Библиотечен фонд
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
Библиотечен фонд
Списък с наличните книги
Условия за ползване:
1. Всяка книга може да се заема за една седмица. Ако е по-дебела (над 300 страници стандартен формат) - за две. Ако при изтичането на срока книгата не е била поискана от друг читател, тя може да се задържи още една седмица.
2. Ако читател унищожи или изгуби заета книга, заплаща 90 процента от актуалната й цена. (Актуалните цени на по-стари издания се изчисляват индивидуално.)
3. Всеки може да предлага лични книги за допълване на библиотечния фонд. Единственото условие е да са такива, за които искрено вярвате, че си струва да бъдат четени от други хора, отново и отново. Не е необходимо да ги дарявате - може да ни ги оставите за временно ползване и да си ги вземете във всеки един момент.
Условията ще бъдат допълвани според възникващите ситуации. Следете тази тема за най-актуалната им версия.
Условия за ползване:
1. Всяка книга може да се заема за една седмица. Ако е по-дебела (над 300 страници стандартен формат) - за две. Ако при изтичането на срока книгата не е била поискана от друг читател, тя може да се задържи още една седмица.
2. Ако читател унищожи или изгуби заета книга, заплаща 90 процента от актуалната й цена. (Актуалните цени на по-стари издания се изчисляват индивидуално.)
3. Всеки може да предлага лични книги за допълване на библиотечния фонд. Единственото условие е да са такива, за които искрено вярвате, че си струва да бъдат четени от други хора, отново и отново. Не е необходимо да ги дарявате - може да ни ги оставите за временно ползване и да си ги вземете във всеки един момент.
Условията ще бъдат допълвани според възникващите ситуации. Следете тази тема за най-актуалната им версия.
- Кал
- Първопроходец
Re: Библиотечен фонд
Добавихме и нова категория книги - "търсят се" (най-долу в списъка).
Ако ги имате и искате да ги дадете в библиотеката - пишете ни!
Ако ги имате и искате да ги дадете в библиотеката - пишете ни!
- Кал
- Първопроходец
Преди малко добавих и трийсетина книги-игри към Общественото ни крило. Най-хубавите, които си пазя.
Ако искате да четете - свиркайте! (Само че ще съм в Пд докъм четвъртък - уговорките в Сф за после.)
Ако искате да четете - свиркайте! (Само че ще съм в Пд докъм четвъртък - уговорките в Сф за после.)
-
- Global Moderator
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 56 times
Аз премислих сериозно за онова кашонче... Мисля да си избера разни книги-игри, дам. Не искам да са "битки безброй" и не искам да са фантастика - само фентъзи. Това ще да намали малко избора.
Edit: А може ли да си избера някои книги от моята библиотека, които бих искала да са в списъка за споделяне?
Edit: А може ли да си избера някои книги от моята библиотека, които бих искала да са в списъка за споделяне?
Nameless Here For Evermore
- Кал
- Първопроходец
Еви wrote:Edit: А може ли да си избера някои книги от моята библиотека, които бих искала да са в списъка за споделяне?
Абсолютно!
Давам ти директни редакторски права за фонда - вписвай ги направо там.
-
- Global Moderator
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 56 times
Кал wrote:Давам ти директни редакторски права за фонда - вписвай ги направо там.
Първо ще трябва да премисля кои книги искам да добавя и кои мога да давам назаем (защото има такива, които просто не мога).
Edit: След кратко зяпане на книги... Ето какво мога да предложа:
1. Quo Vadis - Х. Сенкевич
2. На Изток от Рая - Дж. Стайнбек
3. Играта на Ангела, Сянката на Вятъра, Марина - К. Р. Сафон
4. Всичките шест книги от признатото продължение на "Междузвездни Войни" - Т. Зан
5. Името на Вятъра - П. Ротфус
6. Свръхразум (и една книга-игра и от мен) - ? (че в момента не ми е подръка да проверя)
Всички книги на Човешката без Алманасите също ги имам, ако потрябват спешно. Имам всичко на Светлинките без "Въже от Светлина" - същото като предното.
Nameless Here For Evermore
- Кал
- Първопроходец
Току-що добавих във фонда още 5 книги-игри, турска фентъзи четирилогия и „Войната на таралежите“ от братя Мормареви. А честити!
- Кал
- Първопроходец
След пътуващия университет „Място за бъдеще: Чипровци 2013“, добавих във фонда два сборника с художествени текстове на сочно-свежи северозападни диалекти: „Турлашко племе юнашко“ от Георги Костодинов и алманаха „Резерват Северозапад“ 2013.
За проба:
Приемат се предложения за превод...
За проба:
В „Турлашко племе юнашко“ Георги Костодинов wrote:Ичера ко се бео збръндзорил и кат се вейну на из скалитите, па като буну у дзъздът, та ми свиркье излезоше!
Приемат се предложения за превод...
- Кал
- Първопроходец
След щедрата хонорарна квота от Нейко Генчев, двигател на издателство „Фабер“, добавих към фонда ни и „Човек търси Бог“. Ако някой иска да я чете, да свирка.
Може ли да помоля за права към файла. Да нанеса някои корекции
1. Да впиша търсена от мен книга
2. Да подменя книга, която преди е била в Обществения, но вече човекът не е тук и не я предлага съответно, с мен си - имам същата книга и бих я дала на който оттук има интерес
Ако има съображения за ограничаване достъпа до файла, ще пиша тук, а редакторите да нанасят
1. Да впиша търсена от мен книга
2. Да подменя книга, която преди е била в Обществения, но вече човекът не е тук и не я предлага съответно, с мен си - имам същата книга и бих я дала на който оттук има интерес
Ако има съображения за ограничаване достъпа до файла, ще пиша тук, а редакторите да нанасят
- Кал
- Първопроходец
- frog
- добромет
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 856 times
Кал wrote:Току-що добавих във фонда още 5 книги-игри, турска фентъзи четирилогия и „Войната на таралежите“ от братя Мормареви. А честити!
Войната не я виждам.
Аз мога ли от офиса на Григор да взема 2 книги наведнъж, когато знам, че ще бъдат изчетени много бързо? Просто не искам да ходя за по една книга, макар и дебела.
„Бесовете ви чувам“ ~ Jane Eyre Grisel. I refuse to be there for you when you need me.
- Кал
- Първопроходец
В момента ( = при липса на наплив от желаещи) можеш да вземеш и целия кашон.
„Войната“ е в моята квартира, мисля... ще огледам таблицата, като спра да
тичааааааам!
„Войната“ е в моята квартира, мисля... ще огледам таблицата, като спра да
тичааааааам!
- Кал
- Първопроходец
Добавих и бройка от „Наш ред е!“. Не я отлагайте много, ако ви се чете... че кой знае чии редове ще минат междувременно.
- Кал
- Първопроходец
След вчерашния търг в „Ефремов“ сдобих фонда ни с:
- „Летец за особени поръчения“ на Владислав Крапивин
- „Милион и един ден ваканция“ на Евгений Велтистов
- „Трак“ на Венелин Вълканов
Мислим ги, мислим растящите ни читатели.
- „Летец за особени поръчения“ на Владислав Крапивин
- „Милион и един ден ваканция“ на Евгений Велтистов
- „Трак“ на Венелин Вълканов
Мислим ги, мислим растящите ни читатели.
- Кал
- Първопроходец
Благодарение на Хрис Общественото ни крило се сдоби и с бройка от Thinking, Fast and Slow.
Следващите дни може да добавя книгите ми на английски, които едно време донесох от Канада.
Следващите дни може да добавя книгите ми на английски, които едно време донесох от Канада.
- Кал
- Първопроходец
Вик ни подари бройка от ексклузивния предпремиерен тираж на The Celestial Way. Ако предпочитате хартиения формат, поискайте я от мен. (Поне докато в таблицата пише, че е на „КиМ“.) Но имайте предвид, че е тухличка.
Иначе той може да ви я прати електронно.
Иначе той може да ви я прати електронно.