Копнеж за корица на „За спасяването на света“: получени предложения

Приятели,

За спасяването на света е предстояща книга в поредица „Човешката библиотека“ – и втората ни антология (след  „Тринайсетте цвята на дъгата“). Съставяме и ще я разпространяваме заедно с нашите съмишленици от Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“ и „Тера Фантастика“. Антологията съдържа 48 фантастични текста (разкази, новели и повести) с общ обем над 1000 стандартни страници; разгледайте пълното ѝ съдържание.

В Копнежа за корица на антологията се включиха 12 художници с общо 29 (или 32, зависи как ги броите ;)) предложения. Благодарим ви за желанието и вдъхновението!

По-долу представяме всички предложения; а в началото на ноември ще обявим и онова, което грабне най-много сърца и умове сред нашето жури. Междувременно каним всички участвали художници да си изберат три от електронните издания в поредицата ни (от „Да пробудиш драконче“ до „Непоискано добро II“) – като една по-осезаема благодарност за посветеното време и сили. 🙂

И преди да стигнем до галерията, напомняме: Искате ли „За спасяването на света“ да стигне повече читатели? А искате ли го на хартия? И в двата случая имаме нужда от участието ви ето как.

(Специално за хартиеното издание – тъй като решихме, че ще е по-спокойно да излезе през март или април догодина, събираме поръчките ви до февруари.  Тъкмо ще сте имали шанс да разгледате електронното 😉 – него си го готвим за началото на декември.)

А сега пристъпете в света на общуването без думи…

~

17 коментара за “Копнеж за корица на „За спасяването на света“: получени предложения

 1. В гласуването поканихме да участват всички читатели, По-желали (поръчали) антологията до момента. (С идеята, че те са най-заинтересовани от облика ѝ.)

  А резултатите са тук:

  http://choveshkata.net/blog/?p=4115

 2. Аз не разбрах как се гласува за кориците, но ми харесаха №7, ако се махнат ръцете отдолу, защото така е много претрупано и №14. Успех!

 3. Не решиха ли вече тези съдии, че участниците се счупиха да си хвалят кориците инкогнито? 🙂

 4. Страхотни корици, браво на авторите. Моя фаворит обаче си остава предложение 3. Контрастира по много ярък начин с предложение 4. Ако можеха само някак си да се обединят…

 5. Поздравления на авторите, има доста идейни неща, покриващи различни направления и е трудно да се определи кое от тях е най-подходящо. Не разбирам къде протича гласуването, но моето скромно мнение е, че номер 19 най-сполучливо комбинира графично изпълнение, идея и мисловна препратка към читателя преди да е отворил книгата, обрисува едно интересно лице на фантастиката въобще.

 6. Има страхотни предложения, за което поздравявам всички автори. Най-близо до моята представа за корицата са 4 и 5. Но най-добрата според мен е 20. Най-изчистена и пълна с метафори, в същото време хващаща вниманието, а това е от най-важните неща за една корица.

 7. Отзивът на Сълзица ме подсети:

  Ако искате да участвате в следващите ни художнически Копнежи – пишете ни (на poslednorog -в- gmail.com). Ще ви държим в течение. 🙂

 8. Поздравления за интересните предложения на мене ми допадна най много 19 последната но адмирации и за 5.Вглеждайки се в тях исках да си представя как останалите виждат спасяването на света.Ако аз трябваше да направя такава корица бих се спряла на любовта между хората, слънчевия изгрев, извора на вода и техническия прогрес.Да си припомним за пирамидите тяхното съвършенство и колко тайни крият

 9. И на мен ми допадна още от пръв поглед синята жена със сините пеперуди наоколо.
  Има много добри неща, последната ми е също любима, както и онази с пясъчния часовник. Изборът ще бъде труден:)

 10. Има страхотни попадения, а дизайнът на първите две корици е турбо силен! Props на автора!

 11. И на мен 13 беше първото, което ми хвана окото, но после 19 и 20 ми напълниха душата. Та не знам…
  в 20 само текстът нещо ме дразни; дали цветът, или курсивът, или самият шрифт, не мога да определя; рисунката е разкошна обаче.

 12. Рано е да ги издаваме. 😉

  Докато тече гласуването – нека художниците останат анонимни.

 13. Тринадесетата корица отгоре надолу – жената със синьо лице и бели очи е уникално доброто попадение! Кой е авторът на корицата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото