Визуалните романи са нещото, което открадна сърцето ми през изтеклата една година (и заради което ще ми е малко трудно да се върна към "невизуалните" книги-игри ).
Без много-много да се обяснявам - давам пример за проект, правен в продължение на няколко години от международна доброволческа формация:
Katawa Shoujo
Тая година чакаме завършеното нещо. Можете да пробвате Act 1 - минимум 3 часа четене-играене е.
(А ако някой пробва и сподели впечатления - много драго ще ми е...)
Всъщност - някой тук чел ли е визуални романи? Препоръки?
(А дали някой ден и ние ще почнем да ги правим? *усмих*)
* * *
Един голям дял по същност са си свалки. (Със или без опъване. )
Katawa Shoujo също е такава (със или без опъване... ще видим ) - но не това ми е интересното. Впечатлява ме деликатността и разбирането (направо: съпреживяване), с което авторите са подходили към хората с физически недъзи.
Освен това съм пристрастен към източното изразяване на емоция - японци и корейци, анооо...
* * *
Snusmumrik wrote:Личен фаворит:
Saya no Uta
Страхотна Лъвкрафтова история и тотален "вынос мозга", както казват руснаците.
Не е особено интерактивна /имаш избор на точно две места/, но определено си заслужава. Има и онождане в разумни дози, разбира се .
* * *
И за да не оставим у съформниците впечатление, че в тия романи онождането (пре)обладава - една от най-усуканите, хем трилърни, хем топли истории:
Ever 17: Out of Infinity
Без грам голота.
(Което, имайки предвид колко красиво рисуват тия хора, си е срамота...)
И адски, адски трудна за достигане до истинския финал...
* * *
SoulRaiser wrote:От този жанр харесвам най-много:
Rosario + Vampire: Tanabata's Miss Yokai Academy
Rosario + Vampire Capu2: The Rhapsody of Love and Dreams
Sekirei: Mirai Kara no Okurimono
Higurashi When They Cry
Animamundi: Dark Alchemist
Обожавам ги!
* * *
Братя по пристрастия, направо беля си взех с тая тема. Еле какъв списък за наваксване ми създадохте...
Пък ако някой, който в момента само стеснително обикаля постингите ни, иска да се тества с нещо по-кратичко (но пак забавно):
Daemonophilia
НБ! 16+! :helleee
И още едно - съвсем различно:
Brass Restoration
Дълго и музикантско, и емоционално изстъргващо.
(О! И в един от възможните финали се явява нашата мила родина... няма майтап...)