение”
До месеци махат бетона от Яйлата
Ние не сме изключение
Питай ги.ком - улеснен достъп до информация чрез контакт с държавните институции
Обещство.бг - Независими създатели на електронни инструменти за бърза и удобна връзка държава <-> гражданин
Праватами.бг - преди време попаднах на приложение за Android със същото име и сега го свързах и с родителите му
Насилието след раждането преразказано - това може да ви дойде силно, ако сте в по-чувствителен период/момент; на мен ми дойде леко в повече
Всичко горе е от препратки от страниците на номинирание за Човек на годината. Нарочно не съм слагал препратка към съответната номинация - има защо да ги изчете човек.
Прегръщам ви.
В кадър – 7 юли 2014: “Под запрещение”
До месеци махат бетона от Яйлата
Ние не сме изключение
Питай ги.ком - улеснен достъп до информация чрез контакт с държавните институции
Обещство.бг - Независими създатели на електронни инструменти за бърза и удобна връзка държава <-> гражданин
Праватами.бг - преди време попаднах на приложение за Android със същото име и сега го свързах и с родителите му
Насилието след раждането преразказано - това може да ви дойде силно, ако сте в по-чувствителен период/момент; на мен ми дойде леко в повече
Всичко горе е от препратки от страниците на номинирание за Човек на годината. Нарочно не съм слагал препратка към съответната номинация - има защо да ги изчете човек.
Прегръщам ви.
- svetliche
- Global Moderator
Протест, революция и война:
година след украинския Евромайдан
Дискусия с участието на:
Уилям Риш и Татяна Журженко
Откриване на поредицата:
„Гражданска практика за студенти и учители"
28 ноември, петък, 17:00 часа
Театрална зала „Алма Алтер", Ректорат СУ
/на английски език/
Модератор: Том Джунс
Уилям Риш е доцент по европейска история в Джорджа колидж и Стейт юнивърсити, САЩ. Бил е гост-преподавател в Лвовския университет, Украйна; вицепрезидент на Американската асоциация за изследвания на Украйна; автор на множество публикации, сред които The Ukrainian West: Culture and the Fate of Empire in Soviet Lviv. Harvard University Press, 2011.
При избухването на протестите на Евромайдана доцент Риш заминава за Украйна, където провежда теренно изследване в Киев, Харков и Донецк. Като международен наблюдател следи президентските и парламентарните избори в страната и работи като доброволец в Украинския кризисен медиен център в Киев. Основава социалната медийна новинарска група "Euromaidan News in English" и в момента работи по книга, която представя и анализира протестите от Евромайдана в Киев, революцията на честта и последвалата продължаваща и днес война в Донбас.
Татяна Журженко е директор на изследователската програма „Русия в глобалния диалог“ на Института по хуманитарни науки (IWM) във Виена.
Завършила е политическа икономия и философия в Университета в Харков, Украйна. През 1993 г. защитава докторат по социална философия. Между 1993 и 2010 г. Татяна Журженко е асистент и доцент в Харковския университет; съосновател и съпредседател на Харковския център за изследвания на пола. Между 2007 и 2012 г. получава стипендията Елизе Рихтер за изследване на политиките на паметта в Източна Европа, което провежда в департамента по политически науки на Университета във Виена. През 2012-2013 г. Татяна Журженко работи във Финландския център за изследвания на Русия и Източна Европа към университета в Хелзинки. Специализирала е в Харвард, Торонто и Лондон. Автор е на множество публикации върху политиките на пола и феминизма в Украйна, върху границите и граничните идентичности, както и върху политиките на паметта в Източна Европа. Последната й книга Borderlands into Bordered Lands: Geopolitics of Identity in Post-Soviet Ukraine, Stuttgard, 2010, печели наградата за най-добра книга на Американската асоциация за изследване на Украйна през 2010 г. и бронзовото отличие на Асоциацията за изследвания на граничните области през 2012 г.
Проектът „Гражданска практика за студенти и учители. Протестите след 2011 г” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. www.eeagrants.org Източник: Културен център на СУ
- svetliche
- Global Moderator
Направление по Теория на литературата
към Института за литература при БАН
Катедра Теория и история на литературата към СУ и
Културен център на Софийския университет
представят:
Национална научна конференция
Наследството на лингвистиката в българската литературна теория
/27 – 28 ноември 2014/
Нова конферентна зала
Северно крило, Ректорат на СУ
10.00 – 19.00 часа
Амбицията на „Наследството на лингвистиката в българската литературна теория” е да бъде следваща стъпка в осъществяването на започнатия в предишните две конференции мащабен теоретичен проект по анамнеза на ключови понятия, концепции и мислители с оглед на българската литературоведска общност. „Изплъзващият се предмет на литературознанието. Невидимата школа” [2012 г.] (неотдавна се появи и сборникът с текстове от конференцията) открои невидимото сговаряне и концептуалните и тематични връзки в делото на ключови за българското литературознание фигури – М. Янакиев, Н. Георгиев и Р. Коларов. „Просветителство срещу идеологема (Цветан Стоянов, Атанас Натев, Димитър Аврамов)” [2013 г.] отвори дискусията към хетерогенни направления в областта на естетиката и рефлексията върху литературата и изкуствата през 60-те и 70-те години, изследвайки функцията на хуманитаристкиката като опозиция спрямо репресивния официален дискурс.
Конференцията „Наследството на лингвистиката в българската литературна теория” ще отвори разговора за историята на българското литературознание с оглед на връзката му с езикознанието, както и (д)ефектите на профилирането на двете области днес. Форумът предполага насочване към явното или дискретно литературоведско присъствие на пораждащи фигури като Сосюр или Гийом, към споровете около руските формалисти и Бахтин, към ранните работи на Цветан Тодоров и Юлия Кръстева, към влиянието на Лотман и школата в Тарту, към приноса на български езиковеди като Георги Герджиков, Красимир Манчев, Цанко Младенов, Йордан Пенчев, Мирослав Янакиев и др. за българското литературознание от 60-те години насетне. През тази призма изследователските усилия ще бъдат насочени към по-нататъшно разгръщане на откроените в досегашните два научни форума въпроси, за да се подкрепи колективното усилие както за реконструиране на една по-сложна картина на хуманитарно-научния контекст след 1960-те години, така и за осмисляне с днешна дата на ролята на литературно-теоретичното мислене.
Програма на конференцията:
Четвъртък 27.11. 2014,
Нова конферентна („огледалната”) зала
→10:00 – 12:30
Откриване: Амелия Личева
Водеща: Амелия Личева
● Александър Панов (БАН): “Дръжте ми дискурса” четвърт век по-късно
● Юлияна Стоянова (СУ): Наследството на лингвистиката в българската литература
● Мая Горчева (ПУ): Старобългаристът проф. Иван Добрев за новата българска литература, или за „безхитростната буквалност“ на филологическото
● Регина Койчева (БАН): Роман Якобсон и предизвикателствата на старобългарското стихосложение
● Огнян Ковачев (СУ): Език и езиково самосъзнание в беседите и трудовете на Петър Увалиев
12:00 – 12:30 Дискусия
→ 13:30 – 15:30
Водеща: Цвета Хубенова
● Александър Мануилов (СУ): Някои литературоведски и философски импликации на теорията за езиковия знак у Сосюр
● Гергана Златкова (СУ): Проблемът за литературната творба и изкуството в романа “Към Фара” на В. Улф и творбите на Дж. Р. Р. Толкин в няколко аспекта от теорията за езика на Ф. дьо Сосюр
● Галина Кръстева (Полски институт): Полските предикативни форми на –но/-то при превода от полски на български език. Преводни съответствия.
● Димитър Георгиев: Произход на българските имена на растението глухарче (Origin of the Bulgarian names of the dandelion)
15:00 – 15:30 Дискусия
15:30 – 16:00 Кафе-пауза
→ 16:00 – 18:00
Водеща: Божана Филипова
● Цвета Хубенова (СУ): Кафка – в търсене на смисъл – безкрай
● Филип Стоилов (СУ): Особености на наратива в „Тристрам Шанди“ на Лоурънс Стърн
● Бранко С. Ристич (Прищински университет), Живорад М. Миленович (Прищински университет): Прилагане на иновативни дидактически и методически модели на интерактивно преподаване при различни нива на сложност в обучението по български език и литература в Сърбия
● Калина Захова (БАН): Професионална квалификация: филолог, учител по български език и литература
17:30 – 18:00 Дискусия
18: 30 Старото „Яйце”
Премиера на сборника „Изплъзващият се предмет на литературознанието. Невидимата школа: Мирослав Янакиев, Никола Георгиев, Радосвет Коларов”. Представят Миряна Янакиева и Бойко Пенчев.
„Нарекохме „невидима” създадената от тримата школа, защото тя се различава от традиционните школи, които имат свои манифести, тезиси, пространствени центрове. В същото време тяхната школа, свободна от всякакви белези на институционалност, е повече от видима. Ако има нещо устойчиво в българското литературознание от 40-50 години насам, то е именно в неотслабващото позоваване на техните идеи, теоретични построения и конкретни анализи.” От съставителите
28, 29, 30 ноември 2012 г. / Национална научна конференция „Изплъзващият се предмет на литературознанието. Невидимата школа: Мирослав Янакиев, Никола Георгиев, Радосвет Коларов” – програма
Петък, 28.11. 2014,
→ 10:00 – 12:00
Водеща: Камелия Спасова
● Ирен Александрова (СУ): Метафората – „оттук“ и „оттам“, възможностите на понятието
● Морис Фадел (НБУ): Езикът като обект срещу езика като медиум
● Катерина Клинкова (СУ): Изказването като единица на действието (речевите актове vs наратологията)
● Петя Осенова (СУ): Генеративизмът и отвъд него
11:30 – 12:00 Дискусия
→13:30 – 15:30
Водеща: Мария Калинова
● Мирена Славова (СУ): Античният трактат „За съчетаването“ на Дионисий Халикарнаски между лингвистиката и поетиката на текста
● Камелия Спасова (СУ): Двойни структури у Лотман. Към преобразуване на понятието мимесис
● Дарин Тенев (СУ): Модели на езика. Христо Тодоров и структуралисткото наследство
● Боян Манчев (СУ, НБУ): Действието на потенцията. Литературната теория между лингвистика и философия, или Гюстав Гийом и софийската гийомистка школа
→ 16:00 – 17:30
Водещ: Морис Фадел
● Мария Калинова (СУ): Чисти кинетики. За радикалната материалност на езика
● Миглена Николчина (СУ): Звук (без) смисъл: фоническа организация на аутоматона
● Радосвет Коларов (БАН): Лингвистични понятия в терминологията на литературознанието
17:00 – 17:30 Дискусия
→ 18:00 – 19:00
Лингвистика и литературознание: миграция на понятия
Водеща: Миглена Николчина
Кръгла маса с участието на Радосвет Коларов, Мирена Славова, Петя Осенова, Боян Манчев, Морис Фадел.
Съпътстващи събития:
27 ноември, 18: 30 часа, Старото „Яйце”, Централна сграда, Ректорат
Премиера на сборника „Изплъзващият се предмет на литературознанието. Невидимата школа: Мирослав Янакиев, Никола Георгиев, Радосвет Коларов”
Представят: Миряна Янакиева и Бойко Пенчев
28 ноември, 18:00 часа, Нова конферентна зала
Кръгла маса Лингвистика и литературознание: миграция на понятия
С участието на: Радосвет Коларов, Мирена Славова, Петя Осенова, Боян Манчев, Морис Фадел
Източник: Културен център на СУ
към Института за литература при БАН
Катедра Теория и история на литературата към СУ и
Културен център на Софийския университет
представят:
Национална научна конференция
Наследството на лингвистиката в българската литературна теория
/27 – 28 ноември 2014/
Нова конферентна зала
Северно крило, Ректорат на СУ
10.00 – 19.00 часа
Амбицията на „Наследството на лингвистиката в българската литературна теория” е да бъде следваща стъпка в осъществяването на започнатия в предишните две конференции мащабен теоретичен проект по анамнеза на ключови понятия, концепции и мислители с оглед на българската литературоведска общност. „Изплъзващият се предмет на литературознанието. Невидимата школа” [2012 г.] (неотдавна се появи и сборникът с текстове от конференцията) открои невидимото сговаряне и концептуалните и тематични връзки в делото на ключови за българското литературознание фигури – М. Янакиев, Н. Георгиев и Р. Коларов. „Просветителство срещу идеологема (Цветан Стоянов, Атанас Натев, Димитър Аврамов)” [2013 г.] отвори дискусията към хетерогенни направления в областта на естетиката и рефлексията върху литературата и изкуствата през 60-те и 70-те години, изследвайки функцията на хуманитаристкиката като опозиция спрямо репресивния официален дискурс.
Конференцията „Наследството на лингвистиката в българската литературна теория” ще отвори разговора за историята на българското литературознание с оглед на връзката му с езикознанието, както и (д)ефектите на профилирането на двете области днес. Форумът предполага насочване към явното или дискретно литературоведско присъствие на пораждащи фигури като Сосюр или Гийом, към споровете около руските формалисти и Бахтин, към ранните работи на Цветан Тодоров и Юлия Кръстева, към влиянието на Лотман и школата в Тарту, към приноса на български езиковеди като Георги Герджиков, Красимир Манчев, Цанко Младенов, Йордан Пенчев, Мирослав Янакиев и др. за българското литературознание от 60-те години насетне. През тази призма изследователските усилия ще бъдат насочени към по-нататъшно разгръщане на откроените в досегашните два научни форума въпроси, за да се подкрепи колективното усилие както за реконструиране на една по-сложна картина на хуманитарно-научния контекст след 1960-те години, така и за осмисляне с днешна дата на ролята на литературно-теоретичното мислене.
Програма на конференцията:
Четвъртък 27.11. 2014,
→10:00 – 12:30
Откриване: Амелия Личева
Водеща: Амелия Личева
● Александър Панов (БАН): “Дръжте ми дискурса” четвърт век по-късно
● Юлияна Стоянова (СУ): Наследството на лингвистиката в българската литература
● Мая Горчева (ПУ): Старобългаристът проф. Иван Добрев за новата българска литература, или за „безхитростната буквалност“ на филологическото
● Регина Койчева (БАН): Роман Якобсон и предизвикателствата на старобългарското стихосложение
● Огнян Ковачев (СУ): Език и езиково самосъзнание в беседите и трудовете на Петър Увалиев
12:00 – 12:30 Дискусия
→ 13:30 – 15:30
Водеща: Цвета Хубенова
● Александър Мануилов (СУ): Някои литературоведски и философски импликации на теорията за езиковия знак у Сосюр
● Гергана Златкова (СУ): Проблемът за литературната творба и изкуството в романа “Към Фара” на В. Улф и творбите на Дж. Р. Р. Толкин в няколко аспекта от теорията за езика на Ф. дьо Сосюр
● Галина Кръстева (Полски институт): Полските предикативни форми на –но/-то при превода от полски на български език. Преводни съответствия.
● Димитър Георгиев: Произход на българските имена на растението глухарче (Origin of the Bulgarian names of the dandelion)
→ 16:00 – 18:00
Водеща: Божана Филипова
● Цвета Хубенова (СУ): Кафка – в търсене на смисъл – безкрай
● Филип Стоилов (СУ): Особености на наратива в „Тристрам Шанди“ на Лоурънс Стърн
● Бранко С. Ристич (Прищински университет), Живорад М. Миленович (Прищински университет): Прилагане на иновативни дидактически и методически модели на интерактивно преподаване при различни нива на сложност в обучението по български език и литература в Сърбия
● Калина Захова (БАН): Професионална квалификация: филолог, учител по български език и литература
17:30 – 18:00 Дискусия
18: 30 Старото „Яйце”
Премиера на сборника „Изплъзващият се предмет на литературознанието. Невидимата школа: Мирослав Янакиев, Никола Георгиев, Радосвет Коларов”. Представят Миряна Янакиева и Бойко Пенчев.
„Нарекохме „невидима” създадената от тримата школа, защото тя се различава от традиционните школи, които имат свои манифести, тезиси, пространствени центрове. В същото време тяхната школа, свободна от всякакви белези на институционалност, е повече от видима. Ако има нещо устойчиво в българското литературознание от 40-50 години насам, то е именно в неотслабващото позоваване на техните идеи, теоретични построения и конкретни анализи.” От съставителите
28, 29, 30 ноември 2012 г. / Национална научна конференция „Изплъзващият се предмет на литературознанието. Невидимата школа: Мирослав Янакиев, Никола Георгиев, Радосвет Коларов” – програма
Петък, 28.11. 2014,
→ 10:00 – 12:00
Водеща: Камелия Спасова
● Ирен Александрова (СУ): Метафората – „оттук“ и „оттам“, възможностите на понятието
● Морис Фадел (НБУ): Езикът като обект срещу езика като медиум
● Катерина Клинкова (СУ): Изказването като единица на действието (речевите актове vs наратологията)
● Петя Осенова (СУ): Генеративизмът и отвъд него
11:30 – 12:00 Дискусия
→13:30 – 15:30
Водеща: Мария Калинова
● Мирена Славова (СУ): Античният трактат „За съчетаването“ на Дионисий Халикарнаски между лингвистиката и поетиката на текста
● Камелия Спасова (СУ): Двойни структури у Лотман. Към преобразуване на понятието мимесис
● Дарин Тенев (СУ): Модели на езика. Христо Тодоров и структуралисткото наследство
● Боян Манчев (СУ, НБУ): Действието на потенцията. Литературната теория между лингвистика и философия, или Гюстав Гийом и софийската гийомистка школа
→ 16:00 – 17:30
Водещ: Морис Фадел
● Мария Калинова (СУ): Чисти кинетики. За радикалната материалност на езика
● Миглена Николчина (СУ): Звук (без) смисъл: фоническа организация на аутоматона
● Радосвет Коларов (БАН): Лингвистични понятия в терминологията на литературознанието
17:00 – 17:30 Дискусия
→ 18:00 – 19:00
Лингвистика и литературознание: миграция на понятия
Кръгла маса с участието на Радосвет Коларов, Мирена Славова, Петя Осенова, Боян Манчев, Морис Фадел.
Съпътстващи събития:
27 ноември, 18: 30 часа, Старото „Яйце”, Централна сграда, Ректорат
Премиера на сборника „Изплъзващият се предмет на литературознанието. Невидимата школа: Мирослав Янакиев, Никола Георгиев, Радосвет Коларов”
Представят: Миряна Янакиева и Бойко Пенчев
28 ноември, 18:00 часа, Нова конферентна зала
Кръгла маса Лингвистика и литературознание: миграция на понятия
С участието на: Радосвет Коларов, Мирена Славова, Петя Осенова, Боян Манчев, Морис Фадел
Източник: Културен център на СУ
- frog
- добромет
Игра Jysk - записване преди 1. декември - http://xmas.jysk.bg/Default.aspx За почивка в Дания и ваучери. Аз много харесвам едни определени чаши, но тоя магазин ми е непреодолимо далеко и никога не съм влизала. По ще ми е лесно в Търново на път към Добрич
Игра Lidl http://www.lidl.bg/bg/Deluxe.htm - тука да ви светна, че играта явно е почнала на 24. ноември = ден 1. От там броите всеки ден кой номер е.
И двете игри са забавни. Първата е с по-строга организация.
Игра Lidl http://www.lidl.bg/bg/Deluxe.htm - тука да ви светна, че играта явно е почнала на 24. ноември = ден 1. От там броите всеки ден кой номер е.
И двете игри са забавни. Първата е с по-строга организация.
- svetliche
- Global Moderator
Проект„ГРАЖДАНСКИ ДЕБАТ ЗА ПРОМЯНА”
ПОКАНА
КЪМ ГРАЖДАНИТЕ И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ
ЗА УЧАСТИЕ В РЕГИОНАЛНИ ГРАЖДАНСКИ ПАНЕЛИ
НА ТЕМА
„КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ В УПРАВЛЕНИЕТО
НА СТРАНАТА?”
Сдружение „Болкан Асист” организира Регионални граждански панели (обществени дискусии за допитване до гражданите) на тема „Какво трябва да се промени в управлението на страната?”
Целта на панелите е да дадат възможност на граждани и неправителствени организации да споделят своите мнения и предложения за необходимостта от промени в управлението на страната.
С помощта на експерти ще бъдат обсъждани въпроси за формите на управление, гражданския контрол, пряката демокрация, задължителното гласуване и др., които бяха обект на национално социологическо проучване, проведено в периода април - юни, 2014 г. с помощта на Асоциациятаза социални изследвания и приложни изследователски практики.
Регионални граждански панели ще бъдат проведени в шестте района на страната (в градовете Стара Загора, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Ловеч и София) в периода 14.11 - 12.12.2014 г. Резултатите от тези панели ще бъдат представени и обобщени на Национален граждански панел, който ще се проведе в началото на 2015 година и формулира предложения и препоръки към управляващите.
Към момента са проведени 4 панела в градовете Стара Загора, Пловдив, Търговище и Велико Търново като предстоят последните два на:
05.12.2014 г., 13.00 - 17.00 ч. –в град Ловеч– за граждани и НПО от Северозападен район (обхваща областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен)
и
12.12.2014 г., 13.00 - 17.00 ч. –в град София– за граждани и НПО от Югозападен район (обхваща областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София - град, София - област)
Дневният ред и местата на провеждане ще бъдат обявени допълнително!
Ако желаете да участвате в даден панел, трябва да заявите това по електронната поща, факс или телефон в офиса на Сдружение „Болкан Асист” , като предоставите следните данни: три имена, населено място, възраст, образование, професия, координати за контакти (телефон, факс, имейл). Представителите на НПО трябва да съобщят както своите координати, така и името и адреса на организацията.
Координати на Сдружение „Болкан Асист”:София 1408, ул. „Енос” №7, ет.6, ап. 9; телефон /факс: 02/9628670, 9628671, електронна поща: balkanassist -в- balkanassist.bg.
На пътуващите от други населени места ще бъдат изплатени транспортни разходи на стойността на билетите за обществен транспорт, а на всички участници в панела ще бъдат изплатени дневни разходи в размер на 10 лева. За тези, които пътуват от други населени места, е препоръчително заедно със заявката за участие да съобщят в офиса на Сдружение „Болкан Асист” цената на билетите (в двете посоки)
Максималният брой участници в един регионален панел е 60 човека. Заявки за участие ще се приемат до запълване на местата!
Хубави дни,
Земляните
ПОКАНА
КЪМ ГРАЖДАНИТЕ И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ
ЗА УЧАСТИЕ В РЕГИОНАЛНИ ГРАЖДАНСКИ ПАНЕЛИ
НА ТЕМА
„КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ В УПРАВЛЕНИЕТО
НА СТРАНАТА?”
Сдружение „Болкан Асист” организира Регионални граждански панели (обществени дискусии за допитване до гражданите) на тема „Какво трябва да се промени в управлението на страната?”
Целта на панелите е да дадат възможност на граждани и неправителствени организации да споделят своите мнения и предложения за необходимостта от промени в управлението на страната.
С помощта на експерти ще бъдат обсъждани въпроси за формите на управление, гражданския контрол, пряката демокрация, задължителното гласуване и др., които бяха обект на национално социологическо проучване, проведено в периода април - юни, 2014 г. с помощта на Асоциациятаза социални изследвания и приложни изследователски практики.
Регионални граждански панели ще бъдат проведени в шестте района на страната (в градовете Стара Загора, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Ловеч и София) в периода 14.11 - 12.12.2014 г. Резултатите от тези панели ще бъдат представени и обобщени на Национален граждански панел, който ще се проведе в началото на 2015 година и формулира предложения и препоръки към управляващите.
Към момента са проведени 4 панела в градовете Стара Загора, Пловдив, Търговище и Велико Търново като предстоят последните два на:
05.12.2014 г., 13.00 - 17.00 ч. –в град Ловеч– за граждани и НПО от Северозападен район (обхваща областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен)
и
12.12.2014 г., 13.00 - 17.00 ч. –в град София– за граждани и НПО от Югозападен район (обхваща областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София - град, София - област)
Дневният ред и местата на провеждане ще бъдат обявени допълнително!
Ако желаете да участвате в даден панел, трябва да заявите това по електронната поща, факс или телефон в офиса на Сдружение „Болкан Асист” , като предоставите следните данни: три имена, населено място, възраст, образование, професия, координати за контакти (телефон, факс, имейл). Представителите на НПО трябва да съобщят както своите координати, така и името и адреса на организацията.
Координати на Сдружение „Болкан Асист”:София 1408, ул. „Енос” №7, ет.6, ап. 9; телефон /факс: 02/9628670, 9628671, електронна поща: balkanassist -в- balkanassist.bg.
На пътуващите от други населени места ще бъдат изплатени транспортни разходи на стойността на билетите за обществен транспорт, а на всички участници в панела ще бъдат изплатени дневни разходи в размер на 10 лева. За тези, които пътуват от други населени места, е препоръчително заедно със заявката за участие да съобщят в офиса на Сдружение „Болкан Асист” цената на билетите (в двете посоки)
Максималният брой участници в един регионален панел е 60 човека. Заявки за участие ще се приемат до запълване на местата!
Хубави дни,
Земляните
Last edited by Кал on Fri Nov 28, 2014 6:36 pm, edited 1 time in total.
- frog
- добромет
Хм... Good/Bad news... Една приятелка ме покани да участвам с цветята в благотворителна разпродажба за детенце с церебрална парализа. Надявам се да сложат датата в негермански ден. Значи цветя ще ви давам след това.
Емил каза, че тази болест е много опасна (и заразна?!) и трудно се оцелява до 12-г-шна възраст, а при оцелелите последиците са тежки.
Емил каза, че тази болест е много опасна (и заразна?!) и трудно се оцелява до 12-г-шна възраст, а при оцелелите последиците са тежки.
- Mokidi
- Global Moderator
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 173 times
Не можаФ да се сдържа - заразна?!?
Разбира се, теоретично може да се окаже, че вина и за това заболяване носи неизвестен засега на науката вирус, но като цяло то е мозъчно увреждане, свързано с развиване на специфични проблеми на двигателните функции и (често) на умственото развитие. Резултат е от неправилно развитие още на ембриона преди раждането, така че не е "заразно". Не е и "опасно", в смисъл, че от него не се умира тъй или иначе, но е осакатяващо в различна степен.
Разбира се, теоретично може да се окаже, че вина и за това заболяване носи неизвестен засега на науката вирус, но като цяло то е мозъчно увреждане, свързано с развиване на специфични проблеми на двигателните функции и (често) на умственото развитие. Резултат е от неправилно развитие още на ембриона преди раждането, така че не е "заразно". Не е и "опасно", в смисъл, че от него не се умира тъй или иначе, но е осакатяващо в различна степен.
- frog
- добромет
[spoiler]Ели, без подробностите и аз долу-горе така реагирах, но Емил се изказа толкова убедително, че ще му подхвърля да си опресни информацията и да не ми маже очите.[/spoiler]Сега посреднощ слушах по радиото за едно такова момиченце, на което не му стигат пари за рехабилитация. А без процедурите не може да напредва с подобряването на придвижването си. От Българската Коледа каквото получавали, за малко процедури им стигало.
Не знам... Може да впрегна домашната книжарница... Ще ми липсва, но поне да е от полза, а не само да ми стои на небостъргачи.
Ще помисля и за нещо друго.
Може да украся голямата шишарка, ако има с какво.
Най-важното - добра дата да сложат...
Не знам... Може да впрегна домашната книжарница... Ще ми липсва, но поне да е от полза, а не само да ми стои на небостъргачи.
Ще помисля и за нещо друго.
Може да украся голямата шишарка, ако има с какво.
Най-важното - добра дата да сложат...
- frog
- добромет
Сега в събота от ресторанта с хорАта събрах капачки, защото ще има специално събиране в чешкия център! Не мога да не си предам досегашните капачки точно там! Те само това са чакали.
По принцип имам чувството, че (почти) всички опаковки, които събирам, един ден ще си дойдат на мястото. В дадени моменти масово влизат в употреба.
Та... когато почна скучната музика, плъзнах по близките маси и обирах от изпитите бутилчици вода (за всеки по 2...). Долу-горе половината бяха изпити. Обрах от три маси и нещо май. Вкъщи преброих 50 капачки и едно самотно пръстенче. Като си помисля още колко е можело да събера... Масите бяха много. Повече от 10. Дори може би поне 12.
Още се кумя на капачките от Пиринско на Емил. Имат красиви кончета и може дама да се направи с тях. Или нещо друго. Но трудно ще се изреже кръгчето с картинката по такъв начин, че да е естетично.
С леля ми сме събрали близо килограм капачки. Имали още.
По принцип имам чувството, че (почти) всички опаковки, които събирам, един ден ще си дойдат на мястото. В дадени моменти масово влизат в употреба.
Та... когато почна скучната музика, плъзнах по близките маси и обирах от изпитите бутилчици вода (за всеки по 2...). Долу-горе половината бяха изпити. Обрах от три маси и нещо май. Вкъщи преброих 50 капачки и едно самотно пръстенче. Като си помисля още колко е можело да събера... Масите бяха много. Повече от 10. Дори може би поне 12.
Още се кумя на капачките от Пиринско на Емил. Имат красиви кончета и може дама да се направи с тях. Или нещо друго. Но трудно ще се изреже кръгчето с картинката по такъв начин, че да е естетично.
С леля ми сме събрали близо килограм капачки. Имали още.
Re: Културни събития
Моята Еко Коледа е събитие за всички, които харесват различното и индивидуалното; за тези, които предпочитат да не купуват масови индустриално произведени подаръци. Това е базар за тези, които на Коледа искат да поднесат не просто подарък, а лично послание към близките, както и да имат на трапезата си храна, отгледана с отговорност към хората и към природата.
Постарали сме се всичко да е уютно, вкусно и красиво с много дегустации, жива музика и викторини. Специална инфо-точка още в началото ще упътва към различните зони.
Над 100 участници ще се включат в четвъртото издание на Моята Еко Коледа в София тази година. Събитието ще продължи три дни – на 12, 13 и 14 декември в City Center Sofia, а официалното откриване е на 12 декември от 10.30 часа. Вратите ще бъдат широко отворени за посетители всеки ден от 10 до 20 часа.
Организатори отново са Сдружение Устойчиво Общество и Хранкооп София, с партньорството на дизайнерско ателие ТриОН, списание МЕНЮ, Спешъл Олимпикс България, Slow Food Youth Network и Общинско дружество Пазари Юг ЕАД.
Постарали сме се всичко да е уютно, вкусно и красиво с много дегустации, жива музика и викторини. Специална инфо-точка още в началото ще упътва към различните зони.
Над 100 участници ще се включат в четвъртото издание на Моята Еко Коледа в София тази година. Събитието ще продължи три дни – на 12, 13 и 14 декември в City Center Sofia, а официалното откриване е на 12 декември от 10.30 часа. Вратите ще бъдат широко отворени за посетители всеки ден от 10 до 20 часа.
Организатори отново са Сдружение Устойчиво Общество и Хранкооп София, с партньорството на дизайнерско ателие ТриОН, списание МЕНЮ, Спешъл Олимпикс България, Slow Food Youth Network и Общинско дружество Пазари Юг ЕАД.
- Кал
- Първопроходец
Георги Стефанов wrote:Каня ви отново подсещайки ви, че др. седмица в сряда (17.12) от 18:30ч е събитието на Коалиция за климата в Червената къща.
Изпращам ви двата линк-а с молба, за разпространение и участие от ваша страна.
http://climatebg.org/
https://www.facebook.com/events/351525361685687/