В пощата на ЧоБи Кал wrote:Ще правим ли писателска работилница на море?
Пишещи приятели (:
Средата на май минава, значи на горния въпрос му е време. :)
Моят отговор е: Да – ако има кой да я организира логистично: да уреди
нощувките, храната и останалите прагматики. (Творческите занимания съм
готов да ги поема аз, евентуално в комплект с някой писател, за когото
си мечтаете.)
Вашите? :)
(С Елена Павлова, която пое организацията последните години, вече си
говорих за това, но тя започна нова работа и не знае дали ще може да
си вземе отпуска.)
Усмивки и вдъхновения,
ЧоБи: Кал)
Писателска работилница на море, лято 2022
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
Писателска работилница на море, лято 2022
- Кал
- Първопроходец
Re: Писателска работилница на море, лято 2022
Мястото и времето ще ги подбира логистичният организатор.В пощата на ЧоБи Jane Undead wrote:На мен ми се иска да участвам в писателска работилница, но не съм сигурна дали бих се справила с организацията. Даже нямам представа колко работа и ангажименти има по това. За какво място говорим и по кое време?
(Ако нямате досегашен опит, препоръчвам да не се захващате сега, а първо да го натрупате другаде. Иначе ще е стрес за всички ни, а аз в тия месеци съм особено чуплив на допълнителен стрес.)
Last edited by Кал on Tue May 17, 2022 1:49 pm, edited 1 time in total.
Reason: скривам името
Reason: скривам името
-
- Global Moderator
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 43 times
Това беше лична кореспонденция, Калине. Не съм давала съгласие да се публикува. Ако обичаш, бъди малко по-внимателен за тези неща. Иначе следващия път аз ще изтипосам някъде някоя твоя липса на опит заедно с името и фамилията ти.
- Кал
- Първопроходец
Въздъх...
Снеж, понякога ме изумяваш с начина, по който ме тълкуваш. Нямам време-сили да се обяснявам подробно, затова само ще цитирам имейла, който току-що ти пратих:
(Преди това обаче да кажа: още две реакции от тоя тип, независимо чии – и ме отписвате като водещ или участник в лятната работилница. Ще я правите без мен. Тези месеци наистина нямам сили за допълнителен стрес.)
Снеж, понякога ме изумяваш с начина, по който ме тълкуваш. Нямам време-сили да се обяснявам подробно, затова само ще цитирам имейла, който току-що ти пратих:
И минаваме към същественото.Кал wrote:Моето възприятие беше: Цитирам (неутрален) въпрос и му давам отговор.
(Преди това обаче да кажа: още две реакции от тоя тип, независимо чии – и ме отписвате като водещ или участник в лятната работилница. Ще я правите без мен. Тези месеци наистина нямам сили за допълнителен стрес.)
- Кал
- Първопроходец
В пощата на ЧоБи Jane Undead wrote:Моето предложение би било да звъннем на мястото от предната година и да се уговорим с тях – мисля, че беше подходящо и никой не беше особено разочарован от него.
Кал wrote:Ели ми каза, че тая година нямали уредена храна. Само бунгалата.
При всяко положение търсим човек, който би поел пълната комуникация с тях.
Jane Undead wrote:Ако организиращият има нужда от помощ, мога да му асистирам.
-
- Global Moderator
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 43 times
Калине, спри да ме цитираш, без да си ме предупредил. Както вече ти обясних, не ми харесва. Образува ми стрес и ми усложнява мисловния процес. Да, бих помогнала, ама спри да ме изтипосваш така.
Значи без Ел, а? Кофти.
Добре, дайте тогава да го направим супер сериозно - в смисъл - дава се задачка и, ако не си напишеш нещата, не вечеряш. И теми в рзвитие. А може да си направим и групово писане - примерно - всички седят в кръг и един по един продължават историята, а един през това време трака по клавиатурата, а друг пее нещо медитативно и танцува шамански танци.
Добре, дайте тогава да го направим супер сериозно - в смисъл - дава се задачка и, ако не си напишеш нещата, не вечеряш. И теми в рзвитие. А може да си направим и групово писане - примерно - всички седят в кръг и един по един продължават историята, а един през това време трака по клавиатурата, а друг пее нещо медитативно и танцува шамански танци.
- Кал
- Първопроходец
Мерси, Силве!
На тоя етап проверяваме ще се състои ли въобще работилница = има ли кой да организира логистиката.
Творческата страна е лесна. Още миналата година се натрупаха ценни идеи за нови занимания. Но и това с шаманските танци звучи яко. Ще си взема бокена.
На тоя етап проверяваме ще се състои ли въобще работилница = има ли кой да организира логистиката.
Творческата страна е лесна. Още миналата година се натрупаха ценни идеи за нови занимания. Но и това с шаманските танци звучи яко. Ще си взема бокена.
- Кал
- Първопроходец
На 19 май в пощата на ЧоБи Кал wrote:До 22 май: Решаваме датите за лятната писателска работилница
Пишещи приятели (:
Ако имате интерес към едноседмична работилница през лятото, моля до 22 май, неделя, да ни кажете:
През кои периоди в интервала 5 юли – 31 август НЕ можете да се включите в работилницата?
Внимание! Пращайте отговорите си до горните два адреса: Choveshkata biblioteka <poslednorog -в- gmail-точка-com>, Таня Йорданова <t261412 -в- gmail-точка-com>. Таня изяви желание да организира логистиката тази година.
Благодарим,
ЧБ: Кал)
Spoiler
Жокер за късно прочелите: Утре, 23 май, също ще приемаме отговори.
И едно организаторско забавление: От деветима отговорили дотук, с теста по внимателно четене се справиха петима.
И едно организаторско забавление: От деветима отговорили дотук, с теста по внимателно четене се справиха петима.
Last edited by Кал on Mon May 23, 2022 10:41 pm, edited 1 time in total.
Reason: осъвременявам
Reason: осъвременявам