Знаете ли, че: Не бива да купувате книги на Човешката библиотека от книжарници „Буквите“

Това е обещаният черен пиар – първият, който правим досега. И последният – стискаме палци всички. :/

Молим ви да не купувате нашите книги, оставени в книжарници „Буквите“ – алманаха „ФантАstika 2007„, „Бленуващите кристали“ и „Играта„.

От януари, когато оставихме книгите в „Буквите“, до сега не сме получили дори отчет какви бройки са се продали. От половин година опитваме да уговорим получаването на въпросния отчет със собственика на книжарската верига, Йордан Табаков. Безрезултатно.

Помогнете ни да уредим отношенията си с Йордан Табаков, като спрете да пазарувате от неговите книжарници.

Молим ви да предадете този призив нататък.

(И – принципно – доколкото ви е възможно, да поръчвате книги направо от нас или от онлайн книжарницата F Books, създадена от наши приятели. Във всички други случаи приходите стигат до нас бавно и с повече усилия, а самите книги ви струват по-скъпо.)

Благодарим!
За екипа на Човешката: Калин

9 коментара за “Знаете ли, че: Не бива да купувате книги на Човешката библиотека от книжарници „Буквите“

 1. Искам и аз да се включа, като дам своя отклик, но за друга много опасна книжарница, каквато е Пингвините.

  Поради грубо неспазване на уговорките и задълженията си към десетки издателства и частни автори, горещо препоръчвам на всички, които обичат книгите и Знанието, ДА НЕ КУПУВАТ от тази тимаджийска групировка каквото и да е било.
  Това е една огромна пирамида, която вече е завлякла десетки книгоиздатели и частни автори в България. Ако искате да подпомагате издателите на книги в страната и българските писатели, чието положение и без това не е розово, купувайте си предпочитаната литература директно от издателствата, ако това е възможно или от други книгоразпространителски мрежи!

  Повече от 38 книжарници в България бяха създадени с чужди пари!!! Потърпевши са не само издателствата и частните автори, издаващи сами своите произведения, но и малките книжарници, които съвсем незаслужено, за съжаление, са принудени масово да затварят, заради варварския монополизъм на Пингвините – МОНОПОЛИЗЪМ С ЧУЖДИ ПАРИ!

  Призовавам, всеки който има мнение по въпроса – да го изкаже тук!

 2. Предполагам, че можете да си вземете непродадените бройки от тях, а? Сигурна съм, че това е възможно да стане. Вместо да се притеснявате, че от там все още има какво да се купи ваше и дали ще стигнат до вас парите… аз познавам един с един меч, дето така пък иначе. Отивате с него и с меча и с една-две торби и въпросът е приключил. 🙂

 3. О…

  То май НЯМА начин да купите наши книги от книжарници „Буквите“.

  Някой да е виждал работеща тяхна книжарница напоследък?

 4. Държа да отбележа, че освен крадената марка, веригата книжарници няма нищо общо с Фондация „Буквите“

 5. Препоръчаха ми ги, лично на мене, навремето. 🙁

  Ама и от такива обици има нужда… 😀

 6. Що не питаш преди да оставяш книги бе, човек! Даньо Табака е известен като най-големия влекач сред разпространителите, работил съм за него и го знам, всички го знаят. А колко издатели го съдят дето ги е завлякъл с хилядарки, не ти е работа! Е, нищо, поне ще знаете за в бъдеще да не се занимавата с него. Дано успеете да си вземете парите, макар че е малко вероятно, да ви кажа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото