Живи срещи
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
Живи срещи
01.04.2012
Приятели – ако сте в Сф таз неделя, да се сберем на другарска сгледа, м?
Време: 17 докъм 20 часа в неделя, 1-ви.
За мястото ви предлагам новата сладкарница „Обелиск“, където има и наши книги:
http://choveshkata.net/blog/?p=2681
Ако не се ориентирате – среща в 17 без 10 на стълбите на дом „Средец“ (ул. Кракра 2А).
Кой иска? Моля заявете се тук.
Разпролетено,
Кал)
Приятели – ако сте в Сф таз неделя, да се сберем на другарска сгледа, м?
Време: 17 докъм 20 часа в неделя, 1-ви.
За мястото ви предлагам новата сладкарница „Обелиск“, където има и наши книги:
http://choveshkata.net/blog/?p=2681
Ако не се ориентирате – среща в 17 без 10 на стълбите на дом „Средец“ (ул. Кракра 2А).
Разпролетено,
Кал)
-
- Лъч
- Has thanked: 1234 times
- Been thanked: 254 times
Re: Живи срещи
Май ще мога да дойда.
Кал, така като гледам на картата къде се намира "Обелиск" се ориентирам, но предпочитам в 17 без 10 да се чакаме пред Средец.
Кал, така като гледам на картата къде се намира "Обелиск" се ориентирам, но предпочитам в 17 без 10 да се чакаме пред Средец.
- Кал
- Първопроходец
- Кал
- Първопроходец
08.04.2012
Приятели – хайде пак на сгледа таз неделя.
Време: 8 април, 17 докъм 20 часа.
Място: градинката пред 4-то РПУ в Лозенец. Без майтап.
Ако времето се мръщи - у Наско Славов (който е на Миджур 28 - пак там).
Ако не се ориентирате:
а) питайте Ал (Dante Lee)
б) или елате в 17 без 15 на високите пилони на НДК.
Приятели – хайде пак на сгледа таз неделя.
Време: 8 април, 17 докъм 20 часа.
Място: градинката пред 4-то РПУ в Лозенец. Без майтап.
Ако времето се мръщи - у Наско Славов (който е на Миджур 28 - пак там).
Ако не се ориентирате:
а) питайте Ал (Dante Lee)
б) или елате в 17 без 15 на високите пилони на НДК.
- Dante Lee
- шпионин прия(еда)тел
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 33 times
Кал wrote:а) питайте Ал (Dante Lee)
Ти нещо занасяш ли ме : ) хаха : )
Иначе за по пояснително - ми това е близо до София Сити Център, тъй че смо го гугълнете и ще го намерите.
Пък аз иначе може и да се вестна покрай вас, ама не обещавам нищо
Неделите по принцип ми се засичат със срещите на комиксбистрото - един друг форум.Става ли да се виждаме следобед в събота ( по-рано от 15,00 не мога )?
Освен това, мисля, че трябва да си набележим едно подходящо заведение с маса за десетина души и да си ходим там по принцип, не всеки път различно - това не е удобно за някои хора. Така ще можем и да си запазваме масата предварително, няма да ни удрят в калкулатора... има много изгоди, когато си харесаш заведение по този начин.
Най-добре е в центъра, защото е еднакво близко за всички и има най-голям избор на заведения. Ако се навием за това мога да се ангажирам да потъря някое подходящо литературно кафене. Веднага ми идват наум няколко, и някои от тях са много скрити, така че няма да ни безпокоят навлеци.
Освен това, мисля, че трябва да си набележим едно подходящо заведение с маса за десетина души и да си ходим там по принцип, не всеки път различно - това не е удобно за някои хора. Така ще можем и да си запазваме масата предварително, няма да ни удрят в калкулатора... има много изгоди, когато си харесаш заведение по този начин.
Най-добре е в центъра, защото е еднакво близко за всички и има най-голям избор на заведения. Ако се навием за това мога да се ангажирам да потъря някое подходящо литературно кафене. Веднага ми идват наум няколко, и някои от тях са много скрити, така че няма да ни безпокоят навлеци.
- Кал
- Първопроходец
За този уикенд аз няма да мога в събота. Но принципно става всякак – както си го направим ние. Всички желаещи – казвайте как ви е удобно на вас, от по-рано. Ще ме зарадвате, ако самите вие предлагате срещите – да ставаме по-разпределена мрежа.
За заведенията – с Илка и Лъч бяхме в „Обелиск“, там е много приятно и става за до 10-12 души. Други предложения също са добре дошли. Аз лично предпочитам да не се „обвързваме“ с едно място - но слушам вас.
И хайде да ползваме хубавото време за виждания на открито, глътки въздух. (Скоро ще подновим и програмата с излетите.) Плюс, понякога не ни се харчат пари за меню.
За заведенията – с Илка и Лъч бяхме в „Обелиск“, там е много приятно и става за до 10-12 души. Други предложения също са добре дошли. Аз лично предпочитам да не се „обвързваме“ с едно място - но слушам вас.
И хайде да ползваме хубавото време за виждания на открито, глътки въздух. (Скоро ще подновим и програмата с излетите.) Плюс, понякога не ни се харчат пари за меню.
Аз нямам проблеми с менюта. Въведох си практика да поръчвам вода от чешмата или в краен случай минерална вода. То с тия цени вече стана невъзможно да отидеш на заведение като бял човек.
Аз съм "за" да се видим в Обелиск. Хубаво би било също така темата да се структурира както във форума на Ефремов - всички дати да са в първия пост, за да ги намираме по-лесно.
Аз съм "за" да се видим в Обелиск. Хубаво би било също така темата да се структурира както във форума на Ефремов - всички дати да са в първия пост, за да ги намираме по-лесно.
- Кал
- Първопроходец
- Кал
- Първопроходец
Април 2013-а: месец на живите срещи
Приятели (:
Ако искате да се запознаете с ЧоБи и нейните Чобити – или да ни видите пак – април е месецЪТ. Започваме тази неделя - а кулминацията ще бъде по време на Фестивала на българското образование, 25-27 април, когато ще представим отличените пишещи в Копнежа за ученическо творчество.
И тъй:
Заповядайте тази неделя, 7 април, от 11 до 13 часа, в лятното кино зад паметника при НДК. Вход – свободен!
Ако идвате – моля потвърдете до събота, 6 април тук в темата или драснете един ред до poslednorog -в- gmail.com. Споменете и ако искате да ви донесем наша х-нига или Посестрима.
Не, това не е закачка за първи април. Това е април за закачки.
Чакаме ви!
(И следете тук за промени. Няма майтап – априлското време е шегобийско също колкото мартенското. )
Приятели (:
Ако искате да се запознаете с ЧоБи и нейните Чобити – или да ни видите пак – април е месецЪТ. Започваме тази неделя - а кулминацията ще бъде по време на Фестивала на българското образование, 25-27 април, когато ще представим отличените пишещи в Копнежа за ученическо творчество.
И тъй:
Заповядайте тази неделя, 7 април, от 11 до 13 часа, в лятното кино зад паметника при НДК. Вход – свободен!
Ако идвате – моля потвърдете до събота, 6 април тук в темата или драснете един ред до poslednorog -в- gmail.com. Споменете и ако искате да ви донесем наша х-нига или Посестрима.
Не, това не е закачка за първи април. Това е април за закачки.
Чакаме ви!
(И следете тук за промени. Няма майтап – априлското време е шегобийско също колкото мартенското. )
- Кал
- Първопроходец
Продължаваме!
Следващата ни жива среща е тази неделя, 14 април, от 15 до 17 часа, в лятното кино зад паметника при НДК. Вход – свободен!
(И не се плашете, ако вали. Киното има покрити части. Или, в краен случай, ще се преместим на топло и скътано нейде наблизо.)
Ако идвате – моля потвърдете до събота, 13 април, тук в темата или драснете един ред до poslednorog -в- gmail.com. Споменете и ако искате да ви донесем наша х-нига или Посестрима.
Чакаме ви!
(И следете тук за промени. Промяната е единствената константа в света, да? )
Продължаваме!
Следващата ни жива среща е тази неделя, 14 април, от 15 до 17 часа, в лятното кино зад паметника при НДК. Вход – свободен!
(И не се плашете, ако вали. Киното има покрити части. Или, в краен случай, ще се преместим на топло и скътано нейде наблизо.)
Ако идвате – моля потвърдете до събота, 13 април, тук в темата или драснете един ред до poslednorog -в- gmail.com. Споменете и ако искате да ви донесем наша х-нига или Посестрима.
Чакаме ви!
(И следете тук за промени. Промяната е единствената константа в света, да? )
-
- Global Moderator
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 43 times
- Кал
- Първопроходец
Третата ни – и последна – жива среща е тази неделя, 21 април, от 15 до 17 часа, в лятното кино зад паметника при НДК. Вход – свободен!
(Не се бойте, ако вали. Киното има покрити части. В краен случай ще се преместим на топло и скътано нейде наблизо.)
Този път имаме тема-фокус:
Бъдещото образование – световни прогнози до 2030-а и отвъд
В подготовка за кулминационно събитие на април: Фестивала на българското образование. И, даже по-важно, в подготовка за бъдещето, което идва – което искаме - как да го създадем?
Имаме и няколко презентации. За да ги разгледате предварително – моля потвърдете до събота, 20 април, че ще идвате. Пишете тук в темата или на poslednorog -в- gmail.com. Споменете и ако искате да ви носим наша х-нига или Посестрима.
Чакаме ви!
(И следете тук за промени. Бъдещето е една ускоряваща се промяна, да? )
Третата ни – и последна – жива среща е тази неделя, 21 април, от 15 до 17 часа, в лятното кино зад паметника при НДК. Вход – свободен!
(Не се бойте, ако вали. Киното има покрити части. В краен случай ще се преместим на топло и скътано нейде наблизо.)
В подготовка за кулминационно събитие на април: Фестивала на българското образование. И, даже по-важно, в подготовка за бъдещето, което идва – което искаме - как да го създадем?
Имаме и няколко презентации. За да ги разгледате предварително – моля потвърдете до събота, 20 април, че ще идвате. Пишете тук в темата или на poslednorog -в- gmail.com. Споменете и ако искате да ви носим наша х-нига или Посестрима.
Чакаме ви!
(И следете тук за промени. Бъдещето е една ускоряваща се промяна, да? )
-
- Лъч
Аз се заявявам за неделната среща на 21.04.
И се нагласям, че всичко ще си стане точно както трябва, за да присъствам.
И се нагласям, че всичко ще си стане точно както трябва, за да присъствам.
- Кал
- Първопроходец
Току-що пратих на всички записали се (и на някои „задочници“ ) ВАЖЕН подготвителен материал за срещата утре.
Ако има още желаещи – моля да се заявят скоричко. (Аз ще съм офлайн до довечера.)
Ако има още желаещи – моля да се заявят скоричко. (Аз ще съм офлайн до довечера.)
-
- Лъч
Аз пък ще опитам да привлека повече внимание към темата с ей това: http://youtu.be/9c6W4CCU9M4 ...намерено от ей тук: http://www.educationfutures.com/resources/timeline/
- Кал
- Първопроходец
Лъче, страхотно е. Може ли да го свалиш и да ми го пратиш? Или да измислим друг вариант за офлайн гледане?ю
(Не се знае как ще сме с безжичния интернет навън.)
(Не се знае как ще сме с безжичния интернет навън.)
-
- Лъч
Заповядай: http://www.clipconverter.cc/download/vEGDa8ML/16398628/
Чрез тоя сайт можеш да сваляш всякакви видеа от сайтовете, които поддържат, като директно могат да ти ги преобразуват в други формати (от наличните).
Не успях да прегледам цялата страница с Education Timeline, но съм сигурен, че има и други интересни неща. Просто това ми допадна. (-:
Чрез тоя сайт можеш да сваляш всякакви видеа от сайтовете, които поддържат, като директно могат да ти ги преобразуват в други формати (от наличните).
Не успях да прегледам цялата страница с Education Timeline, но съм сигурен, че има и други интересни неща. Просто това ми допадна. (-:
- Кал
- Първопроходец
Кал wrote:Третата ни – и последна – жива среща е тази неделя, 21 април, от 15 до 17 часа, в лятното кино зад паметника при НДК. Вход – свободен!
Имаме и няколко презентации. За да ги разгледате предварително – моля потвърдете до събота, 20 април, че ще идвате. Пишете тук в темата или на poslednorog -в- gmail.com.
Звукозапис
И молба към всички: Ако имате материали за образованието на бъдещето – прогностични, пожелателни, конструктивни – пращайте ни ги на poslednorog. Започваме да сглобяваме специален блок по темата за алманаха „ФантАstika 2013“.
Това ни беше последната неделна жива среща. Сега ви чакаме на Фестивала на българското образование – от четвъртък, 25 април, до събота, 27-и, ще ни откриете на една масичка със SciFi.bg близо до шадравана с металните сфери в подлеза на НДК. И вижте още кого и какво.
Ще дойдете ли - и по кое време?
(Да не вземем да се разминем. )
- Кал
- Първопроходец
Групата от Северно-централна и Североизточна България!
Имате ли планове да сте си у дома и в/около Търново покрай празниците? Ако ДА - искате ли една жива пред-след-Коледна среща да си устроим? Ще си ходя към Плевен и с радост бих се разходила из Старопрестолния
Или ви разходила из Плевен, ако ви се пътува. Само времето да измислим да е хубаво, ако някой ни пита и планираме нещо, де ...
Имате ли планове да сте си у дома и в/около Търново покрай празниците? Ако ДА - искате ли една жива пред-след-Коледна среща да си устроим? Ще си ходя към Плевен и с радост бих се разходила из Старопрестолния
Или ви разходила из Плевен, ако ви се пътува. Само времето да измислим да е хубаво, ако някой ни пита и планираме нещо, де ...
Аз се заявявам като присъстващ на срещата. Подробностите са без значение и без това се чудя как да се чупя по празниците, че става бая изнервящо.
Ще присъствам на Коледа, ама във времето около нея всички близки настръхват. Аз си имам обяснение, ама да не става социално-психически анализ поста ми.
Ще присъствам на Коледа, ама във времето около нея всички близки настръхват. Аз си имам обяснение, ама да не става социално-психически анализ поста ми.
- Кал
- Първопроходец
И аз искам. Нали съм наполовина сивирняк...
Но ще си знам удобните дни чак другата седмица. (Ако е декември: в периода 27-30-и ще са – един или два дена.)
Но ще си знам удобните дни чак другата седмица. (Ако е декември: в периода 27-30-и ще са – един или два дена.)
Страшни сте! Значи ще те чакаме да се заявиш - северняшката идентичност като уникална за страната требе да се поддържа
Лъчът също да вземе да си потърси северната идентичност, ако има възможност, а?
А после и южната дъга ще покрием
Лъчът също да вземе да си потърси северната идентичност, ако има възможност, а?
А после и южната дъга ще покрием