Кал wrote:1. Познавайки другите Чобити – кои от тях според вас могат да изпълнят условията:Roheryn wrote:Т.е. един отговорник, докато е действащ, трябва да
- остави писмени указания какво и как
- преди да спре да отговорничи, трябва да намери човек/човеци, които да поемат след него.
Аз не познавам много Чобити, но до тук е съм срещала човек, който да не може да се справи с това да опише работата си. Нито пък такъв, който да не може да пусне 5 мейла с призив.
Кал wrote:Ако се окажат прекалено малко - как бихте модифицирали „отговорностите на отговорника“, за да могат да се впишат (без писъци ) повече Чобити в тях?
Не знам дали модфициране се налага. Защото, когато някой поеме да бъде отговорник, той първоначално се запознава с това, което трябва да се прави. И няма нищо страшно и кой знае колко обемно в това да го записва в процеса на разбирането и правенето. Това важи поне за новоотговорник. Дъртите пушки ще трябва да се понасилят да го направят (ако случайно не са).
А за намирането на заместник - не е толкова трудно да опита поне. Като започне от собственото си ядърце.
Вупште... май не разбирам : ) Толкова ли е голяма драмата?
В смисъл - като си преценил, че можеш да поемеш отговорност, да я поемеш?
(Аз затова не поемам - знам, че за продължително ангажиране не ставам.)[spoiler]Изключение прави "От Сърцето на Човешката", с което ще се тествам. Но от него не зависи цялата дейност на ЧоБи, а най-много неговото си съществуване. И, дори и да не се осъществи изцяло, поне ангажиралите се ще имат полза за себе си.)[/spoiler]
[spoiler]
Кал wrote:Вяре, изкушавам се да ти възложа задачата да събереш ядърце, така де, специален отряд „Преговарящи“...
С това може и да имам шанс да се справя, защото е повече кампанийно, отколкото постоянно занимание : )[/spoiler]