ДИРИ СЕ: Йордан Табаков. Жив.

Скъпи приятели,

Заради застаряващи проблеми на Човешката библиотека, молим за вашето съ-участие.

Ако успеете да откриете Йордан Табаков, (бивш?) собственик на книжарници „Буквите“, и да ни свържете с него, ще ви възнаградим с книга от Човешката по ваш избор.

Информация за любознателните:

От 24 декември до 6 януари са Поганските дни. Наоколо пъплят всякакви… поганци.

Ние в Човешката, бидейки човеци, също не сме лишени от поганско. Понякога, като се уморим да ни приемат като мъничко издателство (и да забравят, че сме едра група хора), поганското ни обладава – започва да преобладава – и погваме на свой ред.

Но вие не се тревожете за физическото здраве на Йордан Табаков. Нямаме намерение да му чупим нищо – не, не, и капачките на колената няма, – а само да си поговорим с него. За онова, дето ни свързва – всички човеци, които сме избрали да се занимаваме с книги, и късаме от дробовете си, за да ги сътворим. За как по-рядко да допускаме поганското да надделява над човешкото.

И да си вземем 120 книги, да.

Пррразници!

18 коментара за “ДИРИ СЕ: Йордан Табаков. Жив.

 1. Йордан Табаков, намерен:

  Йордан Табаков продава книги на една от сергиите пред пазара на Красно село.

  Говорих с Наско, говорих с Ники Теллалов, говорих и с Григор. И стигнах до следното решение за себе си:

  Няма да го закачам сега. Още не. Ще изчакам – година, две, три.

  И ако дотогава:

  а) светът не се е променил неузнаваемо;

  б) Табаков НАИСТИНА си е стъпил на краката

  – ще го намерим отново. И ще си вземем каквото се полага.

  (Компенсация, мерки, поуки… моментът, ТОГАВАШНИЯТ, ще ни подскаже.)

  Някой друг нещо друго? 🙂

 2. Здравейте,
  Ако това е утешение за някого, и аз съм потърпевша и го издирвам господин Мишока цяла година. Преди да затвори книжарницата на „Алабин“, помолих продавачката да му предаде,че разбирам наличието на проблем, но да спре да се крие като мишка! Такъв достолепен на вид мъж! Но явно мъж само на вид, но не и като поведение!
  Сговорна дружина- планина повдига!Но той като ги няма парите, какво да стори? Разбирам го и често визуализирам ситуация, в която успява да се справи и белким постъпи почтено! Багрина

 3. Успех на всиччки и дано успеем, да покажем, че не може, някой от върха на своето великолепие и с огромно нахалство и пренебрежение, да си разиграва коня.

 4. Препратил съм информацията на целия екип на Човешката. Който има желание – да поема щафетата от мен.

 5. В конкретния случай официалните канали са си съвсем в ред и си реагират според закона. Обаче, някой трябва да ги сезира и да посочи от какво точно се жали – суми, книги,кога и т.н.Ако се стои със скръстени ръце, нищо няма да стане. Колкото са повече оплакалите се, по-ефикасно и бързо работят правораздавателните органи.За подробности – пишете, какво ви интересува още.

 6. Лично на нас в Човешката не ни се занимава с официалните канали. Изчислихме, че времето, парите и нервите, които трябва да вложим в една такава преписка, ще надхвърлят стойността на „погубените“ книги. Струва ми се, че проблемът е в официалните канали – как са организирани… но това е друга приказка, която ще бъде разказана друг път. 🙂

  Все пак, ако искаш да споделиш положителен опит с такъв подход – моля, пиши тук или на мейла ни. Може да размислим.

 7. Здравейте, приятели!
  Защо не се обърнете всеки един поотделно с тъжби до Районна прокуратура – София , като опишете, колко книги е обсебил Табаков и на каква стойност? Вече има такива преписки срещу него и те се движат. Колкото са повече, толкова по-добре. Накрлая господинчото може да получи това, което му се полага.

 8. Нашите координати ги има горе вдясно („Пиши ни“). А всяването на РиСПЕК ни е силно любима дейност… 😀

 9. Предлагам хората, които търсят Табанков да обменят координати за връзка. При достатъчно късмет и навременна координация може да се удаде възможност да го налазят повече хора, което си е РиСПЕК по пирнцип. С тази цел може да се спретне запитване нейде из нета: А на вас трябва ли ви гусина Табакова?

 10. Kakво???? Всеки може да приложи индивидуален подход. Со кротце, со благо….или со малко кютек. Може и двете.

 11. Тъй вярно. 😀

  И все пак… като го открием – какво?

 12. Приятели, и аз го търся този г-н Йордан Табаков. Дължи ми стотина книги.Ще се информиреме взаимно. Рано или късно ще го срещнем, ще си поприказваме…. Иначе да е жив и здрав. И той е човек.Толкова му били възможностите такива ги и свършил

 13. Известно ни е още, че Йордан Табаков се укрива от кредитори, на които дължи много и които представляват _реална_ заплаха за здравето му. Тоест – откриването му си е предизвикателство. 😉

  Ние в момента сме на етап „И като го открием – какво?“

  Приемаме предложения. 🙂

 14. Jordan Tabakov se podvizava kato prodava4 na knigi na sergiq na krasno selo

 15. Миси, Бранко!

  Другари скиори – някакви допълващи сведения?

  (За ивомир изпитвам смътни съмнения… но може да проверим. Желаещи да проверят?)

 16. В момента най-вероятно се подвизава из зимните курорти и/или кара ски на връх Тодорка.
  Подсказка: малко вероятно е, понеже са дупе и гащи, но потърсете връзка със собственика на издателство Феникс, чийто сайт е http://www.fenix-bg.com/
  Двамата заедно са основали АЛБА АРТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото