Приятели 🙂

В този файл ще откриете летните едноседмични курсове (на море 🙂 ), които предлагат нашите съратници от сдружение “Професионален форум за образованието”.

На последна страница е писателската работилница, организирана от нас, Човешката библиотека, съвместно с фентъзи клуб  “Светлини сред сенките”. Една седмица писане и плискане, ура! (Предупреждавам, че писането ще преобладава… :D)

Ето описанието вкратце:

В писателската работилница ще си помагаме да:

  • си изясним какво искаме да кажем;
  • открием как да го изразим най-въздействащо;
  • четем внимателно;
  • редактираме текстове, художествени и не само, свои и чужди;
  • обсъждаме плодотворно текстовете си с други хора;
  • (по желание) пишем заедно.

Водещите Калин Ненов, Димитър Манолов, Валентина Димова и Стефан Василев имат опит като автори на проза, поезия и есеистика, участници в съавторства, редактори и коректори, членове на конкурсни журита. Те описват себе си преди всичко като „страстни читатели“ – хора, за които словото е също тъй живително като въздуха или водата.

Каним желаещите предварително да пратят на poslednorog -в- gmail.com до 10 хиляди знака свой текст, с който ще участват в работилницата (завършен или откъс от по-дълга творба).

Предварителните материали за курсовете и работилниците лека-полека публикуваме на сайта на академията.

Ако имате въпроси по писателската работилница – слушаме ви внимателно.

За мнозина от вас сигурно е рано да потвърдят отсега – но все пак молим да ни драснете един ред (на poslednorog -в- gmail.com), ако участието в работилницата ви влече. Това не ви задължава с нищо – само ни дава най-обща представа дали и колко голяма група ще се събере.

Ако имате въпроси по другите курсове – свържете се направо с “Професионален форум за образованието” (във файла ще намерите телефоните и имейлите им).

И – предайте нататък!

А като подгрявка към работилницата ви предлагаме един мъъъъничък тест:

Какви сте в… литературата
(най-долу)

Бъдете!
Кал:)н и екипът на ЧоБи