Search found more than 1769 matches
- Sat May 09, 2020 12:56 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Разгласа
Утре (сряда) около 12:15 в предаването „Артефир“ по програма „Христо Ботев“ на БНР ще говорим с Невена Праматарова за електронните издания на алманасите. Ето и звукозапис - с благодарности към Митко (Cliff Burton). Цялото интервю е ок. 20 мин. (Липсват встъпителните думи на Невена, но не е фатално.) ...
- Sun May 17, 2020 8:37 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: ФантАstika 2019-20
Вторият ти вариант е ге-ни-а-лен. Особено понеже ярко демонстрира програмното ти изречение от самото начало: „Цялото е излишно“. :D А аз почнах да се смея още при първия ти вариант, понеже дори без изрично да го посочваш, ти си подменила онова, което на мен ми се наби на очи като odd man out. Но нек ...
- Thu May 21, 2020 4:25 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: ФантАstika: Almanac of Bulgarian Speculative Fiction
Simon McLeish's review : This is an extensive collection, a showcase of Bulgarian science fiction and fantasy, including both writing (translated into English) and art. I have never read any Bulgarian speculative fiction (at least, not knowingly), and so I'm approaching this with interest and am ...
- Fri Jun 26, 2020 11:14 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Dr. David Jenkins's response, in two parts: All Aboard the Almanac Growing up in Salt Lake City, Utah in the fifties and sixties of the prior millennium, I was an avid reader for pleasure (though not so avid when it came to homework assignments). I faithfully followed the exploits of Chip Hilton and ...
- Wed Jul 01, 2020 4:52 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Mel (Epic Reading)'s review on Goodreads: I had the privilege of reading a very early copy of this wonderful collection of stories. It's always interesting to see what types of ideas other countries and cultures have about aliens, fantasy, and general science fiction. I often find they aren't the ...
- Sat Oct 17, 2020 9:18 am
- Jump to forum
- Jump to topic
(...) Why oh why do most Eastern European writers write of characters who are so morose without any insight, and why do they write only books which hint sideways at deep angsty moral uncertainties without much clarity or conclusions? Hemon, the author, has a real history similar to his character ...
- Sat Dec 12, 2020 12:18 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Нещо за Вик: Excerpts from The Celestial Way by Drake Vato. This is essentially cyberpunk, but with a dragon. Cyberpunk isn't a favorite type of story for me, but the writing in this is good, and I did enjoy the idea of a dragon playing a video game. Ed, while the memory's still fresh: which element ...
- Mon May 17, 2021 12:09 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Rachel Cordasco's review on Speculative Fiction in Translation (...) There really is nothing like reading an anthology filled with unfamiliar authors, only to eventually realize that some of those authors are now on your All-Time Favorites list. I intend to read everything I can by Zdravka Evtimova ...
- Tue Apr 23, 2013 11:20 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: В търсене на книги
Лъче, потърси мейла на Юри Илков в poslednorog-а. И му прати питанката. (Но имай търпение - той минава през тежък период и си чете пощата рядко.)
- Mon Jun 10, 2013 8:53 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Библиотечен фонд
След пътуващия университет „ Място за бъдеще: Чипровци 2013 “, добавих във фонда два сборника с художествени текстове на сочно-свежи северозападни диалекти: „Турлашко племе юнашко“ от Георги Костодинов и алманаха „Резерват Северозапад“ 2013. За проба: Ичера ко се бео збръндзорил и кат се вейну на из ...
- Mon Jun 02, 2014 8:12 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
След щедрата хонорарна квота от Нейко Генчев, двигател на издателство „Фабер“, добавих към фонда ни и „Човек търси Бог“. Ако някой иска да я чете, да свирка.
- Tue Jun 03, 2014 9:57 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Всички Чобити имаме редакторски права за файла. Редактира се оттук.
- Wed Mar 30, 2016 12:14 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
След вчерашния търг в „Ефремов“ сдобих фонда ни с:
- „Летец за особени поръчения“ на Владислав Крапивин
- „Милион и един ден ваканция“ на Евгений Велтистов
- „Трак“ на Венелин Вълканов
Мислим ги, мислим растящите ни читатели.
- „Летец за особени поръчения“ на Владислав Крапивин
- „Милион и един ден ваканция“ на Евгений Велтистов
- „Трак“ на Венелин Вълканов
Мислим ги, мислим растящите ни читатели.
- Thu Nov 19, 2020 8:10 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Вик ни подари бройка от ексклузивния предпремиерен тираж на The Celestial Way. Ако предпочитате хартиения формат, поискайте я от мен. (Поне докато в таблицата пише, че е на „КиМ“.) Но имайте предвид, че е тухличка.
Иначе той може да ви я прати електронно.
Иначе той може да ви я прати електронно.
- Mon Jun 04, 2018 2:35 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Благодарение на Хрис Общественото ни крило се сдоби и с бройка от Thinking, Fast and Slow.
Следващите дни може да добавя книгите ми на английски, които едно време донесох от Канада.
Следващите дни може да добавя книгите ми на английски, които едно време донесох от Канада.
- Thu Sep 15, 2011 5:14 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Корпорация "Безсмъртие"
Лично творчество, да? Напомня ми на нещо, което съм чел отдавна и откъслечно... в стила на Фредрик Браун. (А това заглавие веднага ме накара да се заровя в Immortality, Inc. на Шекли. Но то било съвсем друго. ;)) Звучи много добре. Бих препоръчал олекотяване на изказа тук-там, и пръсване на ...
- Fri Sep 16, 2011 12:13 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Корпорация "Безсмъртие"
Давам двенки, като за досъбуждане: Причината Рихтер да не можеше да се наслади напълно на вечното представление в цирка беше, че в момента го продаваха. Какво ще кажеш за: Представлението течеше с пълна сила, както през всеки от последните XXX дни/месеци/години/ друго . Но Рихтер не успяваше да му се ...
- Wed Sep 21, 2011 10:12 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
„Свали сваляча“: подготовка
Започваме редакции в подготовка за „Свали сваляча“: мини-сборника с резултатите от упражнение номер 2 от тазгодишната ни писателска работилница в Китен . Първите ми предложения са по текст ...
- Fri Sep 30, 2011 7:50 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Писането като занаят vs писането като изкуство
Това не е ли един от многото Дни на преводача?
Щото имам смътен спомен как наскоро пак ми го честитясваха...
(Ех, че кеф. Днес цял ден превеждам, и ми спори. Пък то имало повод. )
Щото имам смътен спомен как наскоро пак ми го честитясваха...
(Ех, че кеф. Днес цял ден превеждам, и ми спори. Пък то имало повод. )
- Mon Oct 31, 2011 2:32 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: „Свали сваляча“: подготовка
Още двенки: 1. Първи редакторски предложения по разказа на Валя. Предимно стилови. Накрая има въпрос към всички ви. Val_neprilichno predlojenie_K1.odt 2. Първи редакторски предложения по разказа на Лъчо. Предимно стилови, едно-две структурни (ПНК). Lwcho_PisnaMiOtSvalki_v2_K1.odt Следват Снежи, Цвети ...
- Sun Sep 25, 2011 11:45 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Fri Dec 02, 2011 9:15 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Фантастика, литература, критика
Я каква тема изрови търсачът таз сутрин...
- Tue Feb 24, 2009 11:11 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Фантастика, литература, критика
(Градация е. :PPP) Започва ...
- Wed Dec 07, 2011 8:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Мои неща в движение
Аз само да вметна, че при мен периодът е свръхгалопиращ, и се очертава да се ускори още повече...
Затова бих мълчал, не за друго.
Затова бих мълчал, не за друго.
- Fri Dec 16, 2011 1:01 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Ползата от примерите
Зачекната оттука : Вижте, примерите са една малка частичка от защитата и обясняването на някаква позиция. Да речем, 5%. Ето ти една подсказка как да постигнеш по-голяма удовлетвореност у мене като събеседник: Забрави за 95-те процента обяснения. Аз нямам нужда от тях. Нямам нужда, понеже по рождение ...
- Mon Dec 19, 2011 2:43 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Съдържание vs. форма
Едит: Всъщност в цитатите има неща, които даже потвърждавата тезата на Дилейни... Хахаха! Чудех се кога ще забележиш... :D Всъщност ако се доверим на (прераз)казаното от Зиндел, цялата тая тема е поела в грешната по ...
- Mon Dec 19, 2011 2:35 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Кога отлагането е оправдано
Има нещо такова. Нали все си повтарям: „Има толкова много вече изписано на тоя свят. Като сядаш да напишеш нещо – нека да е ново, нека е наситено, нека им накърти...“Trip wrote:Еми, ти малко искаш да запечаташ музиката на сферите (твоите си сфери), всеки път като пишеш, струва ми се
- Mon Dec 19, 2011 2:16 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Кога отлагането е оправдано
Случай по случай. :D Айде де, Емо. ...