Копнеж за корица на „За спасяването на света“: резултати

Приятели,

За спасяването на света е следващата книга в поредица „Човешката библиотека“: антология с 48 фантастични текста, всеки от които – на голяма тема, с важно търсене и силата да ни размисли, развълнува, даже… да ни промени? Вижте „За спасяването на света“ в подробности (включително докога и как да я поръчате на хартия – или да помогнете с разгласата) тук.

Преди десетина дни представихме предложенията, които получихме в Копнежа за корица на антологията. Междувременно ги гледахме, гласувахме, мислихме, обсъждахме, дърпахме се за косите (един другиму), скубехме си ги (нашите собствени), пак гледахме, пак мислихме… и ето що измислихме:

При гласуването (в което участваха 32-ма от читателите, По-желали антологията до момента) две от предложените корици завършиха с равностойни резултати. Затова решихме да наградим и двете. Честито на Катя Данаилова за корица 13 и Еми Димитрова за корица 20! 🙂

Катя и Еми ще получат награди от по 100 лева, а читателите – свободата да избират с коя корица да им пратим електронното издание на антологията. (За хартиеното издание ще решаваме допълнително, когато наближи отпечатването му – както сме обяснили тук.)

Ако антологията продаде над 600 бройки (хартиени или електронни), важи „бонус“ условието: За всеки три платени бройки над 600 към наградата се добавя още 1 лв., който художничките си поделят (по 0,50 лв.). Този допълнителен хонорар им се плаща в края на всяка календарна година (през декември).

Освен това ще се радваме да включим в е-изданието, като вътрешни „илюстрации“, следните корици:

 • 7 (художници Влад Герасимов и Николай Теллалов)
 • 17 (художник Весела Кучева)
 • 19 (художник Еми Димитрова)
 • 27 (худжоник Стоян Пешев)
 • 28-c1 (художник Станислава Димова)
 • 29 (художник Атанас П. Славов)

За всяка от тях съответният художник ще получи възнаграждение от 25 лв.

Мили художници, съгласни ли сте? Очакваме вашите отговори в пощата си.

Подготовката продължава… 🙂

5 коментара за “Копнеж за корица на „За спасяването на света“: резултати

 1. ВНИМАНИЕ: Заради неизяснени авторски права на някои елементи от предложения 4 и 5 се налага да ги дисквалифицираме. (За следващи Копнежи ще добавим изрично условие авторите на колажи да описват откъде са взети елементите в колажите и с какви права са.)

  Това не променя класирането на останалите предложения. При нашата схема гласуващите дават точки на всяко предложение независимо от другите. В случая предложенията, които бихме искали да ползваме за илюстрации, са всички, събрали поне 1/4 от максималните възможни точки.

  Предложение 7 ползва рисунка на Влад Герасимов и остава като илюстрация в антологията, след като получихме съответното разрешение от Влад. И Влад, и Николай Теллалов ще бъдат указани като негови автори. Двамата ще си поделят хонорара от 25 лева.

 2. Поздравления, кориците са чудесни. 🙂

  Може ли контакти с автора на 1-во и 2-ро предложение? 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото